datum functief icm met sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yamahadt50r

yamahadt50r

08/08/2008 13:37:00
Quote Anchor link
Hieronder staat een query. Het probleem is dat die het niet doet.

Als ik '$datum' en 'date("d m Y")' echo geven ze hetzelfde resultaat terug, maar als ik het wil vergelijken geeft die aan dat ze niet overeenkomen. Wie weet wat het is en wie weet de oplossing?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
//controleren of de ronde vandaag al gereset is.
$sql = "
    SELECT
        date_format(datum, '%d %m %Y') AS datum1
    FROM
        administratie
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

else
{
     while($object = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $datum = $assoc['datum1'];
        
        if ( $datum == date("d m Y") )
        {

            $reset = 1;
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yamahadt50r
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:52:01
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

08/08/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= "
    SELECT
        date_format(datum, '%d %m %Y') AS datum1
    FROM
        administratie
    WHERE
        datum1 = CURDATE()
"
;?>

geeft je alle rijen van vandaag

overigens denk ik dat je een fout datamodel hebt, want kolom namen zou je theoretisch nooit hoeven te nummeren. Dus die willen we ook graag even zien ;)
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

08/08/2008 13:59:00
Quote Anchor link
En je rijen opslaan in $object om vervolgens met $assoc te werken gaat ook niet werken.
 
Yamahadt50r

yamahadt50r

08/08/2008 14:43:00
Quote Anchor link
Er zaten inderdaad wat slordigheidsfouten in. Ik had het al zoals Terence opgelost. Er is maar 1 rij in administratie, dus een selectie is niet nodig.

Dit script gebruik ik puur om te controleren of de cronjob al is uitgevoerd die dag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.