datum in database al voorbij of niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Beckers

Niels Beckers

23/01/2008 07:47:00
Quote Anchor link
In mijn databasezien mijn records er zo uit
-10-11-2007
-12-02-2008
Nu wil ik een pagina maken waar alle datums opkomen die reeds voorbij zijn en degene die nog moeten komen.
Kan iemand me even helpen met de sql?

Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:24:17
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2008 08:08:00
Quote Anchor link
Als je datums zo in de database staan, dan hebben ze een verkeerd format. En zitten ze dus blijkbaar niet in een DATE of DATETIME veld. Dan heb je dus een probleem.
 
Niels Beckers

Niels Beckers

23/01/2008 13:02:00
Quote Anchor link
ja ik heb ze er zelf laten inzetten door een textbox dus mss even een selectbox maken ik in date formaat?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 13:04:00
Quote Anchor link
Het maakt niet uit hoe je het doet, als je maar zorgt dat de datum in het formaat yyyy-mm-dd in een DATE veld in de database gestopt wordt. Data in andere formaten dan dit ISO formaat zijn geen data en daar kan de database dus ook helemaal niets mee!
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 13:41:00
Quote Anchor link
Ps. Mocht je MySQL gebruiken, dan zul je in PHP moeten controleren of de datum wel een datum is. Het formaat yyyy-mm-dd maakt namelijk nog geen datum, 2008-02-30 bestaat namelijk niet. checkdate() zal hier een error op geven, MySQL geeft standaard geen foutmeldingen op onmogelijke datums.
 
Niels Beckers

Niels Beckers

23/01/2008 18:59:00
Quote Anchor link
ik heb het script herschreven en omgezet naar: yyyy-mm-dd
hooe kijk ik nu of deze datum reeds geweest is?

bedankt
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabelnaam WHERE datum < CURRENT_DATE()

Zie verder de datum- en tijdfuncties van jouw database
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    datum
FROM
    tabel
WHERE
    datum < NOW()
 
Frank -

Frank -

23/01/2008 20:18:00
Quote Anchor link
Nog een beetje uitleg over de verschillende queries: CURRENT_DATE() kijkt uitsluitend naar de datum, NOW() kijkt naar de datum en tijd, tot op de seconde nauwkeurig.
 
Niels Beckers

Niels Beckers

25/01/2008 00:12:00
Quote Anchor link
oke bedankt iedereen voor de hulp dit is ook weer opgelost!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.