Datum in db plaatsen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Usso Apury

Usso Apury

25/08/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik wil graag een datum in de db plaatsen. Deze datum moet nu zijn + een x aantal uren, heeft iemand een idee?
ps: de x moet in meerdere decimalen!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 11:21:29
 
Kalle P

Kalle P

25/08/2008 18:02:00
Quote Anchor link
date, datetime of een timestamp field.

Rekenen kan

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html
 
Usso Apury

Usso Apury

25/08/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Kalle schreef op 25.08.2008 18:02:
date, datetime of een timestamp field.

Rekenen kan

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html

Kun je een voorbeeld geven?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

25/08/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Hmm heb ik snel ff gemaakt..
Hoop dat het dit is wat je nodig hebt..

sql
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `time` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `time` datetime NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $year
= date("Y") + "0002"; // + X AANTAL JAAR
    $month = date("m") + "02"; // + X AANTAL MAAND
    $day = date("d") + "02"; // + X AANTAL DAGEN
    $hour = date("H") + "02"; // + X AANTAL UUR
    $min = date("i") + "02"; // + X AANTAL MIN
    $sec = date("s") + "02"; // + X AANTAL SEC
    $koppelTeken = "-"; // KOPPELTEKEN
    $space = " "; // SPACE
    $dubbelPunt = ":"; // DUBBEL PUNT
    $date = $year . $koppelTeken . $month . $koppelTeken . $day . $space . $hour . $dubbelPunt . $min . $dubbelPunt . $sec; // datum met opgetelde waarden

    mysql_query("INSERT INTO `time` (`time` ) VALUES ('" . $date . "')") or die(mysql_error());
?>
 
Han eev

Han eev

25/08/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Ahum? Zo do je dat niet met php.

$year = date("Y") + "0002";
Wat ga je nu optellen?

Optie A:
$year = date('Y',strototime('+2 year'));

Optie B:
Je kan dit ook met mysql laten doen.
 
Kalle P

Kalle P

25/08/2008 19:33:00
Quote Anchor link
Er staat een tutje hier, maar doe het iig niet zoals Paradox dit laat je de db doen. Dus optie B van Han.

Daarnaast gebruik je ook geen `(backtics) om je namen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

25/08/2008 19:38:00
Quote Anchor link
Het werkt toch en dat is toch wat telt :p?
 
Kalle P

Kalle P

25/08/2008 19:40:00
Quote Anchor link
Owowow das wel de meest niet slimme opmerking die ik vandaag heb gehoord.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

25/08/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Explain..
Waarom is mijn manier zóó fout?
Mij interesseert het niet hoe de code er uit ziet als het werkt ist goed voor me..
Alsof een client geïnteresseerd zou zijn in hoe je het doet.. als het werkt werkt het .
 
Kalle P

Kalle P

25/08/2008 19:53:00
Quote Anchor link
Het antwoord is: hier kom je later wel achter als je serieus met IT bezig gaat zijn dat de manier waarop erg belangrijk is.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

25/08/2008 20:14:00
Quote Anchor link
:/
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/08/2008 20:55:00
Quote Anchor link
Paradox™ schreef op 25.08.2008 19:38:
Het werkt toch en dat is toch wat telt :p?

Stel je onderbeen moet geamputeerd worden. Heb je dan liever een houten poot ("het werkt toch?") of een supersonisch bionisch been?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

26/08/2008 19:58:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 25.08.2008 20:55:
Paradox™ schreef op 25.08.2008 19:38:
Het werkt toch en dat is toch wat telt :p?

Stel je onderbeen moet geamputeerd worden. Heb je dan liever een houten poot ("het werkt toch?") of een supersonisch bionisch been?

Dat mag je niet vergelijken :O :/
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

27/08/2008 18:16:00
Quote Anchor link
Jullie hebben toch gelijk..
Gebruik mijn methode NIET ;)..

ik heb ze zelf wat uitgetest en op sommige tijden werkt het niet..

screenshot:
Afbeelding
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.