datum in form selecteren > MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

31/03/2006 17:58:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben nu reeds 7 dagen aan het zoeken naar een methode om een form te maken waarin ik door middel van drop down selectie de dag maand en het jaartal kan kiezen. Daarna in het opgeroepen add.php form die info in een date veld van myql kan zetten

Uiteraard heb ik vele snippets etc bekeken gedownload etc echter nog steeds niet tot een oplossing gekomen.

Waar ik om vraag is niet even een losse snippet, maar een DUIDELIJKE uitleg/voorbeeld van

In het formulier:

INPUT TYPE=TEXT VALUE=VANDAAG losse pull downs met dag maan jaar.

Daarnaast de code die ik dan in het add formulier moet zetten om bovenstaande invoer toe te voegen

$datum = code van datum uit formulier
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:03:15
 
Kalle P

Kalle P

31/03/2006 18:00:00
Quote Anchor link
Laat eens zien wat je nu hebt, want dat betekent dat je dat wel snapt.... Kunnen we daar op verder breien.

edit: want ik neem dat je wel al een form met drops hebt.
Gewijzigd op 31/03/2006 18:00:00 door Kalle P
 
Ton

Ton

31/03/2006 18:28:00
Quote Anchor link
Om eerlijk te zijn zie ik na 7 dagen door de bomen het bos niet meer het formulier laat helemaal niet zien.... daarnaast heb ik dan de code nodig om de input van het fromulier in een add.php naar de database te laten sturen daar ben ik nog helemaal niet aan toegekomen.

Het veld in de databse heet uiteraand Datum. (tabel

Ik heb de volgende functie opgehaald en aangepast :

Bestand dateselect.php

Creates three SELECT form fields Month Day and Year

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
  
    function DateSelector($inName, $useDate=0)
    {

        /* create array so we can name months */
        $monthName = array(1=> "januari", "februari", "maart",
            "april", "mei", "juni", "Juli", "augustus",
            "september", "oktober", "november", "december");
      
        /* if date invalid or not supplied, use current time */
        if($useDate == 0)
        {

            $useDate = Time();
        }


        /* make day selector */
        echo "<SELECT NAME=" . $inName . "Day>\n";
        for($currentDay=1; $currentDay <= 31; $currentDay++)
        {

            echo "<OPTION VALUE=\"$currentDay\"";
            if(intval(date( "d", $useDate))==$currentDay)
            {

                echo " SELECTED";
            }

            echo ">$currentDay\n";
        }

        echo "</SELECT>";

        /* make month selector */
        echo "<SELECT NAME=" . $inName . "Month>\n";
        for($currentMonth = 1; $currentMonth <= 12; $currentMonth++)
        {

            echo "<OPTION VALUE=\"";
            echo intval($currentMonth);
            echo "\"";
            if(intval(date( "m", $useDate))==$currentMonth)
            {

                echo " SELECTED";
            }

            echo ">" . $monthName[$currentMonth] . "\n";
        }

        echo "</SELECT>";

        /* make year selector */
        echo "<SELECT NAME=" . $inName . "Year>\n";
        $startYear = date( "Y", $useDate);
        for($currentYear = $startYear - 5; $currentYear <= $startYear+5;$currentYear++)
        {

            echo "<OPTION VALUE=\"$currentYear\"";
            if(date( "Y", $useDate)==$currentYear)
            {

                echo " SELECTED";
            }

            echo ">$currentYear\n";
        }

        echo "</SELECT>";
    
    }

?>



Het formulier :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<html>
<body>
<?php include("dateselect.php"); ?>
<form method="post" action="add.php">
<TABLE>
<TR>
   <TD>datum:</TD>
   <TD>
      <!-- You can use PHP functions to automatically get the value of date -->
      <INPUT TYPE='TEXT' NAME='date' <?php $DateSelector('day','month','year'); ?> >
   </TD>
</TR>
<TR>
   <TD></TD><br>
   <TD><INPUT TYPE="submit" name="submit" value="submit"></TD>
</TR>
</TABLE>
</form>

<body>
<html>
Gewijzigd op 31/03/2006 18:33:00 door Ton
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/03/2006 18:35:00
Quote Anchor link
Probeer zo eens?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<html>
<body>
<?php include("dateselect.php"); ?>
<form method="post" action="add.php">
<TABLE>
<TR>
   <TD>datum:</TD>
   <TD>
      <!-- You can use PHP functions to automatically get the value of date -->
<?php DateSelector('mySelect'); ?>
   </TD>
</TR>
<TR>
   <TD></TD><br>
   <TD><INPUT TYPE="submit" name="submit" value="submit"></TD>
</TR>
</TABLE>
</form>

<body>
<html>


edit: kleine wijziging in de code
Gewijzigd op 31/03/2006 18:36:00 door Jan Koehoorn
 
Ton

Ton

31/03/2006 18:41:00
Quote Anchor link
Zover alvast bedankt echter heb ik nu geen input veld meer om het naar mijn database toe te krijgen.... Ik had uiteraard meerdere input fields in het form staan maar die had ik weggehaald om een korter bericht te houden.

Op deze manier krijg ik dus wel die selectie maar gaat er geen variabele mee naar het add formulier..

Groetjes,

Ton
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/03/2006 18:44:00
Quote Anchor link
Als het goed is moet je die variabelen kunnen opvragen via respectievelijk:

$_POST['mySelectDay']
$_POST['mySelectMonth']
$_POST['mySelectYear']
 
Ton

Ton

31/03/2006 18:45:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt, blijkbaar heb ik me helemaal blindgestaard en gezocht waardoor ik dit helemaal over het hoofd heb gezien...

Ton
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.