Datum in het nederlands

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

01/04/2012 13:20:56
Quote Anchor link
Hoi, ik ben bezig met een gaming website en heb een probleempje. Heb een prima script voor de datum elke dag, maar deze is in het Engels. Hoe krijg ik deze in het Nederlands?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php $date = '';
if( have_posts() ) : while( have_posts() ) : the_post();
        if( $date != get_the_date() ) {
                $date = get_the_date(); ?>

                <h3 class="news-date">Nieuws van <?php echo get_the_date('l j F Y'); ?></h3>
        <?php } ?>
Gewijzigd op 01/04/2012 13:33:11 door Mikey Van den Berghe
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:23:32
 
Feiko Ritsema

Feiko Ritsema

01/04/2012 13:22:28
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/script/overig/datum-in-het-nederlands/239/

ofwel :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//verander de 'taal' van php
//standaard use php english but if your want you can edit it to any other language. More info can be found at http://www.php.net

setlocale(LC_TIME, 'NL_nl');
echo strftime('%e %B %Y om %H:%M',time());
?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

01/04/2012 13:23:36
Quote Anchor link
je hebt gewoon de date() functie, hieruit kun je gewoon de tijd halen zoals je die wil neerzetten. het verschil tussen nederlandse en engelse tijd is niets anders dan volgorde, en hoogstens tijdzones. zie php.net en voorbeelden voor de hele mikmak:
http://php.net/manual/en/function.date.php
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 13:25:57
Quote Anchor link
mickey, ik zie dat je verkeerde teken in je bericht gebruikt even voor de duidelijkheid de code tag is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
en niet [script]
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

01/04/2012 13:32:55
Quote Anchor link
Die codes zien niet te werken.

@ Koen, mijn excuses daarvoor.
 
Feiko Ritsema

Feiko Ritsema

01/04/2012 13:35:00
Quote Anchor link
Heb je het tegen mij Mikey ?

Dat is raar heb ze 10 seconden geleden nog uitgetest
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

01/04/2012 13:36:04
Quote Anchor link
Wellicht dat ik ze op de verkeerde plaats zet? Het is in ieder geval een website met Wordpress en heb jouw code precies boven de code in dit topic gezet.
 
Feiko Ritsema

Feiko Ritsema

01/04/2012 13:37:39
Quote Anchor link
Ik heb nog nooit met wordpress gewerkt , zal eens kijken hoe het kan ;)

Je zet het gewoon in de <body> he ?
Gewijzigd op 01/04/2012 13:38:07 door Feiko Ritsema
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

01/04/2012 13:40:47
Quote Anchor link
Nee, deze code staat in de loop.php. In die file wordt bepaald hoe de loop van nieuwsberichten geregeld wordt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.