Datum in NL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

07/04/2005 17:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Graag wil ik de dag van de week in letters, dus vrijdag, en in het Nederlands.

Het lukt me niet met gewoon date() maar wel enigszins met strftime:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
setlocale(LC_TIME, "nl_NL"); echo strftime("%l, %d %B");
?>


Met welke % krijg ik dan de dag van de week in letters?

groet
Gewijzigd op 07/04/2005 18:10:00 door Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:42:18
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2005 18:04:00
Quote Anchor link
*

%a - afgekorte weekdag naam volgens de huidige locale
*

%A - volledige weekdag naam volgens de huidige locale
*

%b - afgekorte maand naam volgens de huidige locale
*

%B - volledige maand naam volgens de huidige locale
*

%c - geprefereerde date en time representatie voor de huidige locale
*

%C - eeuw nummer (het jaar gedeeld door 100 en geconverteerd naar integer, range 00 tot 99)
*

%d - dag van de maand als een decimaal nummer (range 01 tot 31)
*

%D - hetzelfde als %m/%d/%y
*

%e - dag van de maand als decimal number, een enkel cijfer wordt voorafgegaan door een space (range ' 1' tot '31')
*

%g - zoals %G, maar zonder de eeuw.
*

%G - Het viercijferige jaar dat correspondeert met het ISO week nummer. Dit heeft hetzelfde formaat en waarde als %Y, alleen als het ISO week nummer tot het vorige of volgende jaar behoort, wordt dat jaar in plaats ervan gebruikt.
*

%h - hetzelfde als %b
*

%H - uur als een decimaal nummer gebruikmakend van een 24 uurs klok %(range 00 tot 23)
*

%I - uur als decimaal nummer gebruikmakend van een 12 uur klok (range %01 tot 12)
*

%j - dag van het jaar als een decimaal nummer (range 001 tot 366)
*

%m - maand als decimaal nummer (range 01 tot 12)
*

%M - minuut als decimaal nummer
*

%n - newline karakter
*

%p - `am' of `pm' volgens de gegeven time waarde, of de corresponderende strings voor de huidige locale.
*

%r - time in a.m. en p.m. notatie
*

%R - time in 24 uur notatie
*

%S - seconde als decimaal nummer
*

%t - tab karakter
*

%T - huidige tijd, hetzelfde als %H:%M:%S
*

%u - weekdag als een decimaal nummer [1,7], waar 1 de maandag representeert.

Waarschuwing

Sun Solaris lijkt te beginnen met zondag als 1, hoewel ISO 9889:1999 (de huidige C standaard) duidelijk aangeeft dat het maandag moet zijn.
*

%U - week nummer van het huidige jaar als een decimaal nummer, startend met de eerste zondag als de eerste dag van de eerste week
*

%V - Het ISO 8601:1988 week nummer van het huidige jaar als een decimaal nummer, range 01 tot 53, waar week 1 de eerste week is die tenminste 4 dagen in het huidige jaar heeft, en met maandag als de eerste dag van de week. (Je kunt %G of %g of gebruiken om het jaar te achterhalen dat correspondeert met het weeknummer voor de gegeven timestamp.)
*

%W - week nummer van het huidige jaar als decimaal nummer, startend met de eerste maandag als de eerste dag van de eerste week
*

%w - dag van de week als decimaal, waarbij zondag 0 is
*

%x - geprefereerde date representatie voor de huidige locale zonder de time
*

%X - geprefereerde time representatie voor de huidige locale zonder de date
*

%y - jaar als decimaal nummer zonder een eeuw (range 00 to 99)
*

%Y - jaar als decimaal nummer inclusief de eeuw
*

%Z - time zone of naam of afkorting
*

%% - een literal `%' karakter

Opmerking: Niet alle conversie specifiers worden per se ondersteund door je C library, in die situatie zullen ze niet ondersteund worden door PHP's strftime(). Dit houdt in dat bijvoorbeeld %e, %T en %D (en misschien nog wel meer) niet werken op Windows.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.