datum ontleden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »
Mitch

Mitch

21/09/2009 20:53:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil graag deze datum ontleden.

Hoe kan ik dat doen?
Zo staat het in database:

Field: Type:
reg_date date

output:
2008-04-21

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 13:55:37
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

21/09/2009 20:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$year
= substr($reg_date, 0, 4);
$month = substr($reg_date, 5, 2);
$day = substr($reg_date, 6, 2);
?>


Of evt. met strptime (http://nl.php.net/manual/en/function.strptime.php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$timeInfo
= strptime($reg_date, '%Y-%m-%d');
var_dump($timeInfo);
?>
 

21/09/2009 21:00:00
Quote Anchor link
mysql myql date_format.
Jan Willem van der Veer schreef op 21.09.2009 20:59:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$year
= substr($reg_date, 0, 4);
$month = substr($reg_date, 5, 2);
$day = substr($reg_date, 6, 2);
?>


Of evt. met strptime (http://nl.php.net/manual/en/function.strptime.php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$timeInfo
= strptime($reg_date, '%Y-%m-%d');
var_dump($timeInfo);
?>

Nee dus, het komt uit de database. De database weet dus hoe hij hoet moet formatten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
GaMer B

GaMer B

21/09/2009 21:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

list($year, $month, $day) = explode('-', '2008-04-21');

echo $year.' '.$month.' '.$day;[/code]
 

21/09/2009 21:03:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 21.09.2009 21:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

list($year, $month, $day) = explode('-', '2008-04-21');

echo $year.' '.$month.' '.$day;[/code][/quote]
Niemand weet meer dat je dit dus met de database hoort op te lossen?
 
GaMer B

GaMer B

21/09/2009 21:05:00
Quote Anchor link
@Karl, meer wegen leiden naar Rome...
 
Eddy E

Eddy E

21/09/2009 21:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo strftime("....", strtotime($reg_date)); // hoe jij het wilt, dagnaam? Maand? Weeknummer etc etc etc
?>


In de database kan het nog sneller, maar lukt het vaak niet naar Nederlands (tenzij je dd-mm-yyyy wil, waar niets nederlands aan is).
 

21/09/2009 21:07:00
Quote Anchor link
En de meest rechte weg is de beste.
Waarom moet je in php gaan klooien terwijl de database het veel sneller kan? En zonder geklooi van extra variabelen.
Waarom moet het überhaupt in extra variabele worden geknipt als het al één string is.
 
GaMer B

GaMer B

21/09/2009 21:09:00
Quote Anchor link
Hij wil het juist ontleden...

EDIT:
Geen idee of hij het in een ander formaat wil stoppen, of om wil draaien, binnenstebuiten wil draaien...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

21/09/2009 21:18:00
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk ook gewoon simpel zo doen:
SELECT UNIX_TIMESTAMP(datum) FROM tabel;
 
Mitch

Mitch

21/09/2009 21:18:00
Quote Anchor link
wat mijn bedoeling is, is dat er word uit gelezen hoelang iemand al op mijn website geregistreerd is.

welke methode kan ik het beste gebruiken?
 
Hipska BE

Hipska BE

21/09/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Met datum functies van de database zelf natuurlijk!
 
GaMer B

GaMer B

21/09/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Zie de MySQL documentatie over date en time.
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

21/09/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Ligt er aan wat je wilt weergeven. Wil je het weergeven als: Hij is al zoveel dagen hier aanwezig, dan kun je dat heel makkelijk met MySQL o.i.d. doen.

Bijvoorbeeld met DATEDIFF (http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html#function_datediff) of TIMEDIFF (http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html#function_timediff)

Maar wil je het echt aanbieden als:
Persoon is x aantal jaar, y aantal maanden en z aantal dagen al hier. En je wilt alleen de dingen weergeven die > 0 zijn, dan kun je het best eventjes met PHP gaan rekenen. Bijv. met http://nl.php.net/manual/en/function.date-diff.php (als je PHP-versie dat toelaat).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.