datum picker wordt niet goed weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ron -

Ron -

06/02/2008 15:07:00
Quote Anchor link
ik heb een contact formulier gemaakt, hierbij maak ik gebruik van een datum picker, deze werkt perfect, alleen de positie hiervan is helemaal verkeerd.
In IE7 doet hij het goed, hij komt onderaan het tekstvak te "hangen"
echter in FF en IE6 komt hij bovenaan de pagina te staan

is dit op de een of andere manier op te lossen?

link: http://ronny.de-menner.nl/?p=info
tekstvakken voorkeur 1 en 2
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ron -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:55:16
 
Ron -

Ron -

08/02/2008 14:20:00
Quote Anchor link
iemand?
of heeft iemand anders misschien een ander scriptje?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

08/02/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Staat het in een divje dat je positioneerd of? hoe doe je het/
 
Ron -

Ron -

08/02/2008 14:29:00
Quote Anchor link
dit is denk ik de belangrijkste code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
document.write('<table id="fc" style="position:fixed;border-collapse:collapse;background:#FFF;border:1px solid #ABABAB;display:none;color:#000" cellpadding="2">');
document.write('<tr><td style="cursor:pointer" onclick="csubm()"><img src="images/design/arrowleftmonth.gif"></td><td colspan="5" id="mns" align="center" style="font:bold 13px Arial"></td><td align="right" style="cursor:pointer" onclick="caddm()"><img src="images/design/arrowrightmonth.gif"></td></tr>');
document.write('<tr><td align="center" style="background:#ABABAB;font:12px Arial">Z</td><td align="center" style="background:#ABABAB;font:12px Arial">M</td><td align="center" style="background:#ABABAB;font:12px Arial">D</td><td align="center" style="background:#ABABAB;font:12px Arial">W</td><td align="center" style="background:#ABABAB;font:12px Arial">D</td><td align="center" style="background:#ABABAB;font:12px Arial">V</td><td align="center" style="background:#ABABAB;font:12px Arial">Z</td></tr>');
for(var kk=1;kk<=6;kk++) {
    document.write('<tr>');
    for(var tt=1;tt<=7;tt++) {
        num=7 * (kk-1) - (-tt);
        document.write('<td id="v' + num + '" style="width:18px;height:18px">&nbsp;</td>');
    }
    document.write('</tr>');
}
document.write('</table>');


komt het misschien omdat het een tabel is en geen div?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Nee dat maakt op zich niet zo heel veel uit. Het probleem is dat hij gewoon op een hele verkeerde plaats binnen je pagina komt te staan.

Hij wordt namelijk gegenereerd helemaal aan het begin van je content div en daarom wordt hij daar ook weergegeven. Je kunt hem wel een position:absolute meegeven, maar het wordt ook dan vrij lastig om hem direct onder je input veld te krijgen.

ps. Met andere woorden, je zou er dus voor moeten zorgen dat hij op de jusite plaats in je pagina gecreëerd wordt. Als alternatief zou je hem ook altijd op een vaste plaats weer kunnen geven, dan zou je aan de betreffende tabel een 'top' en een 'left' property mee moeten geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Ron -

Ron -

08/02/2008 20:32:00
Quote Anchor link
is dit helemaal niet mogelijk?
in IE7 doet hij t wel goed

als ik deze tabel dan bijv in de content div 100px van boven en links wil plaatsen, moet ik die dan relative maken?
 
Ron -

Ron -

08/02/2008 20:41:00
Quote Anchor link
ik heb nu position:relative;top:100px;left:100px;

maar dan doet die in IE7 niet goed weergeven, de tabel wordt dan op die postie vanuit het tekstvak weergegeven
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/02/2008 20:49:00
Quote Anchor link
Vergelijk de broncode van je site in FF eens met die in IE. Staat de datepicker dan soms ook op verschillende locaties?

Zorg er gewoon voor dat de javascript output van die datepicker op de juiste plaats in je HTML code gedaan worden, dan zou er in principe geen probleem moeten zijn. De jusite plaats is dus niet boven in je content div zoals nu in FF het geval is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.