Datum probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 04:51:00
Quote Anchor link
Hiermee krijg ik dus de eerste dag van de huidige maand:
$dag1=date("1-m-Y");
maar hoe krijg ik nu de laatste dag van de huidige maand aangezien dat kan wisselen tussen 30, 31 of schrikkeljaar 28/29
dan zou
$dag2=????
Ik heb al van alles geprobeerd maar kom er niet uit
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:01:49
 
Eddy E

Eddy E

03/12/2008 08:28:00
Quote Anchor link
Binnen 40 seconden gevonden op http://nl.php.net/manual/en/function.date.php

t

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$laatstedag
= date('t-m-Y');
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 08:39:00
Quote Anchor link
En werk niet met $dag1 en $dag2. Meer zoiets als wat Eddy zegt, zodat je aan de variabele kan zien wat de waarde is.

Ook al vraag ik mij af of je dit uberhaupt in een variabele hoeft te zetten :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
echo 'De laatste dag van de maand '.date('t');[/code]
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Bedankt dat werkt, soms kan het zo eenvoudig zijn :D
Maar nu kom ik bij het volgende probleem, om een aantal waardes uit een database te halen tussen die datums. Ik heb staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$SQL
="select * from facturen inner join klanten on facturen.klant = klanten.id where factuurdatum between ".$dag1." and ".$dag2." order by fac_id";
?>


maar dat geeft Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in 29
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Het is handiger om hoofdletters te gebruiken bij de gedeeltes waar je echt de namen van SQL bedoelt dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM facturen INNER JOIN klanten ON (facturen.klant = klanten.id) WHERE factuurdatum BETWEEN ".$dag1." AND ".$dag2." ORDER BY fac_id";
?>


En ook handig om enters en tabs te gebruiken in je query als die erg lang wordt.

Waar haal je factuurdatum en fac_id vandaan? Zet de tabel naam er voor. Wat helpt als je lange tabel namen hebt om deze even een andere naam te geven in de query.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$sql
= "SELECT f.veldnaam, k.veldnaam FROM facturen AS f INNER JOIN klanten AS k ON (f.klant = k.id) WHERE f.factuurdatum BETWEEN ".$dag1." AND ".$dag2." ORDER BY f.fac_id";[/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

03/12/2008 13:13:00
Quote Anchor link
ben het met dennis eens wil hier alleen nog aan toevoegen dat ik Zeeeer zelden * gebruik ik geef 99 procent van de keren mee wat ik wil weten

edit:

dank zij de edit van boven is mijn toevoeging overbodig geworden :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Eddy E

Eddy E

03/12/2008 13:20:00
Quote Anchor link
En ik vermoed dat je gewoon ALLES van 1 maand wil hebben.
Dus tussen dag 1 en dag 28/30/31.

Als dat zo is: je kan ook MONTH() gebruiken!
Scheelt veel ellende en is vaak betrouwbaarder/sneller.
Vergeet niet het YEAR op te geven.
Wat je nu doet is 2 regels php-code en 2 WHERE-attributen opgeven terwijl dat in 1 SQL kan.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 13:23:00
Quote Anchor link
Ik heb allebei voorbeelden geprobeerd maar blijf die parse error krijgen, ik denk zelf dat het aan dit stukje ligt ".$dag1." AND ".$dag2."

Maar iets anders is me opgevallen en dat is dat als ik een parse error krijg dan blijf ik dat krijgen al verander ik iets, zelfs al haal ik wat regels weg. Heb dat met een cache of vertraging op de server te maken? en hoe kan ik zo iets oplossen?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:29:00
Quote Anchor link
Wat staat er voor deze regel?
welke code?
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Dit staat er voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$dag1
=date("Y-m-1);
$dag2=date('Y-m-t');

$totaaltebetalen=0;
$SQL="
SELECT * FROM facturen AS f INNER JOIN klanten AS k ON (f.klant = k.id) WHERE f.factuurdatum BETWEEN ".$dag1." AND ".$dag2." ORDER BY f.fac_id";
?>


maar hoe zit het met die "cache" van der server, kan ik daar iets aan doen?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:39:00
Quote Anchor link
Daar ga je al :)

Je mist een " bij $dag1.

Je kunt het zien omdat de kleuren niet meer goed zijn.


Maar je kan het beter oplossen op de manier waarop Eddy het aangeeft.

Dan wordt het iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$SQL
="SELECT * FROM facturen AS f INNER JOIN klanten AS k ON (f.klant = k.id) WHERE MONTH(f.factuurdatum) = MONTH(NOW()) AND YEAR(f.factuurdatum) = YEAR(NOW()) ORDER BY f.fac_id";
[
/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 14:24:00
Quote Anchor link
Bedankt naamgenoot :D soms kan je zo iets kleins helemaal mis kijken omdat je te bezig bent met het grote probleem en dat is om dus alle facturen van deze maand te laten zien, maar nu is het probleem volgende maand en vorige maand, het gebeurd dus een keer maar moet iedere keer gebeuren als ik er op klik. En de maand telt dus een maand bij(in dit geval wordt het maand 13, zou wel lekker zijn een 13e maand haha) ipv jan 2009
Hier de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
if ($_GET["mnd"]!="")
{

  $maand=$_GET["mnd"];
}

  else
{
  $maand=date("m");
}


if ($_GET["jr"]!="")
{

  $jaar=$_GET["jr"];
}

  else
{
  $jaar=date("Y");
}

$dag1=date("$jaar-$maand-1");
$dag2=date("$jaar-$maand-t");

<
html>

<
body bgcolor="#FFFFFF">
<
p>Alle facturen van [code]<? echo date("$jaar-$maand-1");?>
t/m <? echo date("$jaar-$maand-t");;?>:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<br><br>
<a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand-1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">vorige maand</a> <a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand+1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">volgende maand</a>
<br><br>
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Ham
 
Eddy E

Eddy E

03/12/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Als je maand 13 invoert.... neemt ie automatisch maand 1 weer.
Lang leve SQL.

Wat je nu doet werkt wel, maar wordt straks veel moeilijker om wijzigingen aan te brengen. Mijn advies: doe het met SQL zoals Dennis Mertens zegt.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Je moet geen date function in de URL gebruiken, maar variabelen, zodat je daarmee kan rekenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$month
= 1;
$year = 2008;

$previous = $month == 1 ? '!mnd=12&jr='.($year - 1) : 'mnd='.($month - 1).'&jr='.$year;
$next = $month == 12 ? '!mnd=1&jr='.($year + 1) : 'mnd='.($month + 1).'&jr='.$year;[/code]

Al getest.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 14:58:00
Quote Anchor link
Ik was al met zo iets bezig, maar heb dit gedaan, ook even boven in de complete code aangepast, voor een beter overzicht
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
<a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand-1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">vorige maand</a> <a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand+1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">volgende maand</a>
?>

dit werkt alleen blijft hij doortellen en komt na maand 12->13
hoe moet hij weten dat je van 12-2008 naar 01-2009 moet gaan en voor terug hetzelfdedan wordt het 0,-1 ens.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Ham
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 15:07:00
Quote Anchor link
Ja zie mijn code :)

Je moet wel met een if-statement gebruiken.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 15:13:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je ? In de if statement die ik hierboven al gebruikt, of moet ik een nieuwe if maken?
 
Dennis Ham

Dennis Ham

03/12/2008 18:27:00
Quote Anchor link
Ik heb dit er van gemaakten het werkt:(zie script hieronder)
maar kom nu weer bij mijn eerste probleem terecht en dat is dat hij niet de laatste dag van de maand geeft maar iedere maand heb nu 31 dagen, dus die t in date('t-m-Y'); geeft niet de laatste dag van de maand zoals het zou moeten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
$dag1
=date("$jaar-$maand-1");
$dag2=date("$jaar-$maand-t");
<
p>Alle facturen van [code]<? echo $dag1;?>
t/m <? echo $dag2;;?>:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<br><br>
<?
if ($maand==1)
{
?>

<a href="facturenpmaand.php?mnd=12&jr=<? echo $jaar-1;?>">vorige maand</a>  <a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand+1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">volgende maand</a>
<?}
if ($maand==12)
{?>
<a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand-1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">vorige maand</a>  <a href="facturenpmaand.php?mnd=1&jr=<? echo $jaar+1;?>">volgende maand</a>  
<?}
else
{?>
<a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand-1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">vorige maand</a> <a href="facturenpmaand.php?mnd=<? echo $maand+1;?>&jr=<? echo $jaar;?>">volgende maand</a>
<?}?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Ham
 
--

--

03/12/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Niet bumpen, zie de FAQ.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.