datum probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »
Maarten Matthe

Maarten Matthe

15/06/2011 21:44:51
Quote Anchor link
Hoi,

ik zit met een klein - best wel stom vraagje...

Ik heb een database met veldnaam: Datum en type date...
Nu heb ik een probleem om deze datum uit te lezen met php...

Ik gebruik volgende:
$result = mysql_query("SELECT * FROM database");

en iets verder in het script
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo "$row['Datum'];
}

Gewoon standaard php en sql...

Maar nu is mijn vraag (is ooit gelukt maar ben de gegevens kwijt en heb zitten googelen zonder bevredigend succes) of ik deze datum kan uitlezen als bv: 23 sept 2011
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 06:45:56
 
Antony Riksen

Antony Riksen

15/06/2011 21:56:22
Quote Anchor link
Misschien heb je hier iets aan:

http://php.net/manual/en/function.date.php
Gewijzigd op 15/06/2011 21:57:01 door Antony Riksen
 
Maarten Matthe

Maarten Matthe

15/06/2011 22:25:32
Quote Anchor link
had ik al gelezen... maar zie de oplossing niet echt...
Het is waarschijnlijk iets heel simpel...
 
Antony Riksen

Antony Riksen

15/06/2011 22:30:12
Quote Anchor link
Om de datum weer te geven gebruik ik in jou geval;
$today = date("j F , Y");
// 10 juni, 2011

Maar ik kan er ook naast zitten.
 

15/06/2011 23:08:23
Quote Anchor link
Maarten Matthe op 15/06/2011 21:44:51:
Hoi,

ik zit met een klein - best wel stom vraagje...

Ik heb een database met veldnaam: Datum en type date...
Nu heb ik een probleem om deze datum uit te lezen met php...

Ik gebruik volgende:
$result = mysql_query("SELECT * FROM database");

en iets verder in het script
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo "$row['Datum'];
}

Gewoon standaard php en sql...

Maar nu is mijn vraag (is ooit gelukt maar ben de gegevens kwijt en heb zitten googelen zonder bevredigend succes) of ik deze datum kan uitlezen als bv: 23 sept 2011


- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik geen *.
- Voor debug (en overzicht van code) is het duidelijker als je de query in een variabele stopt.
- Is er foutafhandeling? Zie wat mysql_query teruggeeft.
- Gebruik de assoc manier van fetchen (dat doe je nu al), dus deze function: mysql_fetch_assoc.
- Gebruik mysql DATE_FORMAT: SELECT DATE_FORMAT( NOW( ) , '%d-%c-%Y' ); en dus geen date van php. Voor correcte formating zie mysql docs.
- Voor Nederlandse taal zie docs voor @@lc_time_names.
Gewijzigd op 15/06/2011 23:10:45 door
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2011 23:09:40
Quote Anchor link
Is http://www.w3schools.com/sql/func_date_format.asp niet handiger dan function date?

Edit: Karl Karl was net iets sneller.
Gewijzigd op 15/06/2011 23:09:57 door Obelix Idefix
 

15/06/2011 23:11:17
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/06/2011 23:09:40:
Is http://www.w3schools.com/sql/func_date_format.asp niet handiger dan function date?

Edit: Karl Karl was net iets sneller.


Niet alleen handiger, maar ook correct. Dit is iets wat de database af hoort te handelen.
 
Maarten Matthe

Maarten Matthe

16/06/2011 08:32:25
Quote Anchor link
Hoi,
ik denk dat er een klein misverstand of dergelijk is. Misschien was mijn vraagstelling niet echt duidelijk.

Ik heb dus een database:
Quote:
CREATE TABLE `slangen`.`voorbeeld` (
`voorbeeld_ID` INT( 2 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`Datum` DATE NOT NULL ,
`Plaats` VARCHAR( 20 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM ;

Deze zou er als volgt kunnen uitzien:
Voorbeeld_ID | Datum | Plaats
-------------|-----------|-------
1 |2010-09-26 | Rotterdam
2 |2010-10-11 | Amsterdam
3 |2011-02-23 | Antwerpen
4 |2011-07-05 | Groningen

Nu zou ik via php deze datums willen weergeven in het formaat 26 sept 2010.
De reden dat ik SELECT * gebruik is dat ik Alles nodig heb in die tabel (ok ID misschien niet...)

Iemand enig idee? Hoe ik de huidige datum weergeef met php date('Y-m-d') weet ik wel hoor :)
 
Wouter J

Wouter J

16/06/2011 08:44:59
Quote Anchor link
Lees eens deze tutorial over datum en tijd functies in MySQL: http://phptuts.nl/view/1/
 

16/06/2011 09:08:47
Quote Anchor link
Maarten Matthe op 16/06/2011 08:32:25:
Hoi,
ik denk dat er een klein misverstand of dergelijk is. Misschien was mijn vraagstelling niet echt duidelijk.
(...)


Lees mijn eerste reactie eens door. Ik heb het niet alleen over jou probleem, maar ook over gerelateerde dingen. Je moet DATE_FORMAT gebruiken in je query.
Verder kan het wel zo zijn dat je alles nodig hebt uit de database, dan nog gebruik je geen *. Gewoon selecteren wat je nodig hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.