datum probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Maarten Matthe

Maarten Matthe

15/06/2011 21:44:51
Quote Anchor link
Hoi,

ik zit met een klein - best wel stom vraagje...

Ik heb een database met veldnaam: Datum en type date...
Nu heb ik een probleem om deze datum uit te lezen met php...

Ik gebruik volgende:
$result = mysql_query("SELECT * FROM database");

en iets verder in het script
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo "$row['Datum'];
}

Gewoon standaard php en sql...

Maar nu is mijn vraag (is ooit gelukt maar ben de gegevens kwijt en heb zitten googelen zonder bevredigend succes) of ik deze datum kan uitlezen als bv: 23 sept 2011
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:01:10
 
Antony Riksen

Antony Riksen

15/06/2011 21:56:22
Quote Anchor link
Misschien heb je hier iets aan:

http://php.net/manual/en/function.date.php
Gewijzigd op 15/06/2011 21:57:01 door Antony Riksen
 
Maarten Matthe

Maarten Matthe

15/06/2011 22:25:32
Quote Anchor link
had ik al gelezen... maar zie de oplossing niet echt...
Het is waarschijnlijk iets heel simpel...
 
Antony Riksen

Antony Riksen

15/06/2011 22:30:12
Quote Anchor link
Om de datum weer te geven gebruik ik in jou geval;
$today = date("j F , Y");
// 10 juni, 2011

Maar ik kan er ook naast zitten.
 

15/06/2011 23:08:23
Quote Anchor link
Maarten Matthe op 15/06/2011 21:44:51:
Hoi,

ik zit met een klein - best wel stom vraagje...

Ik heb een database met veldnaam: Datum en type date...
Nu heb ik een probleem om deze datum uit te lezen met php...

Ik gebruik volgende:
$result = mysql_query("SELECT * FROM database");

en iets verder in het script
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
echo "$row['Datum'];
}

Gewoon standaard php en sql...

Maar nu is mijn vraag (is ooit gelukt maar ben de gegevens kwijt en heb zitten googelen zonder bevredigend succes) of ik deze datum kan uitlezen als bv: 23 sept 2011


- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik geen *.
- Voor debug (en overzicht van code) is het duidelijker als je de query in een variabele stopt.
- Is er foutafhandeling? Zie wat mysql_query teruggeeft.
- Gebruik de assoc manier van fetchen (dat doe je nu al), dus deze function: mysql_fetch_assoc.
- Gebruik mysql DATE_FORMAT: SELECT DATE_FORMAT( NOW( ) , '%d-%c-%Y' ); en dus geen date van php. Voor correcte formating zie mysql docs.
- Voor Nederlandse taal zie docs voor @@lc_time_names.
Gewijzigd op 15/06/2011 23:10:45 door
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2011 23:09:40
Quote Anchor link
Is http://www.w3schools.com/sql/func_date_format.asp niet handiger dan function date?

Edit: Karl Karl was net iets sneller.
Gewijzigd op 15/06/2011 23:09:57 door Obelix Idefix
 

15/06/2011 23:11:17
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/06/2011 23:09:40:
Is http://www.w3schools.com/sql/func_date_format.asp niet handiger dan function date?

Edit: Karl Karl was net iets sneller.


Niet alleen handiger, maar ook correct. Dit is iets wat de database af hoort te handelen.
 
Maarten Matthe

Maarten Matthe

16/06/2011 08:32:25
Quote Anchor link
Hoi,
ik denk dat er een klein misverstand of dergelijk is. Misschien was mijn vraagstelling niet echt duidelijk.

Ik heb dus een database:
Quote:
CREATE TABLE `slangen`.`voorbeeld` (
`voorbeeld_ID` INT( 2 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`Datum` DATE NOT NULL ,
`Plaats` VARCHAR( 20 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM ;

Deze zou er als volgt kunnen uitzien:
Voorbeeld_ID | Datum | Plaats
-------------|-----------|-------
1 |2010-09-26 | Rotterdam
2 |2010-10-11 | Amsterdam
3 |2011-02-23 | Antwerpen
4 |2011-07-05 | Groningen

Nu zou ik via php deze datums willen weergeven in het formaat 26 sept 2010.
De reden dat ik SELECT * gebruik is dat ik Alles nodig heb in die tabel (ok ID misschien niet...)

Iemand enig idee? Hoe ik de huidige datum weergeef met php date('Y-m-d') weet ik wel hoor :)
 
Wouter J

Wouter J

16/06/2011 08:44:59
Quote Anchor link
Lees eens deze tutorial over datum en tijd functies in MySQL: http://phptuts.nl/view/1/
 

16/06/2011 09:08:47
Quote Anchor link
Maarten Matthe op 16/06/2011 08:32:25:
Hoi,
ik denk dat er een klein misverstand of dergelijk is. Misschien was mijn vraagstelling niet echt duidelijk.
(...)


Lees mijn eerste reactie eens door. Ik heb het niet alleen over jou probleem, maar ook over gerelateerde dingen. Je moet DATE_FORMAT gebruiken in je query.
Verder kan het wel zo zijn dat je alles nodig hebt uit de database, dan nog gebruik je geen *. Gewoon selecteren wat je nodig hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.