Datum + tip opslaan in database lukt me niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

20/11/2007 16:17:00
Quote Anchor link
Ik heb ergens last van een kleine fout, maar ik vind ze totaal niet... kan iemand me helpen?

Deel 1 (tip_toevoegen.php):

<form action="toevoegentip.php" method="post" >
<label>
<textarea name="tip" cols="60" rows="20" id="tip"></textarea>
</label>
<p>&nbsp;</p>
<p>
<label>
<input name="Opslaan" type="submit" id="Opslaan" value="Opslaan" />
</label>
</p>
</form>



Deel 2 (toevoegentip.php):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?

include '../connection.php';

$tip = $_POST['tip'];

$tip = "INSERT INTO tip('tip', 'datum') VALUES ('".$tip."',NOW())";

mysql_query($tip);

echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL=tiptoegevoegd.php">';

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:07:45
 
GaMer B

GaMer B

20/11/2007 16:21:00
Quote Anchor link
1. Er hoeven geen enkele quotes om de veldnamen.
2. Je checkt niet of de query gelukt is/geen fout afhandeling.

Zoiets zou het moeten worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include '../connection.php';

$tip = $_POST['tip'];
$tip = "INSERT INTO tip
(tip, datum) VALUES
('"
.$tip."', NOW())";
mysql_query($tip) or die(mysql_error());
echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL=tiptoegevoegd.php">';
?>
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

20/11/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Noem je query niet $tip. Kan problemen veroorzaken en het zegt ook niks over de inhoud.
Je moet die POST nog controleren op verkeerde (user) input

.. en last but certainly(!) not least; welke fout krijg je?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/11/2007 16:23:00
Quote Anchor link
Quote:
1. Er hoeven geen enkele quotes om de veldnamen.
Maar hier maar van: er mogen geen quotes om kolomnamen in een query...
 

20/11/2007 16:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL=tiptoegevoegd.php">';
 

zou je kunnen vervangen voor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("Location: ./tiptoegevoegd.php");


krijg je een foutmelding?
 
GaMer B

GaMer B

20/11/2007 16:25:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 20.11.2007 16:23:
Quote:
1. Er hoeven geen enkele quotes om de veldnamen.
Maar hier maar van: er mogen geen quotes om kolomnamen in een query...

Nee? (Niet dat ik dat doe ofzo) Dus dat is syntax niet correct? Hmm, niet geweten. Wat ik wel wist was dat het overbodig is ^.^
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/11/2007 16:27:00
Quote Anchor link
Kolomnamen zijn geen strings, dus daar horen geen quotes omheen. Probeer het maar eens, je krijgt direct een syntax error...
 
GaMer B

GaMer B

20/11/2007 16:28:00
Quote Anchor link
Ja klopt, is eigenlijk ook wel logisch.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/11/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Stoute Gamert :)
 
Niels

Niels

20/11/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Oke, het probleem is opgelost, quotes waren inderdaad het probleem, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.