Datum uit db netjes echoen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »
Milo

Milo

11/09/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Hey,

Ben nu bijna een jaar bezig met php, maar die datums zijn toch nog best irritant...
eerst gebruikten ik altijd explode om dan de hele datum te exploden en dan met function de maand veranderen in bijv november...
maar dit schijnt niet de goede manier te zijn :P:P

Nu vroeg ik me af hoe krijg ik nu de datum uit me database en dat ik hem dan vervolgens netjes kan echoen..

Gr,
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:34:30
 
Leon Vosmeijer

Leon Vosmeijer

11/09/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Ik weet precies wat je bedoeld en ik denk dat de meeste programmeurs het probleem kennen.

Ik los dit probleem op door overal altijd unix timestamps te gebruiken. De timestamps zijn een stuk makkelijker te verwerken dan een datum string...

Toch... er zijn genoeg mensen die in de database ook gelijk kunnen lezen wat erin staat (niks op tegen though). Mocht je ook zo iemand zijn, dan zou ik alsnog de unix timestamp als rode draad gebruiken en een extra kolom in je table inbakken waar een human readable datum instaat.

Groeten,
Leon
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/09/2009 17:02:00
Quote Anchor link
@Leon: Nooit, maar dan ook nooit iemand aanbevelen met timestamps te gaan werken. Een datum is een datum, meestal in het d-M-Y formaat. Een datum is dus geen tijd, en zeker geen stamppot. Wat kun je nu direct aflezen uit een timestamp? Helemaal niets. Je moet telkens blijven terugkoppelen op verschillende functies om de juiste datum eruit te halen. Daar heb je niets aan, bovendien zijn er genoeg manieren om een datum wel juist en makkelijk te kunnen behandelen. Bekijk eens de DateTime class, of houdt het op - inderdaad - explode. Het zelf stapje-voor-stapje uitvoeren is nog altijd simpeler en beter, dan te gaan zitten klooien met timestamps. Bah, bah, bah.
 
Leon Vosmeijer

Leon Vosmeijer

11/09/2009 17:11:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 11.09.2009 17:02:
[...]
Wat kun je nu direct aflezen uit een timestamp? Helemaal niets. Je moet telkens blijven terugkoppelen op verschillende functies om de juiste datum eruit te halen. Daar heb je niets aan, bovendien zijn er genoeg manieren om een datum wel juist en makkelijk te kunnen behandelen. Bekijk eens de DateTime class, of houdt het op - inderdaad - explode. Het zelf stapje-voor-stapje uitvoeren is nog altijd simpeler en beter, dan te gaan zitten klooien met timestamps. Bah, bah, bah.


Het aflezen van timestamps is ook geen lolletje :-) daarom ook m'n antwoord: "Toch... er zijn genoeg mensen die in de database ook gelijk kunnen lezen wat erin staat (niks op tegen though). Mocht je ook zo iemand zijn, dan zou ik alsnog de unix timestamp als rode draad gebruiken en een extra kolom in je table inbakken waar een human readable datum instaat.".

Jezpur:
Je moet telkens blijven terugkoppelen op verschillende functies om de juiste datum eruit te halen.


Dit zal met een 'normale' date format ook moeten. En alles via de DB laten verwerken is vooralsnog sneller dan het met PHP te verwerken.
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2009 17:15:00
Quote Anchor link
och och och strftime() toch?

Trouwens: SQL slaat een DATE ook gewoon op als een timestamp, ze zijn immers ook exact even groot.
Maar toch is een DATE beter, inderdaad om makkelijker af te lezen in de database zelf. Ga GEEN extra kolom maken met een 'leesbare' datum, die je vervolgens niet gebruikt.
Eén keer een DATE (of DATETIME) is genoeg.
Met strftime(), strtotime(), date() en nog 20 andere functies moet dat echt wel lukken.

Vergeet de set_locale() niet!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 17:19:00
Quote Anchor link
Kopiëer deze even, daar kun je ongeveer alles mee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    $sql
= "
        SELECT
        DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%e') AS dag,
        ELT(
            (DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%w') + 1),
            'zondag',
            'maandag',
            'dinsdag',
            'woensdag',
            'donderdag',
            'vrijdag',
            'zaterdag'
            ) AS weekdag,
        ELT(
            (DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%c')),
            'januari',
            'februari',
            'maart',
            'april',
            'mei',
            'juni',
            'juli',
            'augustus',
            'september',
            'oktober',
            'november',
            'december'
            ) AS maand,
        YEAR(datumtijdveld) AS jaar,
        DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%H:%s') AS tijd_kort,
        DATE_FORMAT(datumtijdveld, '%Y-%m-%d') AS datum_kort
    "
;
?>
 
Tim Groot

Tim Groot

11/09/2009 17:27:00
Quote Anchor link
In principe het zelfde idee als Jan. Maar dan in een functie gepropt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

// Functie toon dag maand en jaar van een datum (sql geeft nl yyyy-mm-dd)
    function Anndate($date) {
        $day = substr($date, 8, 2);
        $month = (int) substr($date, 5, 2);
        $year = (int) substr($date, 0, 4);
        switch ($month) {
            case
  1: return "$day januari $year";
            case
  2: return "$day februari $year";
            case
  3: return "$day maart $year";
            case
  4: return "$day april $year";
            case
  5: return "$day mei $year";
            case
  6: return "$day juni $year";
            case
  7: return "$day juli $year";
            case
  8: return "$day augustus $year";
            case
  9: return "$day september $year";
            case
10: return "$day oktober $year";
            case
11: return "$day november $year";
            case
12: return "$day december $year";
    }
}


// bovenstaande de functie en dan onderstaande voor het weergeven:

echo Anndate($HIER_DE_DATUM_UIT_DB);

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 17:32:00
Quote Anchor link
Als je mazzel hebt, kan het zo ook en heb je geen eigen functie nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);

    date_default_timezone_set ('Europe/Amsterdam');
    setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
    $datum = '2009-09-11';
    
    echo strftime ('%A %d %B %Y', strtotime ($datum));
?>

Output: vrijdag 11 september 2009
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/09/2009 17:47:00
Quote Anchor link
Leon schreef op 11.09.2009 17:11:
Jezpur schreef op 11.09.2009 17:02:
[...]
Wat kun je nu direct aflezen uit een timestamp? Helemaal niets. Je moet telkens blijven terugkoppelen op verschillende functies om de juiste datum eruit te halen. Daar heb je niets aan, bovendien zijn er genoeg manieren om een datum wel juist en makkelijk te kunnen behandelen. Bekijk eens de DateTime class, of houdt het op - inderdaad - explode. Het zelf stapje-voor-stapje uitvoeren is nog altijd simpeler en beter, dan te gaan zitten klooien met timestamps. Bah, bah, bah.


Het aflezen van timestamps is ook geen lolletje :-) daarom ook m'n antwoord: "Toch... er zijn genoeg mensen die in de database ook gelijk kunnen lezen wat erin staat (niks op tegen though). Mocht je ook zo iemand zijn, dan zou ik alsnog de unix timestamp als rode draad gebruiken en een extra kolom in je table inbakken waar een human readable datum instaat.".

Jezpur:
Je moet telkens blijven terugkoppelen op verschillende functies om de juiste datum eruit te halen.


Dit zal met een 'normale' date format ook moeten. En alles via de DB laten verwerken is vooralsnog sneller dan het met PHP te verwerken.


Hou alsjeblieft op en ga geen timestamps lopen verdedigen. Dat is zonde van je tijd en zinloos. Een timestamp stelt gewoon niets voor, het kan niet op tegen een datum. Met een datum weet je wat je hebt, met een timestamp heb je een paar getallen, who knows wat ze voorstellen?

Tuurlijk, alles via de database is sneller. Dat is ook zo, en daarom heeft SQL ook verschillende functies gekregen om direct met data aan de slag te kunnen (zie Jans reactie). Met een timestamp moet je niet willen werken, dan klopt er ergens iets niet.

Van mij mag jij best blijven werken met timestamps, je komt jezelf wel tegen, maar ga anderen alsjeblieft niet aanbevelen ze te gebruiken. Dat is namelijk een van de slechtste dingen die je iemand bij het programmeren kunt aanleren ; ).
 
A Leeuwenburgh

A Leeuwenburgh

11/09/2009 20:29:00
Quote Anchor link
Ik denk eindelijk iemand die gelukkig ook met Timestamp werkt maar de reacties zijn gelijk weer heftig hier op tegen. Het is maar net hoeveel ervaring en verstand je met de beschikbare datum functies hebt. Je kan je niet in alles tegelijk verdiepen toch !
 
Milo

Milo

11/09/2009 20:33:00
Quote Anchor link
Zo te zien geen timestamp?? :P

ik ga is de manier proberen van Jan Koehoorn
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/09/2009 21:21:00
Quote Anchor link
@Hall: ik denk dat 80% hier op PHPHulp timestamps afkeurt. De 20% die overblijft hebben (pg)Frank wss nooit gekend, zijn eigenwijs of willen niet goed kunnen programmeren. Programmeren heeft niet alleen goede kanten, en het ligt aan de programmeur zelf welke kant hij kiest. Sommige manieren zijn gewoon fout en achterhaalt, dat zal iemand je moeten vertellen voordat je er domweg zelf achter komt en je alles opnieuw zult moeten doen.

Succes.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 11.09.2009 21:21:
@Hall: ik denk dat 80% hier op PHPHulp timestamps afkeurt. De 20% die overblijft hebben (pg)Frank wss nooit gekend, zijn eigenwijs of willen niet goed kunnen programmeren.


Dit noemen we drogredenen in de logica. Het heeft niets te maken met de (vermeende) autoriteit van pgFrank, eigenwijsheid of niet goed willen programmeren. Met dit soort feedback kan een beginnende programmeur weinig.

Onderbouw je verhaal met echte argumenten, dan help je de vraagsteller veel beter.

Voordelen van MySQL:
1) meer en betere functies voor datum- en tijdberekeningen
2) groter bereik, dus ook datums van voor 1970
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/09/2009 21:47:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 11.09.2009 21:32:
Jezpur schreef op 11.09.2009 21:21:
@Hall: ik denk dat 80% hier op PHPHulp timestamps afkeurt. De 20% die overblijft hebben (pg)Frank wss nooit gekend, zijn eigenwijs of willen niet goed kunnen programmeren.


Dit noemen we drogredenen in de logica. Het heeft niets te maken met de (vermeende) autoriteit van pgFrank, eigenwijsheid of niet goed willen programmeren. Met dit soort feedback kan een beginnende programmeur weinig.

Onderbouw je verhaal met echte argumenten, dan help je de vraagsteller veel beter.

Voordelen van MySQL:
1) meer en betere functies voor datum- en tijdberekeningen
2) groter bereik, dus ook datums van voor 1970


Quote:
Sommige manieren zijn gewoon fout en achterhaalt, dat zal iemand je moeten vertellen voordat je er domweg zelf achter komt en je alles opnieuw zult moeten doen.


Ik weet dat de redenen niet altijd even redelijk zijn, maar als het merendeel van een programmeer-community een onderdeel van programmeren afkeurt, mag je aannemen dat dat niet goed is.

En je bedoelt zeker de voordelen van datetimes t.o.v. timestamps.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.