Datum van de huidige week

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 11:11:00
Quote Anchor link
ik ben op zoek naar hoe ik kan laten bepalen door php welke datums en dagen erbij horen deze week.

Het zou moeten beginnen met: maandag en eindigen met zondag verder nog de datum en maand erbij.

Weet iemand hier ssn oplossing voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:50:44
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/01/2007 11:20:00
Quote Anchor link
Dit script staat ook in de database van PHPHulp, nou weet ik niet precies wat je wilt gaan doen maar ik reken dmv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$dagindeweek
= date('w', mktime(0,0,0,$maand,$dag,$jaar));
?>


en array met de dagen in de week uit welke dag het is :).
 
Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 11:22:00
Quote Anchor link
Nou ik ben voor FC Groningen een voetbal community aan het maken, en ik heb alle komende wedstrijden toegevoegd met datum in de database.

Nu heb ik een week overzicht nodig, maar wel graag zo dat php zelf al berekend welke datums in deze week zitten en welke maand dit is.

Dan kan ik zeer éénvoudig de juiste wedstrijden uit de database halen voor die week.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2007 11:27:00
Quote Anchor link
Niet met PHP doen, gewoon aan MySQL overlaten;

SELECT veldnaam
FROM tabelnaam
WHERE YEAR( datumtijd ) = YEAR( CURDATE( ) )
AND WEEK( datumtijd ) = WEEK( CURDATE( ) )
 
Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 11:33:00
Quote Anchor link
Ok.... heb ik zo'n dik boek over MySQL dat ik er zelf niet naar gekeken heb.

Geweldig dit, ik zal het gelijk even bekijken of hij doet wat wij willen. Ziet er simpeler uit dan dat je het in PHP moet doen lijkt mij.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2007 11:37:00
Quote Anchor link
Tip: alleen dunne boekjes kopen :-)

Ik zie nog 1 probleem: rond de jaarwisseling. Dan kun je in één week verschillende jaren hebben. Stel bijvoorbeeld dat 1 januari op een donderdag valt, dan heb je twee jaarnummers in 1 weeknummer.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

02/01/2007 11:39:00
Quote Anchor link
Waarom dunne boekjes jan?
 
Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 11:49:00
Quote Anchor link
Laat ik eerst maar eens proberen om de gegevens uit de database te halen voor die week.

Ik heb namelijk in de database: dag(maandag t/m zondag) datum(01 t/m 31) en maand(Januari t/m December) los in de database staan.

Is het dan nog te doen volgens die querie? Of is het dan aan te raden om ervoor te zorgen dat het onder DATETIME wordt weggeschreven of kan ik het ook zo laten en op een andere manier dit bepalen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Zet data nooit als losse velden in je database, gebruik daar gewoon een DATE of DATETIME veld voor. Die zijn daar immers voor bedoeld...

Zodra je aparte kolommen gaat maken voor je dagen, maanden en jaren is het voor de database niet meer als een datum te interpreteren en kun je dus de vele datum-tijd functie van mysql niet meer gebruiken...
 
Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 12:04:00
Quote Anchor link
Was ik al bang voor ik zal dit eerst even omzetten.

Ik heb het nu omgezet en zal nu eerst even de query van Jan gebruiken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 13:28:00
Quote Anchor link
@jan

Ik heb het volgende geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
        =    mysql_query("SELECT * FROM `play_schema` WHERE YEAR(`sp_datum`) = YEAR(CURDATE()) AND WEEK(`sp_datum`) = WEEK(CURDATE())") OR die(mysql_error());
while($d    =    mysql_fetch_assoc($sql)) {

    echo "".$d['sp_datum']."<br />";
    
}

?>


Maar ik krijg geen gegevens te zien, ik heb 5 wedstrijden de datum van deze week ingezet.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2007 13:32:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 02.01.2007 11:39:
Waarom dunne boekjes jan?

Hierom:
Martin Meijer schreef op 02.01.2007 11:33:
Ok.... heb ik zo'n dik boek over MySQL dat ik er zelf niet naar gekeken heb.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2007 13:36:00
Quote Anchor link
Martin Meijer schreef op 02.01.2007 13:28:
@jan

Ik heb het volgende geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
        =    mysql_query("SELECT * FROM `play_schema` WHERE YEAR(`sp_datum`) = YEAR(CURDATE()) AND WEEK(`sp_datum`) = WEEK(CURDATE())") OR die(mysql_error());
while($d    =    mysql_fetch_assoc($sql)) {

    echo "".$d['sp_datum']."<br />";
    
}

?>


Maar ik krijg geen gegevens te zien, ik heb 5 wedstrijden de datum van deze week ingezet.


Als ik dit doe:

SELECT year( curdate( ) ) AS huidig_jaar, week( curdate( ) ) AS huidige_week

krijg ik als output:
huidig_jaar huidige_week
2007 0

heb jij dat ook?
 
Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 13:42:00
Quote Anchor link
Ja dat heb ik ook :$

Maar hoe kan het dan dat die andere query niet werkt? Of ben ik weer iets te kortzichtig?

Ik zal eens kijken of ik wellicht het zelf ook aan de praat kan krijgen. Heb in ieder geval de week nummer en het jaar nummer, nu moe tik alleen alle datums nog weten die in die week zit (deze week is het: 01 t/m 07 januarie)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Frank -

Frank -

02/01/2007 13:55:00
Quote Anchor link
Wanneer je WEEK(datum) gebruikt, wordt MODE 0 gebruikt. Zie hier de betekenis van deze waarde:
Quote:
The following table describes how the mode argument works.

First day
Mode of week Range Week 1 is the first week …
0 Sunday 0-53 with a Sunday in this year
1 Monday 0-53 with more than 3 days this year
2 Sunday 1-53 with a Sunday in this year
3 Monday 1-53 with more than 3 days this year
4 Sunday 0-53 with more than 3 days this year
5 Monday 0-53 with a Monday in this year
6 Sunday 1-53 with more than 3 days this year
7 Monday 1-53 with a Monday in this year

Wanneer jij een andere definitie van de week wilt hanteren, zul je dus een andere MODE moeten opgeven, bv. WEEK(datum, 1). Hierbij wordt week 1 gedefinieerd als de eerste week met meer dan dagen in dit jaar. Een week begint op maandag.
 
Martin Meijer

Martin Meijer

02/01/2007 14:02:00
Quote Anchor link
Ik ben nu even de weg kwijt.

Het enigste wat ik mgraag wil hebben is het volgende:

Ik wil via PHP dat Maandag de eerste dag van de week is, en op elke maandag moet bepaald worden welke datum de week mee begint en welke datum de week mee eindigt.

Nu heb ik de query van jan geprobeert zonder succes, maar nu ben ik de weg even kwijt.

Ik heb het voor elkaar!! Thnx allemaal!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.