Datum van map achterhalen via PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geert-Jan

Geert-Jan

10/05/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb een vraagje..
Ik heb een script gemaakt maar nu wil ik de nieuwste mappen als eerste laten zien dus die als laatst geplaatst zijn..
Nu wil ik graag weten of het mogelijk is om via php de datum van de map kan achterhalen zodat ik alles dan kan sorteren..
Ik hoop dat iemand mij kan helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:40:02
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 19:17:00
Quote Anchor link
Met functies als filemtime() en filectime() moet dat volgens mij wel lukken...
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/05/2008 20:31:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.05.2008 19:17:
Met functies als filemtime() en filectime() moet dat volgens mij wel lukken...


*Geeft Blanche een schop onder zijn kont*

Gebruik de PHP 5 Directory Iterator. Klikje
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 20:41:00
Quote Anchor link
Je ziet maar weer hoe weinig (lees: bijna nooit) ik die DirectoryIterator gebruik. Moet me daar toch maar eens in gaan verdiepen...
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/05/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$dir
= new DirectoryIterator('../'); //geef hier je map op

foreach($map as $file) //doorloop de map
{
    if(!$file->isDot()) //wanneer het bestand niet . of .. is
    {
        $files[] = array($file->getCTime(), $file->getFilename()); //dan mag het bestand, samen met zijn aanmaaktijd in de array
    }
}


sort($files); //die array sorteren we vervolgens netjes

foreach($files as $file) //en dan gaan we de array doorlopen
{
    echo $file[0].' - '.date("d-m-Y \o\m H:i:s",$file[0]).' - '.$file[1].'<br />';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.