Datums tonen van specifieke dag tussen 2 datums

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/04/2022 20:36:20
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ergens in mijn oude code mapje vondt ik onderstaand script terug, maar krijg alleen maar array als waarde terug.

Ziet iemand het foutje??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function getDateForSpecificDayBetweenDates($startDate,$endDate,$day_number){
$endDate = strtotime($endDate);
$days=array('1'=>'Monday','2' => 'Tuesday','3' => 'Wednesday','4'=>'Thursday','5' =>'Friday','6' => 'Saturday','7'=>'Sunday');
for($i = strtotime($days[$day_number], strtotime($startDate)); $i <= $endDate; $i = strtotime('+1 week', $i))
    $date_array[]=date('d-m-Y',$i);


return $date_array;
}

$dateA = '01-04-2022';
$dateB = '30-04-2022';
$day = '1';

echo getDateForSpecificDayBetweenDates($dateA, $dateB, $day);
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:44:20
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2022 21:58:36
Quote Anchor link
Niet getest.

Vervang deze regel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo getDateForSpecificDayBetweenDates($dateA, $dateB, $day);

?>

Door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$dates
= getDateForSpecificDayBetweenDates($dateA, $dateB, $day);

foreach ($dates as $date) {
  echo $date . '<br>';
}


?>
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

12/04/2022 22:20:41
Quote Anchor link
dat werkt perfect.
Nu alleen nog een tweede vraag, ongetwijfeld net zo simpel, maar ik zie samen met google de oplossing niet.

Ik wil in mijn database een nieuwe rij aanmaken per datum.
Dus rij 1: $result[0]
rij 2: $result[1]

enz enz, tot de array lengte bereikt is.
In die rij zijn er nog 12 velden, maar die moeten niet gevuld worden op datzelfde moment.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/04/2022 02:07:53
Quote Anchor link
Je geeft een omschrijving van wat je wilt, maar je stelt geen concrete vraag ;-)

Waar loop je specifiek op vast? Wat heb je al geprobeerd? Kun je een stukje code plaatsen?
 
Ivo P

Ivo P

13/04/2022 10:20:32
Quote Anchor link
Dat kan met 1 insert-query, die je dan moet samenstellen.

Dan kan in een loop, of met implode() met "'),('" als "plaksel"



INSERT INTO tabelnaam (jedatumkolom) VALUES ('2022-04-10'),('2022-04-11'),('2022-04-12')
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/04/2022 10:28:00
Quote Anchor link
Een databasetabel met één rij per dag bevat meestal redundante gegevens.

Educated guess.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.