datum/tijd veld opzoeken met like?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Emile

emile

17/03/2009 13:01:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal.
ik heb een formpje welke een datum moet gaan zoeken in een database...
heb nu dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="bestellingen">
Zoek op datum (bv. 12/12/2010)
<input type="text" name="datum" />
<input name="Zoek" type="submit" id="Zoek" value="Zoek" /></form>


met als zoek query":
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
.= "Select * from order_id where datum LIKE '%".htmlentities($_POST['datum'])."%'";
?>


Dit is dus wel een datum tijd veld in de database! hoe moet ik dit zoeken? of hoe moet ik die query zo krijgen dat ie het goed gaan doen ?

en hoe kan ik die datum dan echo'en?
Dus alleen de datum en niet de tijd..?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emile
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:30:16
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2009 13:44:00
Quote Anchor link
emile schreef op 17.03.2009 13:01:
Zoek op datum (bv. 12/12/2010)

Dat is tekst en geen datum.
Heb je in je database wel het juiste type veld?
DATE of DATETIME.
 
Emile

emile

17/03/2009 13:57:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 17.03.2009 13:44:
emile schreef op 17.03.2009 13:01:
Zoek op datum (bv. 12/12/2010)

Dat is tekst en geen datum.
Heb je in je database wel het juiste type veld?
DATE of DATETIME.


Ja er staat DATETIME in de database...
staat ook in mijn eerste bericht...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door emile
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Dan zul je dus eerst de ingevoerde datum moeten checken en omzetten naar het YYYY-MM-DD format.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.