DB uitlezen en update functie aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerron

Gerron

01/06/2005 21:36:00
Quote Anchor link
Ik heb een site waarbij allerlei links worden opgeslagen in een db. daarbij horen nog een aantal gegevens.. breedte hoogte enz.. nu heb ik een heel simpel admin script dat alleen kan toevoegen. vind ik een beetje jammer. Ik heb dus al een pagina gemaakt die de database uitleest en een overzicht maakt.elke rij die hij uitleest wordt een formulier met een sumbit functie. dit is bedoeld om de aangepaste uitgelezen waarden uit de tabel te submitten en dan met een query up te daten in de db. dit lukt alleen nog niet.

hier is de code:
<table width="90%" border="0" align="center" cellspacing="0">
<tr>
<td><div align="left">ID</div></td>
<td><div align="left">TITEL</div></td>
<td><div align="left">BRON</div></td>
<td><div align="left">GENRE</div></td>
<td><div align="left">COMMENT</div></td>
<td><div align="left">BREEDTE</div></td>
<td><div align="left">HOOGTE</div></td>
<td><div align="left">UPDATE</div></td>
<td><div align="left">VERWIJDEREN</div></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php   include "config.php";
if(IsSet($_POST["Submit"])) {;
        $sql = "UPDATE games SET titel = '".$_POST['titel']."' WHERE id = '".$_POST['id']."' ";
        mysql_query($sql) or die ("Database error");
}

else{
$query = mysql_query("SELECT * FROM games ORDER by id");
while($object = mysql_fetch_assoc($query)){
    $titel = $object['titel'];
    $id = $object['id'];
    $bron = $object['bron'];
    $genre = $object['genre'];
    $comments = $object['comments'];
    $width = $object['width'];
    $height = $object['height'];
?>

<FORM METHOD='POST' ACTION="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print($PHP_SELF);?>
">
<td><div align="left"><input type="text" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$id"?>
"></div></td>
<td><div align="left"><input type="text" name="titel" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$titel"?>
"></div></td>
<td><div align="left"><input type="text" name="bron" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$bron"?>
"></div></td>
<td><div align="left">GENRE</div></td>
<td><div align="left"><input type="text" name="comments" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$comments"?>
"></div></td>
<td><div align="left"><input type="text" name="width" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$width"?>
"></div></td>
<td><div align="left"><input type="text" name="height" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$height"?>
"></div></td>
<td><div align="left"><INPUT TYPE="Submit" VALUE ='Update' id="Submit"></div></td>
<td><div align="left">Delete</div></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php    
    }
    }

?>

</table>

Ik zou dus graag willen dat het mogelijk is om gegevens uit de db uit een overzicht aan te passen.
iemand een idee wat ik fout doe?? k begin nog maar net met php .. k heb het gevoel dat het antwoord dichtbij ligt mja :p

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/06/2005 21:37:00 door Gerron
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 22:13:00
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2005 21:52:00
Quote Anchor link
Even vluchtig gekeken en wat mij opvalt is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$titel"?>
Maak daar, en uiteraard van de rest ook, eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $titel; ?>
van.
En waar is de </form> tag?
 
Gerron

Gerron

01/06/2005 22:00:00
Quote Anchor link
oops idd vergete
k ben er nu achter dat hij ze wel verstuurd.. want ik kan ze wel echoen .. alleen de update query werkt nog niet goed
Gewijzigd op 01/06/2005 22:18:00 door Gerron
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2005 22:29:00
Quote Anchor link
if(IsSet($_POST["Submit"])) {;
Haal die ; hier maar weg.. Dus:
if(IsSet($_POST['Submit'])) {
 
Gerron

Gerron

01/06/2005 22:35:00
Quote Anchor link
k heb ik.. alleen nog niet :( zal die query nog eens checken.. want de waarden echoen geeft wel result
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2005 22:42:00
Quote Anchor link
$sql = "UPDATE games SET titel = '".$_POST['titel']."' WHERE id = '".$_POST['id']."' ";

en dan
echo $sql;
geeft dat een volledige query?
 
Gerron

Gerron

01/06/2005 22:54:00
Quote Anchor link
dat geeft helemaal geen query :(
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2005 22:59:00
Quote Anchor link
Komt ie wel door die if() heen. Maak IsSet eens met kleine letters isset, misschien maakt dat uit...
 
Gerron

Gerron

01/06/2005 23:02:00
Quote Anchor link
k probeer; if($_POST['titel']!=""){ en dan echoen

//edit ja nu echoed hij wel
komt niet door if heen
Gewijzigd op 01/06/2005 23:03:00 door Gerron
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2005 23:11:00
Quote Anchor link
<INPUT TYPE="Submit" VALUE ='Update' id="Submit">
hier moet voor de isset nog name bij, dus:
<INPUT TYPE="Submit" VALUE ='Update' id="Submit" name="Submit">
 
Gerron

Gerron

01/06/2005 23:14:00
Quote Anchor link
het werkt nu thnx!!:D:D
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2005 23:17:00
Quote Anchor link
Das mooi........
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.