De functie shell_exec

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard de Boer

Richard de Boer

17/07/2008 03:50:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Doordat mijn vorige hosting provider er mee gestopt is.

Zit ik nu met een volgend probleem:

In een fotoalbum gebruik in de volgende functie: shell_exec

Nu wordt dit blijkbaar niet meer ondersteund (php4 naar 5) en ben ik op zoek naar een functie dus dus wel werkt.

Iemand een idee?

Groet Rieksie
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:58:14
 
Jelmer -

Jelmer -

17/07/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Waar wil je hem voor gebruiken? Misschien dat het via een andere functie-aanroep binnen PHP kan zonder de commandline aan te hoeven spreken.

Overigens wordt hij waarschijnlijk nog wel ondersteund, maar heeft je hosting provider hem uitgeschakeld. Gebeurt wel vaker en kan je ook eigenlijk wel verwachten wanneer je niet zelf host.
 
Richard de Boer

Richard de Boer

17/07/2008 10:30:00
Quote Anchor link
@Jelmer,

De functie wordt gebruik in een fotoalbum om de foto's uit een map te lezen en te tonen op het scherm in thumbs.

Zal een stukje code geven waar die functie in zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//-- Foto map, zonder / opt eind
$fotomap = "fotos/$_GET[jaar]";

//-- Mappen bepalen in opgegeven directory
$mappen = shell_exec ("cd $fotomap;find ./ -type d -maxdepth 1");

echo 'MAPPEN:<pre>' . $mappen .'</pre>';

$mappen = str_replace ("./", "", $mappen);
$mappen = explode("\n", $mappen);
?>


Hoop dat het zo iets duidelijker is.

Rieksie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard de Boer
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

17/07/2008 11:15:00
Quote Anchor link
Volgens mij zijn er genoeg php oplossingen waar je die functie niet mee hoeft te gebruiken;
bijvoorbeeld deze: http://www.php.net/manual/en/class.directoryiterator.php
of dit: http://www.php.net/manual/en/ref.dir.php
 
Jelmer -

Jelmer -

17/07/2008 11:40:00
Quote Anchor link
En dan hebben we ook nog scandir en glob

edit: en je hebt natuurlijk nog is_dir nodig :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Richard de Boer

Richard de Boer

17/07/2008 21:09:00
Quote Anchor link
Beste mensen

Wat ik ook zoek en probeer met andere functies erin te zetten, het lukt niet.

Misschien dat ik iets fout doe maar ik weet niet wat.

Iemand nog raad?

Rieksie
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

17/07/2008 21:12:00
Quote Anchor link
zoek even op google...
map uitlezen php... zo honderd oplossingen
 
Baarr

Baarr

17/07/2008 21:52:00
 
Richard de Boer

Richard de Boer

18/07/2008 11:53:00
Quote Anchor link
Ik kan dus niet ipv shell_exec gewoon een andere functie invullen?

Rieksie
 
Richard de Boer

Richard de Boer

19/07/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Iemand een ander idee???? misschien?

Rieksie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.