De volgende record van dezelfde kolom

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Francoi gckx

Francoi gckx

26/11/2012 14:02:37
Quote Anchor link
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($rij = $r_bericht->fetch_object()) {    
                        print_r($rij->bericht);
                        echo "<b>".$rij->bericht[1]."</b>";
?>

</code>

Goededag ik wil de tweede bericht pakken maar ipv geeft hij de tweede letter
als ik print_r($rij->bericht); geeft hij wel alle berichten
maar als ik echo "<b>".$rij->bericht[1]."</b>"; geeft hij letters
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:58:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2012 14:04:11
Quote Anchor link
Ik kan van je verhaal geen chocola maken, als ik eerlijk mag zeggen?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

26/11/2012 14:20:14
Quote Anchor link
Als ik het goed heb is $rij->bericht een array toch?
Dus ik doe print_r($rij->bericht); geeft hij alle records uit de kolom bericht

Nu wil ik slechts de tweede bericht dus ik dacht echo $rij->bericht[1]
Maar dan geeft hij de tweede LETTER van het eerste bericht
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 14:23:23
Quote Anchor link
Francoi gckx op 26/11/2012 14:20:14:
Als ik het goed heb is $rij->bericht een array toch?


Nee, $rij is een object.
$rij->bericht is een onderdeel van het object.
$rij->bericht[1] is de tweede letter van $rij->bericht
Gewijzigd op 26/11/2012 14:24:46 door - SanThe -
 
Francoi gckx

Francoi gckx

26/11/2012 14:24:22
Quote Anchor link
Dus hoe krijg ik het tweede bericht gelijk?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 14:25:31
Quote Anchor link
$rij->andere_veldnaam
 
Francoi gckx

Francoi gckx

26/11/2012 14:39:43
Quote Anchor link
ik wil $rij->bericht->(bericht twee)
 
Frits Katoen

Frits Katoen

26/11/2012 14:46:02
Quote Anchor link
Dat is natuurlijk wel op te lossen in PHP, maar het meest logische is dat je je query aanpast zodat je meteen het juiste bericht ophaalt.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

26/11/2012 14:49:13
Quote Anchor link
Ja dat zou kunnen maar dat wil ik juist niet want de rest moet wel zo lopen
Ik wil zeg maar een aantal records eruit 'pakken' en misschien aan een variable toevoegen.

Hoe is dit dan op te lossen volgens jou, of welke richting moet ik kijken..
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2012 14:53:14
Quote Anchor link
Je bent niet echt duidelijk.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

26/11/2012 15:03:23
Quote Anchor link
Hier is waar het om draait:
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "<td colspan='4' style=' height: 50px;'><div style='width: 750px; height: 100px; overflow: auto;'>
                            "
. $rij->bericht . "</div></td>"; }
?>

</code>
Maar ik wil het verder uitbouwen zo:
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "<td colspan='4' style=' height: 50px;'><div style='width: 750px; height: 100px; overflow: auto;'>
                            "
. $rij->bericht . " " . $rij->bericht . "</div></td>"; }
?>

</code>
Dan snap je natuurlijk wel dat ik twee DEZELFDE berichten krijg naast elkaar.
Ik wil juist
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "<td colspan='4' style=' height: 50px;'><div style='width: 750px; height: 100px; overflow: auto;'>
                            "
. $rij->bericht . " " . $rij->bericht(->(berichtTwee)) . "</div></td>"; }
?>

</code>
 
Frits Katoen

Frits Katoen

26/11/2012 16:21:26
Quote Anchor link
Een oplossing zou bijvoorbeeld kunnen zijn om de berichten eerst aan elkaar geplakt in een array te zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$teller
= 0; // loopteller
$index = -1; // index van array
$berichten = array();
while ($rij = $r_bericht->fetch_object()) {
    if($teller%2==0){ // na twee berichten index ophogen
        $index++;
        $berichten[$index] = "<b>".$rij->bericht."</b>";
    }

    else{ // anders bericht erachter plakken
        $berichten[$index] .= "<b>".$rij->bericht."</b>";
    }

    $teller++;
}

// nu door array loopen en berichten weergeven
foreach($berichten as $bericht){
    echo "<td colspan='4' style=' height: 50px;'><div style='width: 750px; height: 100px; overflow: auto;'>" .$bericht. "</div></td>";
}

?>
 
Francoi gckx

Francoi gckx

27/11/2012 13:07:48
Quote Anchor link
Thx frits ik zal dit zeker in mijn achterhoofd houden als ik alles ga optimaliseren.
Nu had ik het al opgelost met nog een while loop.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.