Deel lezen van van een bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

06/03/2004 15:10:00
Quote Anchor link
Ik wil een deel tekst uit een .htm halen en weer geven. Hoe moet ik dat doen?

Voorbeeld:
<br>
<B><a href='/page.php?id=17'>Link</a></B> <br>
<br>bla bla bla bla<br>
<hr>

Nu wil ik alleen de link weergeven....
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:02:02
 

06/03/2004 15:34:00
Quote Anchor link
Je kan via preg_match() alle links uit een string slopen.

Dan moet je eerst een file ophalen, dan lezen en met preg_match() de links eruit halen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$fOpen
= fopen('file.html','r');
$fContent = fread($fOpen,4096);
$fPreg_Match = preg_match(); // Ff invullen, weet zelf ook niet precies hoe :$
print($fPreg_Match);
?>
 

06/03/2004 17:11:00
Quote Anchor link
En als ik alleen de tekst wil........?
 
Rick

Rick

06/03/2004 17:59:00
Quote Anchor link
RegExp

href='([a-zA-Z0-9?=/])'
 
Peanuts

peanuts

08/03/2004 13:30:00
Quote Anchor link
alleen de tekst doe je met strip_tags het beste

http://nl2.php.net/manual/nl/function.strip-tags.php

Verder alleen de link kan je niet zomaar met Preg_match doen want dat geeft alleen aan of het er in zit ... dan heb je nog niet alleen de link met de link tekst ...

dat is wat moeilijker ..

wat wil je alleen de link adressen of ook de tekst erbij???
 

08/03/2004 15:48:00
Quote Anchor link
Wat heeft strip_tags() hier nou weer mee te maken?
 
Arend a

Arend a

08/03/2004 16:08:00
Quote Anchor link
Als je de tags stript hou je plaintekst over, dat is wat de OP wilde.
 

08/03/2004 16:42:00
Quote Anchor link
Het is eigenlijk de bedoeling om een soort nieuwsberichtenpagina word.
Het eerste bericht staat er helemaal, daarna van de 2 t/m 5 alleen de link.
Ik wil de berichten compleet (met een kopje als link en een bericht) schrijven in een htm.
Voor de 2 t/m 5 heb ik dan alleen de link nodig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.