deel van string nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joram

Joram

06/05/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Ik heb 2 strings, bijvoorbeeld abcdefghi en efghijklmnop. Wat ik nodig heb is het gedeelte van die 2e maar wat in de eerste string staat niet. Ik moet dus als output hebben: jklmnop. De inhoud van de eerste string komt nooit in zijn geheel voor in de 2e, dus daar kan ik niet op zoeken.
Is hier een functie voor, of voor te maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 18:35:24
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/05/2008 22:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $str1
= 'abcdefghi';
    $str2 = 'efghijklmnop';
    echo preg_replace ('/[' . $str1 . ']/', '', $str2);
?>

output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
jklmnop
 
Joram

Joram

06/05/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Quote:
Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier '/' on line 13


Er komen in beide strings ook / voor is dat erg? of is dit een fout van een van die 2 die daar staan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/05/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Dat stond niet in je voorbeeld! Maar misschien helpt het om er addslashes overheen te halen?
 
Jelmer -

Jelmer -

06/05/2008 22:44:00
Quote Anchor link
Voor alles waar speciale karakters in gebruikt worden is in PHP een functie om ze onschadelijk te maken. Naja, bijna dan. Voor preg_* patterns is er de preg_quote functie. Die maakt alle \ + * en ga zo maar door onschadelijk.
 
Joram

Joram

07/05/2008 09:35:00
Quote Anchor link
ik dacht dat met mijn voorbeeld het wel zou doen maar er zitten nog wat andere haken en ogen aan.
Laat ik zeggen dat het een link is, waarvan ik alleen het gedeelte nodig heb na een submap ik heb:
/site/index.php?optie=blablabla
ook heb ik:
http://www.eenofanderesite.nl/site/
Wat ik dus nodig heb is
index.php?optie=blablabla zodat ik vanuit de hoofd directory weet waar ik zit.

wat ik nu als output krijg is: dx hier worden dus de losse letters vergeleken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/05/2008 09:39:00
Quote Anchor link
Ik begrijp er helemaal niks van? Wat bedoel je nu precies en wat gebeurt er en wat wil je überhaupt?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/05/2008 09:44:00
Quote Anchor link
$url_arr = explode("/",$url) ;
$url = array_slice($url_arr,0,-1);
$url = $url[0] ;

Das ongeveer wat jij wil
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/05/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Oh, wacht. Ik snap.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$url
= "/site/index.php?optie=blablabla";
$aUrl = explode("/", $url);
$sUrl = $aUrl[count($aUrl)-1];
?>

In 1 regel minder dan Jacco, haha :-).
 
Jelmer -

Jelmer -

07/05/2008 09:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sUrl
= $aUrl[count($aUrl)-1];
?>

PHP kent allemaal array gerelateerde functies, zo ook end :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sUrl
= end($aUrl);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Joram

Joram

07/05/2008 11:12:00
Quote Anchor link
het is me onderhand gelukt, niet helemaal zoals jullie hadden maar die explode heeft me wel geholpen! bedankt voor de reacties!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/05/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Ging mij ook meer om het idee
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.