Deel van tekst gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jb bl

jb bl

14/08/2008 14:32:00
Quote Anchor link
Ik heb een lijst met codes.
Deze bestaan uit een getal, dan een B en dan nog een getal.
Bijvoorbeeld 123456B9999

Nu wil ik het getal dat voor de B staat los hebben, zodat ik dat kan gebruiken om een berekening te maken.
Dus van bovenstaande tekst, moet het dus 123456 worden, wat tevens een INT wordt om te rekenen.
Bijvoorbeeld: 123456B9999 wordt 123456
Bijvoorbeeld: 1111B1215 wordt 1111
Bijvoorbeeld: 5656B4122541 wordt 5656

Moet ik dan met een soort van array werken? Kan iemand mij een tip geven hoe ik dit zelf kan ontleden.

En hoe zet ik het vervolgens om naar een getal? Want ik neem aan dat het op dat moment wordt gezien als tekst?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 20:38:13
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Zie explode().

Edit: En strval().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jacco Engel

Jacco Engel

14/08/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$arr
= explode("B","123456B9999") ;
print "<pre>" ;
print_r($arr) ;
print "</pre>" ;
?>


prbleem opgelost, next
 
Martijn B

Martijn B

14/08/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$sTekst
= 'Bijvoorbeeld: 123456B9999 wordt 123456
Bijvoorbeeld: 1111B1215 wordt 1111
Bijvoorbeeld: 5656B4122541 wordt 5656'
;

$aMatch = array();

if( preg_match_all('/ (\d+)B/', $sTekst, $aMatch) )
{

  print_r($aMatch[1]);
}


?>
 
Jb bl

jb bl

14/08/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Het is gelukt met explode()

Het getal was ook gelijk als getal te gebruiken om mee te rekenen.
Dus dat is helemaal mooi.

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.