Deel van tekst weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul

Paul

02/01/2007 16:13:00
Quote Anchor link
Uit de totale code wil ik maar een bepaald gedeelte op de website weergeven, namelijk: alles wat er staat tussen <TD VALIGN=top CLASS=red> en </TD>. Voor de rest van de code moet er niets worden weergegeven, hoewel daar wel vanalles staat. Ik dacht het zo op te kunnen lossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$handle = fopen("http://www.voorbeeld.nl", "rb");
$contents = '';
while (!feof($handle)) {
$users .= fread($handle, 8192);
}
fclose($handle);
print "<textarea cols='100' rows='20'>
 $users </textarea>";
$users = explode('<TD VALIGN=top CLASS=red>', $users);
$users = explode('</TD>', $users[1]);
$users = $users[0];


Echter in dit geval wordt alleen de eerste keer de tekst goed weergegeven die tussen <TD VALIGN=top CLASS=red> en </TD> staat. Dit terwijl <TD VALIGN=top CLASS=red> en </TD> meerdere keren voor komt. Hoe is dit op te lossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 23:23:56
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/01/2007 16:39:00
Quote Anchor link
een goed regex patroon een een preg_match_all zetten
 
Paul

Paul

02/01/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Ik kom op zoiets uit, als ik de tekst goed begrijp, maar dat geeft niets weer:S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$handle = fopen("http://www.voorbeeld.nl", "rb");
$contents = '';
while (!feof($handle)) {
$users .= fread($handle, 8192);
}
fclose($handle);
    
    if (preg_match("<TD VALIGN=top CLASS=red>", $user)) {
       echo $user[0]."<BR>";
    }


Sorry, ik heb hier nog nooit mee gewerkt, kan iemand me verder op weg helpen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2007 18:13:00
Quote Anchor link
Dat zou dan zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$tekst
= '<TD VALIGN=top CLASS=red>Een stuk tekst</TD>iets er tussen<TD VALIGN=top CLASS=red>Nog een stuk tekst</TD>';

preg_match_all('/<TD VALIGN=top CLASS=red>(.*?)<\/TD>/', $tekst, $data);
echo '<pre>'.print_r($data , true).'</pre>';
?>


In $data[1] vind je nu de stukken die tussen de tags staan. In $data[0] vind je de complete stukken, kijk maar eens naar de broncode ;)
 
Paul

Paul

02/01/2007 18:51:00
Quote Anchor link
Yess, dank je zeer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.