Deeler en deeltal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Maas

Johan Maas

11/05/2004 22:03:00
Quote Anchor link
Beste lezers,

We hebben een array("x1","x2",......x10");
Nu bereken ik het verschil tussen huidige datum en een begin datum. De uitkomst wordt steeds groter(>10).
Naar aanleiding van die "uitkomst" moet 1 item uit de array gekozen worden. In een Database programma hebben we MOD("uitkomst,10)= restwaarde die is altijd 1...........10.
Het zal een weetje zijn!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:28:05
 
Arend a

Arend a

12/05/2004 01:41:00
Quote Anchor link
.. Wees eens iets duidelijker..

Wat is nou je vraag? :)
 
Johan Maas

Johan Maas

12/05/2004 08:33:00
Quote Anchor link
Arend,

Voorbeeld: de maand geeft een getal 1 tm 12.
Met bv array kun je d.m.v ('jan','feb', enz.) de tekst 'jan' laten verschijnen als de uitkomst 1 is.
Dit gaat op zolang de uitkomst 1, 2, 3....12 is.
Als de uitkomst 13 is zou 'jan' weer moeten verschijnen (pin je niet vast op vb maand. Ik wil alleen aangeven dat de uitkomst van het getal 'maand' groter kan worden dan 12). In een de Databaseprogramma gebruik ik dan een 'modale deler' FUNCTIE(getal, deler) geeft restwaarde en die zal in het voorbeeld geval moeten leiden tot een uitkomst 1 of 2 of 3.....of 12.
 
Arend a

Arend a

12/05/2004 11:54:00
Quote Anchor link
Voor welk probleem is dit eigenlijk jouw oplossing?

Ik vrees dat er betere oplossingen zijn voor dit probleem.
 
Johan Maas

Johan Maas

12/05/2004 13:01:00
Quote Anchor link
Ja Arend,
Misschien denk ik te veel in een richting.
Voorbeeld.
Het gaat om 4 vaste items A, B, C en D.
het is 1 dan A
het is 2 dan B
het is 3 dan C
het is 4 dan D
het is 5 dan weer A
het is 6 dan weer B enz.
Het cijfer loopt steeds verder op.
A, B, C, D roteren.
 
Johan Maas

Johan Maas

12/05/2004 17:47:00
Quote Anchor link
Ik heb het probleem al gelocaliseerd en geelimineerd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$uitkomst
= 6 % 4 //2
?>


Dankzij hulp van Ivo P
 
Johan Maas

Johan Maas

12/05/2004 17:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$uitkomst
= 359 % 60; //59
?>


Dankzij hulp Ivo P
 
Johan Maas

Johan Maas

12/05/2004 17:50:00
Quote Anchor link
Opgelost Dank je wel voor steun
 
Rick

Rick

12/05/2004 22:50:00
Quote Anchor link
omfg :|

we hebben ook een editknop op dit board hoor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.