Default openen van een tab

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

21/10/2013 20:13:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb van de website http://jqueryui.com/tabs/ de code gebruikt om mijn tabblad te bouwen. Dit gaat perfect.
Nu gebruik ik deze tabbladen in combinatie met de twaalf maanden van het jaar.
Nu heb ik de wens dat het tabblad van de actuele maand moet worden geopend als default.
Dit lukt mij niet.

Mijn php-code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
// Declaratie variabelen
include "functies/functiebieb.inc.php";
$nJaartal = date("Y");
$cActueleMaand = date("m");

// Connectie maken
include "include/connectie.inc.php";

// Boekhouding inlezen
$sql = "SELECT query FROM sys__queries WHERE naam = 'sql_sel_boekhouding'";
$cResultQuery = mysql_query($sql);
$rowQuery = mysql_fetch_array($cResultQuery);
$sql = $rowQuery['query'];
eval("\$sql = \"$sql\";");
$cResultOmzet = mysql_query($sql);

// Systeem inlezen
include "include/systeem.inc.php";

mysql_close($verbinding);

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    $nJaartal = $_POST['jaartal'];
    // Boekhouding inlezen
    include "include/connectie.inc.php";
    $sql = "SELECT query FROM sys__queries WHERE naam = 'sql_sel_boekhouding'";
    $cResultQuery = mysql_query($sql);
    $rowQuery = mysql_fetch_array($cResultQuery);
    $sql = $rowQuery['query'];
    eval("\$sql = \"$sql\";");
    $cResultOmzet = mysql_query($sql);
    mysql_close($verbinding);
}

?>


Mijn HTML5-code (gedeeltelijk):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<div id="tabs">
                    <ul>
                        <li><a href="#tabs-1" title="januari">Januari</a></li>
                        <li><a href="#tabs-2" title="februari">Februari</a></li>
                        <li><a href="#tabs-3" title="maart">Maart</a></li>
                        <li><a href="#tabs-4" title="april">April</a></li>
                        <li><a href="#tabs-5" title="mei">Mei</a></li>
                        <li><a href="#tabs-6" title="juni">Juni</a></li>
                        <li><a href="#tabs-7" title="juli">Juli</a></li>
                        <li><a href="#tabs-8" title="augustus">Augustus</a></li>
                        <li><a href="#tabs-9" title="september">September</a></a></li>
                        <li><a href="#tabs-10" title="oktober">Oktober</a></li>
                        <li><a href="#tabs-11" title="november">November</a></li>
                        <li><a href="#tabs-12" title="december">December</a></li>
                    </ul>
                    <?php
                        $nJaarBTW
= 0;
                        $nJaarAankopen = 0;
                        $nJaarKorting = 0;
                        $nJaarVerzend = 0;
                        $nJaarFactuur = 0;
                    ?>

                    <div id="tabs-1">
                        <table>
                            <th>
                             ............
                            </th>
                        </table>
                    </div>
                    <div id="tabs-2>
                        ............
                    <div>
</div>

<script>
        $( ".tabs" ).tabs({ active: <?php echo $cActueleMaand ; ?> });
</script>


Waar ga ik de fout in??


George
Gewijzigd op 21/10/2013 21:02:53 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:46:54
 
Chris -

Chris -

21/10/2013 20:21:22
Quote Anchor link
waarom zoveel keer dat bestand includen? buiten dat is het een hele, hele aparte (en onwijs gevaarlijke) manier van uitvoeren. ik mag hopen dat dit lokaal draait en op geen enkele server online staat!

je hebt $cActueleMaand maar je hebt er geen variabele aan gehangen.

$cActueleMaand = 'tabs-' . date('m');
 
George van Baasbank

George van Baasbank

21/10/2013 20:32:27
Quote Anchor link
Chris,

Als ik de variabele $cActueleMaand eenmaal juist heb gedefinieerd heb ik nog geen mogelijkheid binnen jQuery om een gewenst tabblad te openen. In dit geval het tabblad oktober
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 20:53:55
Quote Anchor link
Hoe ziet je HTML code eruit die door PHP is gegenereerd?
 
George van Baasbank

George van Baasbank

21/10/2013 20:56:13
Quote Anchor link
Aar,

Welke html-code?

Toevoeging op 21/10/2013 20:59:21:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<head>
    <!-- Metatags + titel -->
    <title>JQZ Webshop | koop hier de mooiste religieuze en klassieke muziek</title>
    <meta charset="utf-8" />
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html" />
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
    <meta name="robots" content="index, follow" />
    <meta name="revisit-after" content="3 days" />
    <meta name="keywords" content="CD, DVD, Muziekproducties, Orgelmuziek, Koormuziek, Koor, Orgel, Gospel, Gemengdkoor, Mannenkoor, Orgel, Koren, Webshop, klassiek,religieus" />
    <meta name="author" content="Ermelo Software (2013)" />
    <meta name="web_author" content="George van Baasbank" />
    <meta name="description" content="CDs en DVDs met koorzang en ogelmuziek va Nederlandse koren, solisten, instrumentalisten en organisten" />
    <meta name="copyright" content="BENX Creativity - Harderwijk 2013" />
    <!-- Einde metatags -->
    
    <!-- Stylesheets en scripts -->
    <link rel="shortcut icon" href="images/favicon-jqzadmin.ico" type="image/x-icon"/>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/styles.css" media="screen"/>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/adm.css" media="screen"/>    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/print.css" media="print"  />
    <!--[if lt IE 9]>
        <script src="http://html5shiv.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
    <![endif]-->
    <!-- Linken t.b.v. tabbladen met jquery -->
    <link rel="stylesheet" href="http://code.jquery.com/ui/1.10.2/themes/smoothness/jquery-ui.css" />
    <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>
    <script src="http://code.jquery.com/ui/1.10.2/jquery-ui.js"></script>
    <script src="js/jqz.js"></script>
    
    <script>
  $(function() {
    $( ".selector" ).tabs( "option", "active", 10 );
  });
  </script>
 </head>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2013 21:19:59
Quote Anchor link
Die je met PHP genereert aan het eind van je tweede codeblok.

Toevoeging op 21/10/2013 21:49:17:

Die je met PHP genereert aan het eind van je tweede codeblok.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

22/10/2013 09:12:53
Quote Anchor link
Je kunt dit wel doen met jQuery.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var d = new Date();
var n = d.getMonth();
$('#tabs ul li:nth-child('+n+')').trigger('click');
Gewijzigd op 22/10/2013 09:13:30 door Albert de Wit
 
George van Baasbank

George van Baasbank

22/10/2013 13:46:27
Quote Anchor link
Albert,

Ik heb jou suggestie als script in mijn document opgenomen maar het werkt helaas niet

George
 
Albert de Wit

Albert de Wit

22/10/2013 14:01:39
Quote Anchor link
Krijg je ook een foutmelding ergens?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/10/2013 14:04:16
Quote Anchor link
<script>
$(function() {
$( ".selector" ).tabs( "option", "active", 10 );
});
</script>

Je moet hierbij wel zorgen dat .selector ook daadwerkelijk je selector is. Krijg je wel tabs te zien?
Hoe is de daadwerkelijke html als je die door PHP laat genereren?
 
George van Baasbank

George van Baasbank

22/10/2013 14:21:38
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Dankzij jullie suggesties heb ik de oplossing (op de site van jqueryui.com) gevonden:

In de head:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script>
  $(function() {
    $( "#tabs" ).tabs({ active: <?php echo $cActueleMaand ; ?> });
  });
</script>


Wat de [ /code ] in mijn script doet, weet ik niet maar ik heb hem daar niet geplaatst

In de opstart (php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$cActueleMaand
= date("m") - 1;
?>


De verrekening is nodig omdat de eerste tab (blijkbaar) selector 0 (nul) heet

topic gesloten


Allemaal bedankt


George
Gewijzigd op 22/10/2013 14:25:29 door George van Baasbank
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.