define & gegevens uit MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

BPG

BPG

21/07/2008 22:13:00
Quote Anchor link
Ik ben een multilanguage website aan het maken, In Mysql sla ik bepaalde gegevens op, onder andere de naam van een form. Deze naam wil ik aanpassen naar de geselecteerde taal, dit doe ik mbv 'define'

werkend voorbeeld: (laat 'Hello' zien)
define( "WELCOME", "Hello " );
echo WELCOME ;

nu wil ik informatie uit mysql vertalen
// $SelectInfo[1] is hierbij informatie uit mysql met de waarde WELCOME, dit werkt dus helaas niet. Weet iemand wat ik fout doe, of wat de manier is om dit te doen?

define( "WELCOME", "Hello " );
echo $SelectInfo[1]; // $SelectInfo[1] = WELCOME (in mysql db)

Alvast Bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:04:52
 
Spike Spade

Spike Spade

22/07/2008 14:12:00
Quote Anchor link
Ik verwacht dat 1 geen constante is, dus moet je deze tussen aanhalingstekens zetten. echo $SelectInfo['1'];

Hierbij ga ik er wel vanuit dat jij ergens al op een juiste manier de waarde uit je database in een array genaamd $SelectInfo hebt gezet.

En bedenk dat je eerste waarde binnen een array op lokatie ['0'] zit. Niet op ['1']

Wen jezelf ook aan om variabele met een kleine letter te beginnen, dus $selectInfo in dit geval
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/07/2008 14:18:00
Quote Anchor link
@Spike
dat werkt niet zo, een getal bij een array gebruik je zonder quotes. Getallen zet je normaal altijd buiten quotes, tenzij het onderdeel is van een string.


@BPG

http://nl.php.net/constant

Jij zou dus zoiets krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo constant($SelectInfo[1]);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

22/07/2008 14:20:00
Quote Anchor link
@Spike, getallen behoren niet tot de string familie, dus die moeten buiten quotes.

1 staat in dit geval voor indexnummer, en is dus een getal.

@BPG
je kan toch define("WELCOM",$selectInfo[0]); doen?

laat trouwens eens wat meer van je script zien..
 
Spike Spade

Spike Spade

22/07/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Ow oke. Weer wat geleerd.

Begint zo'n index nummer dat bij 1 of 0?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/07/2008 14:35:00
Quote Anchor link
Die begint inderdaad bij 0, maar het kan wel zijn dat het de 2e geselecteerde kolom is.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/07/2008 15:57:00
Quote Anchor link
Spike schreef op 22.07.2008 14:12:
Ik verwacht dat 1 geen constante is

1 is geen 2
1 is geen -45
1 is geen 'tekst'
etc.
1 is altijd 1
Dus is het een constante.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.