Delete en toevoegen in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Noob

PHP Noob

30/08/2013 11:08:18
Quote Anchor link
Goedendag,

Ik heb een persoonlijke website gemaakt om mijn boeken en strip in op te slaan.
Via deze site kan ik overal makkelijk raadplegen of ik bepgaalde boeken/ strips al heb.
Op deze site kan ik ook boeken toevoegen, op m'n verlanglijst plaatsen en verwijderen van mijn verlanglijst.

Nu is mijn bedoeling om, wanneer ik een boek van mijn verlanglijstje haal, deze vervolgens automatisch
toe te laten voegen aan mijn database van boeken die in mijn bezit zijn (nu moet ik ze los toevoegen).

Ik kom er echter niet uit hoe ik deze moet samenvoegen. Hieronder de twee aparte bestanden. Iemand tips/ ideeen voor mij? Alvast bedankt!

Voor het toevoegen:
Deel 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
session_start();

$actie=$_POST["submit"];
if ($actie=="registreren"){
if(empty($_POST["Schrijver"])){
echo(" u veld 'Schrijver' is leeg");}
else{
$_SESSION["Schrijver"] = $_POST["Schrijver"];
if (empty($_POST["Titel"])){
echo("U heeft geen 'Titel' ingevuld");}
else{
$_SESSION["Titel"] = $_POST["Titel"];
header("Location:verlanglijst_toevoegen2.php");}}}

?>


Deel 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
session_start();

$host = " l";  
$user = "";  
$pass = "";  
$database = "m";  

mysql_connect($host, $user, $pass) or die (mysql_error());  
mysql_select_db($database) or die (mysql_error());  


$Schrijver=$_SESSION["Schrijver"];
$Titel=$_SESSION["Titel"];
$sql="INSERT INTO database (Schrijver, Titel) VALUES ('$Schrijver', '$Titel');";
$result=mysql_query($sql);
  
echo("De volgende Schrijver is toegevoegd: $Schrijver <br>");
echo("De volgende Titel is toegevoegd: $Titel");
?>



Voor het verwijderen:
Deel 1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

$host
=" "; // Host name
$username=" "; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=" "; // Database name
$tbl_name=" "; // Table name

// Connect to server and select database.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

// select record from mysql
$sql="SELECT * FROM $tbl_name";
$result=mysql_query($sql);
?>


<table width="400" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="white">
<tr>
<td colspan="5" bgcolor="white"><strong></strong> </td>
</tr>

<tr>
<td bgcolor="white"><strong>Schrijver</strong></td>
<td bgcolor="white"><strong>Titel</strong></td>
<td bgcolor="white"><strong>&nbsp;</strong></td>
<td bgcolor="white">&nbsp;</td>
</tr>

<?php
while($rows=mysql_fetch_array($result)){
?>


<tr>

<td bgcolor="white"><? echo $rows['Schrijver']; ?></td>
<td bgcolor="white"><? echo $rows['Titel']; ?></td>
<td bgcolor="white"><a href="delete_ac.php?id=<? echo $rows['id']; ?>">delete</a></td>
</tr>

<?php
// close while loop
}
?>


Deel 2
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

$host
=" "; // Host name
$username=" "; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=" "; // Database name
$tbl_name="t"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

// get value of id that sent from address bar
$id=$_GET['id'];

// Delete data in mysql from row that has this id
$sql="DELETE FROM $tbl_name WHERE id='$id'";
$result=mysql_query($sql);

// if successfully deleted
if($result){
echo "Deleted Successfully";
echo "<BR>";



}


else {
echo "ERROR";
}

?>


<meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="3; url=verlanglijst_delete.php">

<?php
// close connection
mysql_close();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 02:19:47
 
Erwin H

Erwin H

30/08/2013 11:22:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO database(Schrijver, Titel)
SELECT Schrijver, Titel
FROM t
WHERE id = ...

Aannames:
- 't' is de naam van je tabel waarin de verlanglijst staat
- 'database' is de tabel waarin de boeken staan die je hebt
- in beide tabellen heb je de kolommen 'schrijver' en 'titel'
- id moet je uiteraard dan wel zelf invullen met behulp van het een GET waarde

Hierna kan je een delete uitvoeren op de tabel met de verlanglijst.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.