DELETE FROM werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »
Kristof s

Kristof s

10/04/2007 23:00:00
Quote Anchor link
heb lijstje gegenereerd met fototje om te deleten (dit werkt wel) buiten dat ie de titel herhaald maar dat komt omdat die binnen de while staat.

Maar ik wil nu als ik op dat fototje druk dat die de post met die id delete
hieronder code voor genereren van lijstje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
            // aanmaken van pagina en tabel voor wijzigen van een bericht
            if ($action == 'bewerk')
            {


    
            $sql= "SELECT NieuwsDatum,NieuwsOnderwerp,NieuwsText,NieuwsID,NieuwsGepostDoor FROM nieuws ORDER BY NieuwsID DESC ";
                    $query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
                    while($line = mysql_fetch_array($query,MYSQL_NUM))
                    {

                            $standaard = 'logo.gif';
                            $Nieuwsdatum = $line[0];
                            $NieuwsOnderwerp = $line[1];
                            $NieuwsText = $line[2];
                            $id = $line[3];
                            $nick = $line[4];
                                    /*    <tr bgcolor="#ECECEC" onmouseover="this.bgColor=\'#ff9900\'"
                                onmouseout="this.bgColor=\'#ECECEC\';this.style.cursor=\'pointer\'"
                                onclick="window.location=\'?page=nieuws&amp;id='.$line[3].'&amp;action=dobewerk\'">        */
                                
                        
                             echo'    
                             <center>
                                 <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="500"  border="0">
                                    <tr>
                                        <td width="10%" id="header">ID</td>
                                        <td width="15%" id="header">Naam</td>
                                        <td width="50%" align="center" id="header">Onderwerp</td>
                                        <td width="100%" align="center" id="header">Datum</td>
                                        <td width="10%" id="header"></td>
                                        <td width="10%" id="header" ></td>
                                    </tr>    
                                    <tr bgcolor="#2CC0E8" onmouseover="this.bgColor=\'#ff9900\'"
                                    onmouseout="this.bgColor=\'#2CC0E8\';" >
                                    
                                     <td id="kolrechts">'
.$id.'</td>    
                                     <td align="left" id="kolrechts">'
.$nick.'</td>
                                     <td align="center" id="kolrechts">'
.$NieuwsOnderwerp.'</td>
                                     <td align="center" id="kolrechts">'
.$Nieuwsdatum.'</td>
                                     <td>
                                         <a href="?page=nieuws&amp;id='
.$line[3].'&amp;action=dobewerk">
                                            <img src="afbeeldingen/knoppen/wijzig.gif" alt="wijzig" width="16" height="16" id="noborder">
                                        <a/>
                                    </td>
                                    <td>
                                        <a href="?page=nieuws&amp;id='
.$line[3].'&amp;action=dodelete">
                                            <img src="afbeeldingen/knoppen/delete.gif" alt="delete" width="16" height="16" id="noborder">
                                        </a>
                                    </td>
                                 </tr>
                                </table>
                            </center>'
;
                    }
            
            }


            ?>



en dit is query om te deleten, dit werkt NIET , iemand enig idee waarom ?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if($action == 'dodelete')
{

    $sql2 = "DELETE FROM nieuws WHERE NieuwsID = '".$id."'";
    $result = mysql_query($sql2) or die('Kan het nieuwsbericht niet verwijderen!');
    echo 'Het nieuwsbericht werd succesvol verwijderd, u keert nu terug naar de site.
    <meta http-equiv="refresh" content="1;URL=index.php" />'
;
}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:07:52
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/04/2007 23:09:00
Quote Anchor link
Enkele dingen:

- Waar komt $id vandaan
- Het is een goede gewoonte om bij DELETE query's waarbij er maar 1 resultaat verwijderd moet worden, even LIMIT 1 erachter te zetten
- Als je even de mysql_error() echoot, dan weet je waarschijnlijk precies wat er verkeerd gaat
 
Kristof s

Kristof s

10/04/2007 23:13:00
Quote Anchor link
de id komt uit de while lus
id = $line[3];

ik heb er hetvolgende van gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
    $sql2
= "DELETE FROM nieuws WHERE NieuwsID = '".$id."' LIMIT 1";
    $result = mysql_query($sql2) or die(mysql_error());  
?>


maar ik krijg geen error, ik krijg mijn boodschapje dat hij zogezegd gedelete is, wat dus niet het geval blijkt te zijn.
 
Frank -

Frank -

10/04/2007 23:18:00
Quote Anchor link
mysql_affected_rows() gebruiken om te checken hoeveel er is verwijderd en de query echoen om te zien wat er richting database is gestuurd. Daar word je altijd een stuk wijzer van.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/04/2007 23:21:00
Quote Anchor link
Nog een tip, gebruik geen hoofdletters in je tabelnamen. Gewoon allemaal kleine letters houden, op die manier kun je ook nooit een fout maken met een hoofdletter die je ergens verkeerd hebt neergezet.

Voer dit eens uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    $sql_select
= mysql_query("SELECT id FROM nieuws WHERE NieuwsID = '".$id."' LIMIT 1");
    
    if($sql_select)
    {

        echo 'SELECT Query met succes uitgevoerd, aantal rijen gevonden: '.mysql_num_rows($sql_select).'<br />';
        
        $sql_delete = mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE NieuwsID = '".$id."' LIMIT 1");
        
        if($sql_delete)
        {

            echo 'DELETE Query met succes uitgevoerd';
        }

        else
        {
            echo 'DELETE Query mislukt, error: '.mysql_error();
        }
    }

    else
    {
        echo 'SELECT Query mislukt, error:'.mysql_error();
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Kristof s

Kristof s

10/04/2007 23:26:00
Quote Anchor link
met volgende code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
if($action == 'dodelete')
{

    $sql2 = "DELETE FROM nieuws WHERE NieuwsID = '".$id."' LIMIT 1";
    $result = mysql_query($sql2) or die (mysql_affected_rows()) ;  
    echo $result;
}







?>



dit is de url dat ik heb dus hij neemt de url en de action juist over
/localhost/site/nieuwsadmin.php?page=nieuws&id=105&action=dodelete

en hij retourneert mj van de echo
het getal 1
 
Kristof s

Kristof s

10/04/2007 23:32:00
Quote Anchor link
heb net je script even toegepast (staat foutje in op lijn zes denk ik )
anyway, hij vind dus blijkbaar mijn lijn niet want ik krijg hetvolgende

SELECT Query met succes uitgevoerd, aantal rijen gevonden: 0
DELETE Query met succes uitgevoerd


best wel lullig :s
 
Frank -

Frank -

10/04/2007 23:36:00
Quote Anchor link
Superglobals...

Zoek daar maar eens op. Jouw script is in elk geval flink achterhaald en onveilig.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/04/2007 23:50:00
Quote Anchor link
Voilá, dan weet je waar het probleem zit. MySQL ziet de rij die jij wilt verwijderen niet eens, laat staan dat hij die rij kan verwijderen...
 
Kristof s

Kristof s

11/04/2007 00:25:00
Quote Anchor link
nou momenteel delte is al wel, maar er is nog iets mis, hij delete enkel de meest recente. dus er is nog steeds iets mis met de id, alvast al erg bedankt voor jullie hulp
 
Kristof s

Kristof s

11/04/2007 01:05:00
Quote Anchor link
het werkt, bedankt alletwee voor de uitleg
de superglobals hebben het gedaan :)
many thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.