Delete knop op elke rij van query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimitri Van Reeth

Dimitri Van Reeth

25/08/2012 01:43:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik toon momenteel de reactie's van gebruikers in een tabel, maar ik wil nu ook dat deze reacties verwijderd kunnen worden als de admin is ingelogd.

Nu was ik aan het denken om aan het einde van elke rij dit erbij te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<td>
<form method="post">
<input type="hidden" value="<?php echo($rij['id']);?>" name="teVerwijderenReactie" />
<input type="image" src="delete.jpg" alt="Verwijder de reactie!" onclick="submit" />
</form>
</td>


Maar gaat de website dan niet veel langer laden als er bijvoorbeeld 100+ reacties zijn? Omdat er dan ook 100+ formulieren zijn..

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 25/08/2012 01:43:34 door Dimitri Van Reeth
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:24:05
 
John Berg

John Berg

25/08/2012 08:39:40
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, probeer het online

Als de pagina's erg lang worden zou ik overgaan tot paginering, een gebruiker kan niks met een scherm waarop 250 items staan.
Gewijzigd op 25/08/2012 08:41:05 door John Berg
 
Eddy E

Eddy E

25/08/2012 09:06:56
Quote Anchor link
Je kan het inderdaad met een formulier doen (wat redelijk wat html-code is), het kan natuurlijk ook met een veel kleinere link:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<td>
   <a href="verwijder_rij.php?id=<?php echo($rij['id']);?>"><img src="delete.jpg"></a>
</td>


en op verwijder.php (die je trouwens nu niet in je formulier vermeld!) verander je $_POST['teVerwijderenReactie'] in $_GET['id'].
 
Crispijn -

Crispijn -

25/08/2012 11:38:41
Quote Anchor link
Je kan ook op elke rij een checkbox maken die er als volgt uit ziet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="checkbox" name="delete[]" value="'.$rij['id'].'" />';
?>


Het formulier beslaat dus de volledige pagina en bij de formulier afhandeling kan je zo de reacties achterhalen die je moet verwijderen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_POST['delete'] as $rij):
    echo $rij; //id van de reactie
endforeach;
?>


Wel een nette oplossing vind ik altijd.
Gewijzigd op 25/08/2012 11:39:19 door Crispijn -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.