Delete multiple rows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:18:00
Quote Anchor link
Dmv. checkboxen wil ik meerdere records willen verwijderen. Ik heb op het internet gezocht maar het grote deel is verouderd en werkt niet naar behoren.

Mijn huidige script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
$sql = "
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username = '".$_POST['username']."'
";

if(!$res = mysql_query($sql))
{
    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}
elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{
    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}
elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{
    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}
else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}

Zou ik met de huidige query het voor elkaar kunnen krijgen of moet het geheel anders?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:29:23
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 20:23:00
Quote Anchor link
Zet je script volgende keer tussen php tags,
Op regel 19 kun je '.mysql_affected_rows().' vervangen door 1.

Voor derest zal hij denk ik wel werken, heb je hem al getest?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:25:00
Quote Anchor link
Het script werkt ook wel alleen maar op 1 rij per keer terwijl ik meerdere checkboxes aanvink.
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 20:44:00
Quote Anchor link
Niet getest maar het zou in grote lijnen zo moeten werken.

$users is de array waar al je te verwijderen namen in staan.

De $delete_where komt in plaats van username = '".$_POST['username']."'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

    
?>

 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 20:55:00
Quote Anchor link
Even geprobeerd. Werkt niet

De error's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Notice: Undefined variable: users in *ergensopmijnpc* on line 82

Notice: Undefined variable: delete_count in *ergensopmijnpc* on line 87

Fatal error: Function name must be a string in *ergensopmijnpc* on line 87


Ik gebruik het script zoals hierboven en dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$delete_where = $_POST['username'];
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:00:00
Quote Anchor link
hoe ziet je code er nu uit? Ik denk dat je het verkeerd toepast.
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {

$delete_where = $_POST['username'];
    
    #| " $delete_where " variable aanmaken voor het opslaan van de lijst met de te verwijderen gebruikers.
    
        $delete_where = "username = '".$users[0]."'";

    
    #| Aantal gebruikers tellen.
    
        $delete_count($users);
    
    
    #| Alle te verwijderen gebruikers toevoegen.
    
        for($i = 1; $i <= $delete_count; $i++)
        {

        
        #| Gebruiker toevoegen.
        
            $delete_where .= " OR username = '".$users[$i]."'";
            
        }

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Heren, niet zo moeilijk gaan doen he ^^

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?PHP

$Query
=
"
    DELETE FROM
        tabel
    WHERE
        veld
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxnaam'])) . "
    )
"
;

?>


Natuurlijk ziet je checkbox er dan zo uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="'.$Row['hierhetid'].'" />


Natuurlijk eerst alle id's ophalen uit de database en fetchen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:09:00
Quote Anchor link
Waar heb je het mysql gedeelte gelaten nu? en waar is de $users array met alle gebruikers?

$delete_where = $_POST['username']; waar is dat nu weer goed voor?

@ Mr.Ark Dat ziet er leuk uit morgen zelf eens uit proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:15:00
Quote Anchor link
@ Mark

Waarom moeilijk gaan doen met een for loopje en de array tellen?

Als je het dan op die manier doet gebruik dan gewoon foreach().
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2010 21:23:00
Quote Anchor link
:p Weet ik, Het was maar een snel getypt voorbeeld.

Ik tel meestal de waardes in de array voor het weergeven van " x van x aantal rijen verwijderd. "
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:33:00
Quote Anchor link
GRRR.

Warning: array_map() [function.array-map]: Argument #2 should be an array in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in C:\wamp\www\edu\admin\leerling.php on line 87
Er zijn 5 leerlingen verwijderd uit de database.

line 87 is in Mr.Ark zijn voorbeeld lijn 11
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

02/02/2010 21:37:00
Quote Anchor link
$_POST['checkboxnaam'] is geen array,
Je heb je html formulier niet goed, gebruik je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]"
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 21:43:00
Quote Anchor link
Dan maar de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<tr>

<td><input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" /></td>
<td><img src="icons/user.png"></td>
<td><?php echo $row['username']; ?></td>
<td><?php echo $row['naam']; ?></td>
<td><?php echo $row['tvoegsels']; ?></td>
<td><?php echo $row['anaam']; ?></td>
<td><?php echo $row['klas']; ?></td>
<td><img src="icons/user_delete.png"></td>
<td><a href="lln_edit.php?username=<?php echo $row['username']; ?>"><img src="icons/user_edit.png" border="0"></a></td>
<td><img src="icons/text_list_numbers.png"></td>
<td><img src="icons/lock.png"></td>
</tr>

<?php
    }
}


?>

</table>
<br />
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />
</form>
<?php

if(isset($_POST['sub_delete'])) {


$query =
"
    DELETE FROM
        gebruikers
    WHERE
        username
    IN
    (
        "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['checkboxname'])) . "
    )
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{

    echo 'U heeft geen leerlingen geselecteerd';
}

elseif(mysql_affected_rows() == 1)
{

    echo 'Er is 1 leerling verwijderd uit de database.';
}

else
{
    echo 'Er zijn '.mysql_affected_rows().' leerlingen verwijderd uit de database.';
}

}
[
/code]
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 21:47:00
Quote Anchor link
-> http://phphulp.vindme.nl/demo/multidelete/multidelete.php

Voor de mensen die het ook nog even willen testen, snel even voorbeeldje online gegooid. Let niet op hoe de text beetje slordig wordt weergegeven ^^

Edit:


Je gebruikt de username ->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="checkboxnaam[]" id="checkboxnaam[]" value="<?php echo $row['username']; ?>" />


Zet daar het id van de gebruiker neer, je werkt namelijk niet met namen je werkt altijd met id's.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

02/02/2010 22:04:00
Quote Anchor link
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...
 
Mr.Ark

Mr.Ark

02/02/2010 22:28:00
Quote Anchor link
Bramboos schreef op 02.02.2010 22:04:
Ark? kun je even je scriptje in posten / zippen ? ik wil even kijken hoe jij het doet...


Nee dat is niet mogelijk ^^.

Wat wel mogelijk is, is dat ik een voorbeeld voor je gemaakt heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
<?PHP

# Errors laten zien
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

# Connectie met je database maken
require_once '....';

# Error is false
$Error = false;
# Array voor de berichten
$Message = array();

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of checkbox niet leeg is
    if(empty($_POST['delete']))
    {

        # Geen checkbox aangevinkt
        $Message[] = 'Selecteer A.U.B een checkbox.';
        # Error is true
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of error false is
    if($Error == false)
    {

        # Query uitvoeren
        $aQuery =
        "
            DELETE FROM
                gebruikers
            WHERE
                id
            IN
            (
                "
. implode(', ', array_map('intval', $_POST['delete'])) . "
            )
        "
;
        
        # Resultaat van de query
        $aResult = mysql_query($aQuery);
        
        # Kijken of de query is gelukt
        if(!$aResult)
        {

            # Fout opgetreden in de query
            $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
        }

        else
        {
            # Gebruiker(s) succesvol verwijderd
            $Message[] = 'Gebruiker(s) succesvol verwijderd';
        }
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Checkbox Delete</title>
</head>

<body>
<h3>Gebruikers Verwijderen</h3>
<?PHP

# Kijken of er berichten zijn
if(!empty($Message))
{

    # Berichten laten zien
    foreach($Message as $Msg)
    {

        echo $Msg.'<br/>';
    }
}


# Query uitvoeren
$bQuery =
"
    SELECT
        id,
        username
    FROM
        gebruikers
    ORDER BY
        id
    DESC
"
;

# Resultaat van de query
$bResult = mysql_query($bQuery);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$bResult)
{

    # Fout opgetreden in de query
    $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, de fout is: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel gebruikers zijn
    if(mysql_num_rows($bResult) == 0)
    {

        # Geen gebruikers in de database
        $Message[] = 'Er staan nog geen gebruikers in de database.';
    }

    else
    {
        # Begin formulier en tabel
        echo '<form id="form1" name="form1" method="post" action="">';
        echo '<table width="300" border="0">';
        
        # While loop uitvoeren om alle gebruikers te laten zien
        while($Row = mysql_fetch_assoc($bResult))
        {

            echo '<tr>
                    <td><strong>ID</strong></td>
                    <td><strong>Gebruiker</strong></td>
                    <td><strong>Verwijder</strong></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td>'
.$Row['id'].'</td>
                    <td>'
.$Row['username'].'</td>
                    <td><input type="checkbox" name="delete[]" id="delete[]" value="'
.$Row['id'].'" /></td>
                  </tr>
                 '
;
        }

        
        # Formulier, tabel sluiten en verwijder knop laten zien
        echo '<tr><td colspan="3"><input type="submit" name="button" id="button" value="Verwijder" /></td></tr>';
        echo '</table>';
        echo '</form>';
    }
}


?>

</body>
</html>


Lees de code goed door en zorg dat je er iets van op steekt !

Let op: pas zodanig de code aan naar jouw wens.

Succes verder !

Edit:


Typo ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:06:00
Quote Anchor link
MOOI, weer wat geleerd en werkend gekregen. Ik vraag me alleen nog af hoe ik het beste de insert query kan doen. Je kunt meerdere rijen tegelijk invoegen maar hoe kun je dat doen met selectbox?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 14:11:00
Quote Anchor link
foreach() & array
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Naam Loos

Naam Loos

03/02/2010 14:24:00
Quote Anchor link
Oke. nou ik krijg de andere knoppen weer niet werkend.

Hoe kan ik dat het beste doen? Ik wil dat je op de submit knop verwijderen drukt dat die dan de delete query doet op alle aangevinkte checkboxes en bij blokkeren weer een andere query op alle rijen...

Ik doe het nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="submit" name="sub_delete" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Verwijderen" class="delete" />
<input type="submit" name="sub_block" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Blokkeren" class="lock" />
<input type="submit" name="sub_toets" value="&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Toets starten" class="toets" />

En die roep ik zo aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['sub_delete'])) {
//delete query
}
if(isset($_POST['sub_block'])) {
//update query
}
if(isset($_POST['sub_toets'])) {
//insert query
}
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/02/2010 15:06:00
Quote Anchor link
Je zou het inderdaad op die manier kunnen doen.

Allerbeste manier is op de volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?PHP

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of er op knop 1 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop1']))
    {

        echo 'Knop 1 aangeklikt';
    }

    
    # Kijken of er op knop 2 wordt geklikt
    if(isset($_POST['knop2']))
    {

        echo 'Knop 2 aangeklikt';
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Knop Test</title>
</head>

<body>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 1">
  <input type="hidden" name="knop1" id="knop1" />
</form>
<form id="form2" name="form2" method="post" action="">
  <input type="submit" name="button" value="Knop 2">
  <input type="hidden" name="knop2" id="knop2" />
</form>
</body>
</html>


Voorbeeld: hier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.