dependable dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
George mendel

george mendel

25/06/2014 10:56:06
Quote Anchor link
Dag allemaal

Ik heb hier een script gemaakt waarbij ik informatie kan filteren tussen afdeling en subafdeling. Hij werkt goed, alleen wil er een dependable dropdown inbouwen maar weet niet hoe precies.
heb meerdere voorbeelden op internet gevonden, maar die konden mij niet helpen.
Hieronder mijn database indeling

afdeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
id
naam_afdeling


subafdeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
id
naam_subafdeling
afdeling_id


help_mij_zoeken.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
<?php
require_once('class/zoeken.php'); //haal class op

startDB();  //functie startDB

//sql query voor het zoeken van trainingen

$sql = "SELECT DISTINCT train.id,train.naam_training AS Training, train.beschrijving AS Beschrijving, type_train.type_plaatje AS Plaatje
FROM training train

JOIN training_afdeling train_afd
    ON train_afd.training_id = train.id

JOIN afdeling afd
    ON afd.id = train_afd.afdeling_id

JOIN training_subafdeling train_subafd
    ON train_subafd.training_id = train.id

JOIN subafdeling subafd
    ON subafd.id = train_subafd.subafdeling_id    
    
JOIN training_type train_type
    ON train_type.training_id = train.id

JOIN type_training type_train
    ON type_train.id = train_type.type_id    
"
;
if (isset($_GET['srch_for'])){

    $getters = array();
    $queries = array();
    
    foreach($_GET as $key => $value) {
        $temp = is_array($value) ? $value : trim($value);
        if(!empty($temp)){
            list($key) = explode("-",$key);
            if (!in_array($key, $getters)){
                $getters[$key] = $value;
            }
        }
    }

    
    if (!empty($getters)){
    
        foreach($getters as $key => $value){
            ${$key} = $value;
        switch($key){
            case
'srch_for':
            array_push($queries,"(train.naam_training LIKE '%$srch_for%' || train.beschrijving LIKE '%$srch_for%')"); //als de gezochte term overeenkomt met de waarde uit de database(alles)
            break;
            case
'zk_afdeling':
            array_push($queries, "train_afd.afdeling_id = $zk_afdeling"); //als de gezochte term overeenkomt met de waarde uit de database(afdeling)
            break;
            case
'zk_subafdeling':
            array_push($queries, "train_subafd.afdeling_id = $zk_subafdeling"); //als de gezochte term overeenkomt met de waarde uit de database(subafdeling)
            break;
            case
'zk_typ':
            array_push($queries, "train_type.type_id = $zk_typ"); //als de gezochte term overeenkomt met de waarde uit de database(type)
            break;
            }
        }
    }

    
    if (!empty($queries)) {
        
        $sql .= " WHERE ";
        $i=1;
        foreach($queries as $query){
            if ($i < count($queries)){
                $sql .= $query." AND ";
            }
else {
                $sql .= $query;
            }

            $i++;
        }
    }

    $sql .= " ORDER BY train.naam_training ASC"; //einde query
}
$rs = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

$rows = mysql_fetch_assoc($rs);
$tot_rows = mysql_num_rows($rs);
?>

<form id="msform" name="search_form" method="get" action="help_mij_zoeken_resultaat.php">            
        <div>                
                    <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" class="tbl_search">
        <tr>
        
        <td><input type="hidden" name="srch_for" id="srch_for" class="f_fld" value="<?php getSticky(1,'srch_for'); ?>"></td>
        <th><label for="zk_afdeling">Afdeling:</table>
                    <?php getAfdeling(); ?><br>
        </div>  
    <div>
      <label for="zk_subafdeling">Subafdeling:</th>
          <?php getSubafdeling(); ?>
    </div>    
    <input type="submit" id="btn" class="next action-button2" value="Zoeken" />
    </fieldset>
    <!-- einde pagina selecteer type training -->
    </form>
<?php mysql_free_result($rs); ?>


zoeken.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
require_once 'class/Singleton.php';

function
startDB(){
    $connect = Singleton::getconnect();
}

function
getAfdeling() {
    global $database;
    global $conndb;
    
    $sql = "SELECT * FROM afdeling ORDER BY naam_afdeling ASC";

    mysql_select_db($database);
    $rs = mysql_query($sql) or die(mysql_error());    
    $rows = mysql_fetch_assoc($rs);
    $total_rows = mysql_num_rows($rs);
    if($total_rows > 0){
        echo "<select name=\"zk_afdeling\" id=\"zk_afdeling\">\n";
        echo "<option value=\"\">Elke afdeling&hellip;</option>\n";
        do {
            echo "<option value=\"".$rows['id']."\"";
            getSticky(2, 'zk_afdeling',$rows['id']);
            echo ">".$rows['naam_afdeling']."</optio>";
        }
while($rows = mysql_fetch_assoc($rs));
        echo "</select>";
    }

    mysql_free_result($rs);
}

function
getSubafdeling() {
    global $database;
    global $conndb;
    
    $sql = "SELECT * FROM subafdeling ORDER BY naam_subafdeling ASC";

    mysql_select_db($database);
    $rs = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
    $rows = mysql_fetch_assoc($rs);
    $total_rows = mysql_num_rows($rs);
    if($total_rows > 0){
        echo "<select name=\"zk_subafdeling\" id=\"zk_subafdeling\">\n";
        echo "<option value=\"\">Elke subafdeling&hellip;</option>\n";
        do {
            echo "<option value=\"".$rows['id']."\"";
            getSticky(2, 'zk_subafdeling',$rows['id']);
            echo ">".$rows['naam_subafdeling']."</optio>";
        }
while($rows = mysql_fetch_assoc($rs));
        echo "</select>";
    }

    mysql_free_result($rs);
}

function
getSticky($case,$par,$value="",$initial=""){
switch($case) {
    case
1: //text field
    if (isset($_GET[$par]) && $_GET[$par] !=""){
        echo stripslashes($_GET[$par]);
    }

    break;
    case
2: //select dropdown menus
    if (isset($_GET[$par]) && $_GET[$par] == $value){
        echo " selected=\"selected\"";
    }

    break;
    case
3: //checkbox group
    if (isset($_GET[$par]) && $_GET[$par] !=""){
        echo " checked=\"checked\"";
    }
    case
4: //radio buttons
    if (isset($_GET[$par]) && $_GET[$par] == $value){
        echo " checked=\"checked\"";
    }
else {
     if ($initial !=""){
        echo " checked=\"checked\"";
     }
    }

    break;
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 06:22:15
 
Pipo Clown

Pipo Clown

25/06/2014 11:40:56
Quote Anchor link
Het toverwoord in dit geval is AJAX, zoek er maar eens op.
 
George mendel

george mendel

25/06/2014 12:01:08
Quote Anchor link
Ik heb deze tutorial gevonden, maar met een zoekoptie is dat lastig te combineren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://www.sourcecodester.com/download-code?nid=5568&title=Creating+a+Dependent+Dropdown+List+with+PHP%2C+jQuery+and+Ajax.&uri=%2Ftutorials%2Fphp%2F5568%2Fcreating-dependent-dropdown-list-php-jquery-and-ajax.html

Pipo Clown op 25/06/2014 11:40:56:
Het toverwoord in dit geval is AJAX, zoek er maar eens op.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

25/06/2014 22:48:05
Quote Anchor link
Kijk eens naar onderstaand topic, volgens mij komt dat aardig in de buurt van wat jij zoektt:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/script-gezocht-weet-niet-hoe-het-heet/95295/last/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.