deze week begint op?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Renne

stefan Renne

18/09/2010 21:54:31
Quote Anchor link
ik vroeg me af of het mogelijk is om dmv php te achterhalen op welke datum deze week is begonnen.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,
Stefan Renne
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:22:31
 

18/09/2010 22:03:30
Quote Anchor link
Wat heb je zelf al geprobeerd?
 
Stefan Renne

stefan Renne

18/09/2010 22:14:41
Quote Anchor link
zat n beetje met date te kloten maar denk dat ik een soort van kalender script moet maken ofzo

Toevoeging op 18/09/2010 23:19:50:

of gewoon, vandaag is t zaterdag, zaterdag is datum nu -6 ofzo :P meer met date kloten dus
 
Ferry d

ferry d

18/09/2010 23:25:42
Quote Anchor link
Ik heb nadat ik dit topic had gelezen even snel een PHP functie gemaakt voor deze opdracht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?PHP
function week_start($date_format = 'Y-n-j')
{
       $time = time(); // Huidige datum-tijd
    $week_day = date('N',$time) - 1; // De dag van de week
    $week_start = date($date_format,$time - ($week_day * 60 * 60 * 24));
    return($week_start);    
}

?>

Dit was best makkelijk te maken.
Hij accepteer als parameter hetzelfde als parameter één van de Date() functie.
Hij neemt aan dat de week op zondag begint.
Gewijzigd op 18/09/2010 23:34:23 door ferry d
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.