dilemma schermbreedte

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2011 10:35:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ga een lay-out maken voor een cms systeem. Nu vraag ik me af of ik een vaste breedte moet aanhouden of dat ik het schaalbaar moet maken.

1) vaste breedte, bijvoorbeeld 960 px. Voordeel: het ziet er overal hetzelfde uit. Nadeel: bij gebruikers met een groot scherm wordt niet de volledige breedte van het scherm benut.

2) schaalbaar. Voordeel: de volledige breedte van het scherm wordt benut, echter... veel loze ruimte. Je hebt het design niet meer volledig in de hand (zoals wel het geval is bij een vaste breedte).

Wat is wijsheid? Heeft iemand gegronde argumenten om te kiezen voor een vaste breedte of voor een schaalbare versie? Ik hoop op een aantal goede reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:59:48
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2011 10:42:24
Quote Anchor link
Maak ze beiden en kies later.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2011 10:44:24
Quote Anchor link
Ja, dat was nou net even niet de bedoeling... ik zou graag voors en tegens willen horen.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

13/12/2011 10:46:23
Quote Anchor link
12 van de 18 pagina's die ik nu open heb, hebben een vaste breedte. Ik denk dat mensen dat inmiddels wel gewend zijn
 
Monique Kerkhof

Monique Kerkhof

13/12/2011 10:46:48
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor vaste breedte. Het grote voordeel dat het dan in alle browsers hetzelfde is vind ik heel zwaar wegen. Ik kom nog wel eens een site tegen waar vlakken over elkaar schuiven waardoor de inhoud niet meer te lezen is. Vind ik erg slordig.

Succes, Monique
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2011 10:48:15
Quote Anchor link
Oké, thanks voor jullie reacties!
 
Phpnuke r

phpnuke r

13/12/2011 19:25:50
Quote Anchor link
je kan ook vast + javascript doen. Dus stél, meneer heeft 1920x1080 dan komt er een zijmenu erbij. Deze methode word ook vrij vaak gebruik..

<< voorbeeld

http://www.adobe.com/nl/products/photoshop.html
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2011 19:28:37
Quote Anchor link
Zou kunnen, maar voor een cms syteem niet echt van toepassing.
 
Wouter J

Wouter J

13/12/2011 19:51:59
Quote Anchor link
De beste oplossing die er is is CSS3 Media-queries. Een betere manier bestaat er niet. Maak voor veschillende resoluties een ander lay-out.
Goede voorbeelden:
- http://www.webdesignerwall.com/
- http://www.css-tricks.com/
- http://mediaqueri.es/

Mocht je dat niet willen dan zou ik het volgende gebruiken:
Schaalbaar maar met een min-width. Hierdoor gebruik je de ruimte bij grote schermen en heb je het lay-out in de hand wat betreft het eventueel te klein worden van de content.
Ook kan je eventueel een max-width zetten, zodat je homepagina tekst niet op 1 regeltje past. Want dat ziet er altijd zo lullig uit.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2011 19:56:54
Quote Anchor link
Ik hou het voorlopig maar gewoon op vast... want inderdaad... "Ook kan je eventueel een max-width zetten, zodat je homepagina tekst niet op 1 regeltje past. Want dat ziet er altijd zo lullig uit."
 
Dirk Renes

Dirk Renes

14/12/2011 10:30:11
Quote Anchor link
Ik vind het lelijk als je een 24" scherm hebt en 30% is daar van de website. Ik ben persoonlijk iemand die van opvullen houdt en dus met procenten werk.
 
- Mark -

- Mark -

14/12/2011 10:51:09
Quote Anchor link
Ik ga altijd voor een vaste breedte.

Er zijn gewoon teveel verschillende manier waarop mensen een website bekijken vandaag de dag voor een schaalbare layout. Het gaat van Smartphone => Tablet => Laptop => Full HD display => nog groter.
Gewijzigd op 14/12/2011 10:51:21 door - Mark -
 
Dirk Renes

Dirk Renes

14/12/2011 11:24:42
Quote Anchor link
- Mark - op 14/12/2011 10:51:09:
Ik ga altijd voor een vaste breedte.

Er zijn gewoon teveel verschillende manier waarop mensen een website bekijken vandaag de dag voor een schaalbare layout. Het gaat van Smartphone => Tablet => Laptop => Full HD display => nog groter.

als je hem gewoon de aanpast op je schermbreedte is dit toch veel mooier met procenten
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/12/2011 11:30:53
Quote Anchor link
Maar het probleem is dat je de opmaak niet volledig in de hand hebt. Bij zo'n breed scherm kan het gebeuren, zoals hierboven al gemeld, dat je complete homepage tekst op 1 regel komt te staan. Dat ziet er niet uit.
 
- Mark -

- Mark -

14/12/2011 11:43:10
Quote Anchor link
Je zult dan al op zijn minst een minimum breedte moeten hebben omdat anders je content op een hoop wordt gepropt bij de kleinere apparaten. Daarna moet je een max width hebben omdat anders je content te veel uit elkaar wordt getrokken bij de grotere.

Ik kies dus voor een vaste layout zodat ik zeker weet dat het er altijd hetzelfde uitziet. Je zult dan wel moeten zoomen en zo op een smartphone maar dat is niet zo erg.

Het is wel zo dat ik de achtergrond laat mee groeien maar dat is dan ook alles.
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

14/12/2011 11:47:58
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 13/12/2011 10:46:23:
12 van de 18 pagina's die ik nu open heb, hebben een vaste breedte. Ik denk dat mensen dat inmiddels wel gewend zijn

+1!

Als je er niet zeker uit ben kan je ook kijken hoe je website word bekeken op verschillende apparaten Linkie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.