Dir Script mag alleen mappen, mp3 en wav bestanden tonen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

17/08/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik zit me al sinds gister rot te zoeken naar een script wat een dir uitleest en aan mij wensen voldoet.

Nou heb ik eindelijk een script dat ook mappen weergeeft. Alleen het voldoet nog niet helemaal aan mijn eisen.

- Mappen moeten boven de bestanden staan
- Alle extensies behalve mp3 en wav mogen niet weergegeven worden
- Geen extensie achter de bestandsnaam tonen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
$allowed
= array(
    'gast' => 'music4free', //gebruikers zonder hoofdletters, wachtwoorden mogen alle tekens bevatten
    'admin' => 'frans13',
);

if (!isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || !isset($allowed[strtolower($_SERVER['PHP_AUTH_USER'])]) || $allowed[strtolower($_SERVER['PHP_AUTH_USER'])] != $_SERVER['PHP_AUTH_PW'])
{

    header('WWW-Authenticate: Basic realm="Administratie Paneel"');
    header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
    echo 'U heeft geen rechten om hier te zijn';
    exit;
}

?>


<title>Muziek overzicht</title>

<?php
$music
= "../audio.gif";
$map = "../dir.gif";
?>

<?php
error_reporting(E_ALL);

function
GetExt($filename) {
   $atemp = explode(".", $filename);
   return strtolower($atemp[sizeof($atemp) - 1]);
  }

  function
fsize($file) {
   $file = substr($file, 1);

   $mult = "kB";
   $prec = 0;
   $size = filesize($file);
   if(round($size/1024,0)) {
    $size /= 1024;
    $mult = "kB";
    $prec = 3;
   }

   if(round($size/1024,0)) {
    $size /= 1024;
    $mult = "mB";
    $prec = 3;
   }

  return(round($size,$prec)." ".$mult);
}


?>

<table cellspacing="0" cellpadding="1" width="64%">
<tr>
  <td></td>
  <td width="62%"><b>&nbsp;Naam:</b></td>
  <td width="15%"><b>Mp3</b></td>
  <td width="11%"><b>Map</b></td>
  <td width="11%"><b>Mp3</b></td>
</tr>
<?php
$files
= array();

$handle=opendir("./");
while (false!==($file = readdir($handle))) {
  if ($file != "." && $file != "..") {
    $files[] = $file;
   }
  }


sort($files);

foreach($files AS $file){
  $ext = GetExt($file);

?>

<tr>
  <td width=5% align="center">
  <?php
    if ($ext == "mp3" OR $ext == "wav"){
    echo "<img src=$music>";
    }

    else{
    echo "<img src=$map>";
    }

    ?>

</td>
<td width="62%"><?php echo $file; ?></td>
<td width=15%><a href=".<?php echo "/".$file; ?>">Downloaden</a></td>
<td width="11%"><a href=".<?php echo "/".$file; ?>/">Openen</a></td>
<td width="15%"><a href=".<?php echo "/".$file; ?>">Afspelen</a></td>
</tr>
<?php
}

closedir($handle);
?>

</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Vaarkamp
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:17:21
 
Jeroen

Jeroen

17/08/2008 18:03:00
Quote Anchor link
Beste Patrick,

Je zou dit eens kunnen proberen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?PHP
define('NLBR', "<br />\n");

$dir = new DirectoryIterator('.'); // http://nl3.php.net/manual/en/class.directoryiterator.php

$disallowed_files = array('Index.php'); // Bestanden die niet mogen worden weergegeven

foreach($dir as $file)
{

    if(!$file->isDot())
    {

        if(is_dir($file))
        {

            $files[] = urlencode($file). '/';
        }

        elseif(is_file($file))
        {

            $files[] = urlencode($file);
        }

        
        if(!in_array($file, $disallowed_files))
        {

            if ( is_dir($file) )
            {

                $dirs[] = '(DIR) ' . $file;
            }

            if ( is_file($file) )
            {

                $ext = substr($file, -3);
                if( ($ext != 'mp3') && ($ext != 'wav') )
                {

                    $bestanden[] = '(' . $ext . ') ' . $file;
                }
            }
        }
    }
}


sort($dirs);

foreach ($dirs as $directory)
{

    echo $directory . NLBR;
}


sort($bestanden);

foreach ($bestanden as $bestand)
{

    echo $bestand . NLBR;
}

?>


Met vriendelijke groet,

Jeroen
 
Mark PHP

Mark PHP

17/08/2008 18:07:00
Quote Anchor link
Of wat netter (zie ook de handleiding):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php

//Classes
class DirectoryFilter extends FilterIterator {

    /**
     * Constructor
     *
     * @param string $path
     *
     */

    public function __construct($path) {
        parent::__construct(new DirectoryIterator($path));
    }


    /**
     * Conditions to determine acceptation
     */

    public function accept() {
        return !$this->getInnerIterator()->isDot() &&
        $this->getInnerIterator()->isDir();
    }

}


class FileFilter extends FilterIterator {

    /**
     * @var array $_allowed (extensions allowed)
     */

    private $_allowed = array('mp3', 'wav');

    /**
     * Constructor
     *
     * @param string $path
     *
     */

    public function __construct($path) {
        parent::__construct(new DirectoryIterator($path));
    }


    /**
     * Conditions to determine acceptation
     */

    public function accept() {
        $extension = pathinfo($this->getInnerIterator()->getFilename(), PATHINFO_EXTENSION);

        return !$this->getInnerIterator()->isDot() &&
        $this->getInnerIterator()->isFile() &&
        in_array($extension, $this->_allowed);
    }

}


//Directories
$path = new DirectoryFilter('./');

echo '<strong>Directories:</strong><br />';

foreach ($path as $dir) {
    echo $dir . '<br />';
    //process each $dir
}


//Files
$path = new FileFilter('./');

echo '<strong>Files:</strong><br />';

foreach($path as $file) {
    echo $file . '<br />';
    //process each $file
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark PHP
 
Jeroen

Jeroen

17/08/2008 18:11:00
Quote Anchor link
Dank je Agirre, zal die handleiding is doorlezen!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

17/08/2008 18:19:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.