Disabled veld (Javascript & DOM)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robbert van Beek

Robbert van Beek

09/08/2008 06:28:00
Quote Anchor link
Hey!

Ik zit met een probleempje. Ik heb een formuliertje met een radio veld, met 2 keuzes. Eén van deze keuzes is gelinkt aan een <select> element. Nu wil ik dat als keuze 1 is geselecteerd, het select element disabled is en als keuze 2 is geselecteerd, dat hij dan weer te gebruiken is voor de gebruiker. Ik heb het een en ander geprobeerd met DOM manipulatie, maar een regel als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
element.disabled = "true"

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
element.disabled = true

werkt niet. Is er een makkelijke manier om dit op te lossen?
Cheers
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 06:30:53
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/08/2008 08:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
element.disabled = "disabled";
 
Robbert van Beek

Robbert van Beek

09/08/2008 09:12:00
Quote Anchor link
okee, en om hem weer toegankelijk te maken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
element.disabled = ""; ?
 
Douwe

Douwe

09/08/2008 09:17:00
Quote Anchor link
Probeer het maar ;) Maar dat is inderdaad de juiste DOM-actie.
 
Robbert van Beek

Robbert van Beek

09/08/2008 09:31:00
Quote Anchor link
Hm, krijg het niet helemaal voor elkaar. Ik dacht, ik kan het oplossen met een radio.onchange, maar die acties worden door firefox en IE anders opgepikt. Met de volgende code werkt het goed in FF, en verkeerd om in IE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
radio1.onchange= function() {
    select.disabled = "disabled";
    fillPositionCombo(iId, 0);
}
radio2.onchange = function() {
    select.disabled = "";
    fillPositionCombo(iId, select.value);
}
 
Douwe

Douwe

09/08/2008 09:37:00
Quote Anchor link
Uhm... onclick gebruiken?
 
Robbert van Beek

Robbert van Beek

09/08/2008 09:40:00
Quote Anchor link
tsja, lol.
Dat kan natuurlijk :)

hartelijk dank!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.