Dit was een probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- -

- -

12/08/2008 10:35:00
Quote Anchor link
<knip>

Opgelost :)

Maar speciaal voor Ypma heeft het weer een titel gekregen ;)
Scroll iets meer naar beneden voor uitleg van de probleem en de oplossing :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:36:51
 
--

--

12/08/2008 11:00:00
Quote Anchor link
Misschien iets met overflow?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/08/2008 11:03:00
Quote Anchor link
@iChriss.nl

Kan je even voorbeeldlinkje geven zodat we dat kunnen zien wat je bedoeld? Je maakt toch hopelijk niet de lay-out met tables?
 
- -

- -

12/08/2008 11:09:00
Quote Anchor link
@Robert: Het is een intern project, dus dat is helaas niet mogelijk. De layout wordt niet gemaakt met tables, maar gewoon met DIV's.

Dit is het systeem wat ik heb omgebouwd, omdat het anders alsnog niet werkte naar behoren. De div waar de tabel in staat, heeft een overflow:hidden; meegekregen, de tabel heeft een breedte van 98% gekregen. Het maakt niet uit hoe breed je de tabel maakt, de scrollbaar is niet zichtbaar :/
 
Mitchell

Mitchell

12/08/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Een tabel hoort natuurlijk ook geen scrollbar te hebben, dat zal je moeten doen met javascript. (Tenminste, zover ik weet.) :)

Edit: Ik weet dat Jquery hier een plugin voor heeft, maar ik heb geen verstand van prototype.. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
- -

- -

12/08/2008 11:16:00
Quote Anchor link
<knip>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Mitchell

Mitchell

12/08/2008 11:19:00
Quote Anchor link
Zoiets bedoel je toch? Ik zag je bericht nog niet, dus wist nog niet dat je al javascript gebruikte. :)
 
- -

- -

12/08/2008 11:21:00
Quote Anchor link
Klopt, een soort gelijk systeem, enkel is de onze net iets netter aangezien die gewoon scrollable met de muis is, en niet perse met de balk. Het systeem is er al, dus daar zijn we niet naar op zoek. Alleen naar een oplossing om de scrollbar terug te krijgen.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/08/2008 11:27:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan je die tabel zelf geen scrollbar geven, maar een bepaalde kolom/ cel dan weer wel. Probeer daar eens mee te spelen.

Je zegt ook dat de div overflow:hidden; heeft, dus in de div zal nooit een scrollbar komen te staan.
 
- -

- -

12/08/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Opgelost, slotje :)
 
- wes  -

- wes -

12/08/2008 11:42:00
Quote Anchor link
@kruid, je moet toch weten dat je hier op een forum zit ... niets sluiten niets weghalen als het solved is. Hoe heeft iemand anders hier nou nog wat aan?
 
--

--

12/08/2008 11:58:00
Quote Anchor link
foei chris.. :)
 
Lode

Lode

12/08/2008 12:01:00
Quote Anchor link
Namens Chris mijn collega dan maar even...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<div id="test" style="height: 100px; with: 200px; overflow-x: auto">
    <table style="height: 400; width: 180px; background: #336699;">
        <tr>
            <td>1:1</td>

            <td>1:2</td>
            <td>1:3</td>
            <td>1:4</td>
            <td>1:5</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>2:1</td>

            <td>2:2</td>
            <td>2:3</td>
            <td>2:4</td>
            <td>2:5</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>3:1</td>

            <td>3:2</td>
            <td>3:3</td>
            <td>3:4</td>
            <td>3:5</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>4:1</td>

            <td>4:2</td>
            <td>4:3</td>
            <td>4:4</td>
            <td>4:5</td>
        </tr>
        <tr>
            <td>5:1</td>

            <td>5:2</td>
            <td>5:3</td>
            <td>5:4</td>
            <td>5:5</td>
        </tr>
    </table>
</div>


zie de scrollbalk ergens een halve meter naar rechts...
 
- -

- -

12/08/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Snodver, stond hier nog open zonder te submitten :/
Dankje Lode :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/08/2008 12:34:00
Quote Anchor link
Foei, inline css
 
M Ypma

M Ypma

12/08/2008 12:38:00
Quote Anchor link
Erg jammer dat je je topic zo hebt gesloopt, ik heb nu geen idee meer waar het over ging. Misschien was het voor een ander ook wel erg handig. Zou fijn zijn als je even alles terug zet.
 
- -

- -

12/08/2008 13:34:00
Quote Anchor link
@Jacco: Geloof me, dat is een hoop werk om dat nu in allemaal classes e.d. te zetten ;)

@Ypma: Helaas, als je 3 berichten boven je kijkt krijg je wel een idee waar het over ging ;)
 
Lode

Lode

12/08/2008 13:35:00
Quote Anchor link
@Jacco

inline CSS ter voorbeeld uiteraard.

@Ypma
Het voorbeeld staat er toch nu?
Ik kan me herinneren dat ze jou commentaar bij mijn script (of was het iemand anders ? ) hebben weggehaald... Doe je weinig aan.
En hier staat dus het probleem nog wel...

Misschien de titel...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.