Div 100% in andere div.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam

Sam

22/08/2009 22:57:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb ongeveer volgende layout voor m'n site, maar ik krijg hem maar niet goed.
Het is de bedoeling dat div1 de volledige breedte en hoogte inneemt. Dit lukt met:

min-height: 100%;

Maar nu wil ik nog een div namelijk div2 die daarin gecentreerd staat en die ook die volledige hoogte heeft. Ik heb al:

width: 820px;
margin: auto;

Maar alles wat ik probeer om hem 100% hoogte te geven lukt niet. Kan iemand me helpen?

Alvast bedankt

Sam
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:33:18
 
Daniel H

Daniel H

22/08/2009 22:59:00
Quote Anchor link
is het een staties of een dynamisch layout. Als hij staties is kan je toch gwn een hoogte en breedte opgeven, dan hoe je ook niet met procenten te werken.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/08/2009 23:12:00
Quote Anchor link
height: 100%;
 
Sam

Sam

23/08/2009 00:08:00
Quote Anchor link
Het is een dynamische layout, dus een vaste hoogte gaat niet. Die height: 100%; had ik al geprobeerd, maar die werkte niet. Ik heb wel gevonden waarom:

Ik werk standaard in de XHTML1.0 Strict doctype.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

Om een bizarre reden werken die heights niet in XHTML1.0 Strict. Ik zou m'n site wel graag in die doctype maken, bestaat hiervoor een oplossing?
 
Justin S

Justin S

23/08/2009 10:52:00
 
Sam

Sam

23/08/2009 11:25:00
Quote Anchor link
Die werkt idd goed, maar het probleem is dat mijn footer de volledige breedte heeft terwijl de container een vaste breedte heeft.

Zoals in dit voorbeeld wil ik dus dat de gele footer vanonder blijft staan, behalve als er geresized wordt moet hij tegen de cyaankleurige dummy blijven staan (waar hij nu staat).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

23/08/2009 11:25:00
Quote Anchor link
Al geprobeerd door bovenaan je css dit te zetten?


div { margin: 0; padding: 0; }

?
 
Justin S

Justin S

23/08/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je footer buiten de container staat. Dan is het logisch dat deze niet dezelfde breedte heeft als de container en haar contents...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
Sam

Sam

23/08/2009 14:55:00
Quote Anchor link
Khebbet na heel wat trial & error toch in orde gekregen. Dankzij enkele hints die jullie gaven ben ik der toch geraakt.

Bedankt iedereen!

Resultaat: http://www.samcappelle.be/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam
 
Fabrice

Fabrice

23/08/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Gebruik eerst 'n DIV id en erin 'n div class?

Bv:

<div id="site">
<div class="navigatie"></div>
</div>


en wil je daar nog iets in, dan doe je:

<div id="site">
<div class="navigatie">
<div class="bla"></div>
</div>
</div>


( Dit is wel samen met CSS hé. :P )
 
Justin S

Justin S

23/08/2009 16:22:00
Quote Anchor link
@ Fabrice, waarom zou zoiets handig zijn?

Een class is voor een object wat je meer keer op een pagina gebruikt.
Een ID is een uniek stukje code wat je voor slechts 1 item gebruikt.

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div id="container">
<div id="menu">
<div class="menubutton">Home</div>
<div class="menubutton">Diensten</div>
</div>

<div id="content">Blablabla</div>
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.