DIV centreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:05:49
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik krijg het niet voor elkaar dze div te centreren... ik heb align center al gebruikt... Iemand een idee?

Groetjes


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php


<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<
font color="#FFFFFF">Titel</font>
<
/div>

<
div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">
<
img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
<
/div>



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:50:50
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:09:10
Quote Anchor link
@Donny

Volgens mij is position idd absolute, en dan is het width bijvoorbeeld 1000px breed, dan is je margin-left: -500px;

Dus de margin-left is dan de helft van je totale breedte van je div.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:09:55 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 15:14:11
Quote Anchor link
Hoi!

even snel 2 puntjes;

1) Waarom maak je 2x dezelfde div aan?

en

2) Waarom doe je de styling op die manier?

Ik zou je aanraden om alle styling in een apart .css bestand te doen en deze te linken bovenin je html pagina.
Quote:
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" />


Verder om je probleem op te lossen:

http://jsfiddle.net/tbrwb/1/
Gewijzigd op 12/12/2012 15:18:27 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:36:00
Quote Anchor link
Dat JSfiddle gebeuren snap ik voor geen meter... En dat margin de helft minder zetten werkt ook totaal niet...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:39:24
Quote Anchor link
@Donny,

Ik weet ook niet precies hoe de browser hiermee omgaat.

<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">

Twee keer de zelfde id met compleet andere opmaak op dezelfde pagina. Gebruik hiervoor een css sheet, en geef ze beiden een andere id om problemen te voorkomen.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:39:38 door Chris PHP
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:40:17
Quote Anchor link
Ik gebruik voor deze pagina maar 1 pagina: index.php ik zal wel de IDs een andere naam geven :)

Toevoeging op 12/12/2012 15:44:24:

Heb de IDs een andere naam gegeven, maar nog hetzelfde, krijg ze niet gecentreerd...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:45:51
Quote Anchor link
Dit werkt bij mij gewoon

#body {
position: absolute;
width: 1000px;
height: 400px;
margin-left: -500px;
}
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:54:20
Quote Anchor link
Vaag :S Ik heb nu:

<div id="header" style="margin:-375px; position:absolute;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px; background-color:#999; z-index:100;">
test
</div>


En het werkt voor geen meter :S
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:06:32
Quote Anchor link
@Donny Rustig aan, neem een kop koffie, anders gaat het nooit lukken! :)

jsfiddle is alleen om te laten zien wat de code doet.

Als ik jou was zou ik mijn advies volgen en de css is een apart bestand doen, dit houd je code een stuk overzichtelijker.

verder is het enige wat je met margin moet doen:

margin: 0 auto;

die 0 staat voor 0 pixels vanaf de bovenkant, de auto zorgt ervoor dat hij van zowel links als rechts even ver staat (dit geeft dus dat center effect).

http://www.w3schools.com/css/css_margin.asp

probeer is dit (CSS zit hier dus niet in een apart bestand):
Quote:
<style>
#header{
position:fixed;
margin: 0 auto;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
background-color:#999;
}

#header2{
margin: 0 auto;
position:absolute;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
z-index:33;
}
</style>

<div id="header">
<font color="#FFFFFF">Titel</font>
</div>

<div id="header2" align="center">
<img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
</div>


Als het nu nog niet lukt, heb je waarschijnlijk een css conflict. dan zal je eerst moeten uitzoeken waar je al CSS code hebt geschreven waardoor de div'jes links blijven hangen.
Gewijzigd op 12/12/2012 16:15:36 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 16:32:25
Quote Anchor link
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 16:36:25
Quote Anchor link
Dan stop je ermee. Als wij hier alle moeite doen om jou te helpen en jij reageert alleen maar met 'dat werkt niet' of 'ik wordt er ziek van' dan staat dat op z'n zachtst gedrukt onbeleefd.

Waar wordt je ziek van? Begrijp je de code niet? Dan raad ik je aan alles opzij te leggen en eens vanaf 0 te beginnen met leren. Naar mijn idee copy/past je code van her en der en denkt zo dat je het werkend kunt krijgen. Helaas is er ook kennis van zaken voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Precies zoals je met een stapel bakstenen, een keuken, een douche en een bed niet direct een huis hebt.
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:38:39
Quote Anchor link
Donny van Grondelle op 12/12/2012 16:32:25:
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...


hahaha ik herken het, morgen ga je er weer naar kijken en dan zie je het probleem in 5 minuten.

Wat je kan proberen is je site te openen in bijv firefox (chrome heeft deze functie ook volgensmij, IE zou ik niet weten, gebruik ik niet).
Met de rechtermuisknop kan je bij "inspect element" komen.
Vervolgens kan je daarmee je header div opzoeken, en kan je zien welke CSS die div beinvloed.


Verder heeft Wouter J wel een punt, aan "ik snap het niet/Het werkt niet" hebben wij niks. Een probleem omschrijving zou wel degelijk helpen. Blijft de div bijvoorbeeld nog steeds links staan?
Gewijzigd op 12/12/2012 16:51:02 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:03:46
Quote Anchor link
Ik snap dat jullie aan opmerkingen als fuck it niets hebben, maar zit hier al heel de middag mee te kloten...

De Div blijft links staan maar lijkt wel een margin omheen te zitten. Ik heb de EXACTE code van Max- overgenomen en in een apart document gezet en geload. Ook in dit geval blijft de Div aan de linkerkant staan.
 
Reshad F

Reshad F

12/12/2012 17:27:05
Quote Anchor link
Wat snap je niet aan JSFiddle? er staat html code er staat css code..
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:28:20
Quote Anchor link
Wist niet dat het was om dingen te testen :)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 17:42:06
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:51:04
Quote Anchor link
Ga ik zeker doen nadat ik mijn center probleem heb opgelost.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/12/2012 19:14:14
Quote Anchor link
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 19:22:41
Quote Anchor link
Quote:
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Oh? Alle vormen van inline of interne CSS zijn fout, op <style scoped> na. Tevens moet je align="center" nooit als centreer methode voor block elementen gebruiken.

Merk op dat voor horizontaal centreren het opgeven van een breedte (width) + margin: 0 auto; genoeg moet zijn en beter is dan met position: absolute; aan de slag te gaan. En ga je met de position: absolute; techniek aan de slag, dan raad ik je aan dit te gebruiken: http://d-graff.de/fricca/center.html (om problemen met deze methode te voorkomen)
 
Machiel K

Machiel K

12/12/2012 20:18:34
Quote Anchor link
" margin: 0 auto; " doet wonderen.

Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html>
<html>

    <head>
        <title> Titel </title>
        <style>
            #header {
                background-color: #999;
                text-align: left;
                color: #FFFFFF;
                width: 500px; /* De breedte van de div */
                height: 40px; /* De hoogte van de div */
                margin: 0 auto; /* Dit zet de div in het midden */
            }
        </style>
    </head>

    <body>

        <div id="header"> De header </div>

    </body>

</html>


Je < ?php ? > is nergens voor nodig. Dit is als je een script gebruikt.
Gewijzigd op 12/12/2012 20:30:50 door Machiel K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 20:39:03
Quote Anchor link
Harry hogeveen op 12/12/2012 19:14:14:
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)



oke... maar als mijn scherm nou "1000PX" breed is, en de jouwe is 1500, dan staat mijn pagina niet meer in het midden gecentreerd...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.