Div links, in het midden en rechts

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

31/12/2009 15:05:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een probleem! Ik ben een beginnende webdesigner en zit met een probleem. Ik wil een site maken waarin de content links, in het midden en rechts staat met behulp van

<div id=right> Tekst dat rechts hoor te staan</div>
<div id=left> Tekst dat links hoor te staan</div>
<div id=center> Tekst dat in het midden hoor te staan</div>

Alleen ik weet niet hoe het moet in de css en html, en kan op google niets vinden. Het zou wel niet zo moeilijk zijn en daarom kom ik bij jullie vragen! de layout van m'n site heb ik al hieronder een link van hoe het moet worden (globaal geschets!).

http://img51.imageshack.us/img51/5056/voorbeeld.png

b.v.d

Timo Kleinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 06:32:08
 
Milo

Milo

31/12/2009 15:24:00
Quote Anchor link
Dit hoort bij webdesign ;)

Maar goed er zijn geen mods meer dusja..

Zoals je wel al begrepen had moet dit met divs en css.
Google eens op float en clear, als je hier wat mee kan doen kan je jou hele opstelling vrij snel maken ;)
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

31/12/2009 16:05:00
Quote Anchor link
zoiets??

CSS:

div#content #left{
float: left;
width: 100px;
}
div#content #right{
float: right;
width: 100px;
}


HTML:

<div id="left">
TEKST
</div>

<div id="left">
TEKST
</div>


dit werkt niet gaat gewoon onder elkaar staan
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

31/12/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Je kunt ze ook allemaal float: left; geven en dan zorgen dat je met procenten werkt en 100% in 3 stukken verdeeld.

Als je dan in je div's een nieuw div doet kan je daar bijvoorbeeld padding opzetten.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

31/12/2009 16:29:00
Quote Anchor link
Wat jij eerder zijn, timo, kan wel maar je moet er een container om zetten, met een gespecificeerde breedte.

Anders werkt het niet.

Wat gerben zegt kan volgens mij ook zonder die container.
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

31/12/2009 16:35:00
Quote Anchor link
ja ik heb een container...
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

31/12/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Heb je die ook een width gegeven?
 
Milo

Milo

31/12/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Nieuwe code paar posts lager.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

31/12/2009 17:35:00
Quote Anchor link
Ik ben al iets verder maar nog niet goed ;(

Mijn css:


#container {
width: 815px;
margin: 10px auto 10px auto;
}

body { text-align: center; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; }


#total {
width: 800px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
text-align: left;
}

#header {
display: block;
width: 815px;
height: 143px;
background: url(http://www.habspace.nl/test/logo.bmp) no-repeat;
}

#content {
display: block;
padding: 8px 8px 8px 8px;
width: 815px;
background: url(http://www.habspace.nl/test/content.bmp) repeat-y;
}

div#content #left{
float: left;
width: 100px;
}

div#content #right{
float: right;
width: 100px;
}


#balk {
display: block;
width: 815px;
height: 25px;
background: url(http://www.habspace.nl/test/balk.bmp) no-repeat;
}


------------------------------------------------

index.php:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<title>
Titel
</title>
<link href="css.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="container">

<div id="header">
</div>

<div id="balk">
</div>

<div id="content">
HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!
</div>

<div id="balk">
</div>

<div id="content">

<div id="left">
test<br>
grgfre<br>
gfrds<br>
</div>

<div>
test
</div>

<div id="right">
test
</div>

</div>
</body>
</html>



voor mijn site: http://www.habspace.nl/test
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

31/12/2009 17:39:00
Quote Anchor link
timo gebruik is een clear:both na je header divje..
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

31/12/2009 17:44:00
Quote Anchor link
clear: both; maakt niets uit blijft het zelfde http://www.habspace.nl/test
 
Milo

Milo

31/12/2009 17:47:00
Quote Anchor link
Bijna klaar moment...


EDIT:
Ik denk dat jij uit eindelijk dit wilt:

index.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
    <head>
        <title>Titel</title>
        <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    </head>
    
    <body>
        <div class="container">
            <div class="header">
            </div>
        
            <ul class="menu">
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
            </ul>
        
            <div class="left">
                Links
            </div>
            <div class="middle">
                Midden
            </div>
            <div class="right">
                Rechts
            </div>
        </div>
        <div class="footer">
            &copy; JOUWSITE.NL
        </div>
    </body>
</html>


style.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
body {
    margin: 10px;
    
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 11px;
    text-align: center;
}

div.container {
    width: 815px;
    min-height: 400px;
    overflow: hidden;
    
    text-align: left;
    margin: 0px auto;
    
    background-image: url('http://www.habspace.nl/test/content.bmp');
}
    div.header {
        width: 815px;
        height: 143px;
        
        background-image: url('http://www.habspace.nl/test/logo.bmp');
    }
    
    ul.menu {
        width: 815px;
        height: 25px;
        
        margin: 0px;
        padding: 0px;
        
        list-style: none;
        border-top: 1px solid #FFFFFF;
        border-bottom: 1px solid #FFFFFF;
        
        background-image: url('http://www.habspace.nl/test/balk.bmp');
    }
    ul.menu li {
        margin: 0px;
        padding: 0px;
        float: left;
    }
    ul.menu a.men {
        height: 25px;

        float: left;
        margin: 0px;
        margin-left: 20px;
        padding: 0px;
        
        color: #FFFFFF;
        line-height: 25px;
        text-decoration: none;
    }
    
    div.left {
        width: 168px;
        
        float: left;
        margin-right: 5px;
    }
    div.middle {
        width: 469px;
        float: left;
    }
    div.right {
        width: 168px;
        
        float: left;
        margin-left: 5px;
    }
div.footer {
    width: 815px;
    height: 25px;
    line-height: 25px;
    
    color: #FFFFFF;
    margin: 0px auto;
    
    background-image: url('http://www.habspace.nl/test/balk.bmp');
}



PS: zou je jou scripts in code tags kunnen zetten anders ziet de lay out van phphulp er niet meer uit ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

31/12/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Ja dat wel ik ben alweer iets verder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
#container  {
width: 815px;
margin: 10px auto 10px auto;
}

body { text-align: center; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; }


#total {
width: 800px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
text-align: left;
}

#header {
display: block;
width: 815px;
height: 143px;
clear: both;
background: url(http://www.habspace.nl/test/logo.bmp) no-repeat;
}

#content {
display: block;
padding: 8px 8px 8px 8px;
width: 815px;
background: url(http://www.habspace.nl/test/content.bmp)  repeat-y;
}

div#content #left{
float: left;
width: 100px;
}

div#content #middle{
float: center;
width: 500px;
}

div#content #right{
float: right;
width: 100px;
}


#balk {
display: block;
width: 815px;
height: 25px;
background: url(http://www.habspace.nl/test/balk.bmp) no-repeat;
}




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
 <head>
  <title>
Titel
  </title>
  <link href="css.css" rel="stylesheet" type="text/css">
 </head>
 <body>
<div id="container">

   <div id="header">
   </div>

   <div id="balk">
   </div>

   <div id="content">
HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!HEADLINES!!
   </div>

   <div id="balk">
   </div>

   <div id="content">

<div id="left">
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
</div>

<div id="middle">
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
</div>

<div id="right">
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst
</div>

</div>
 </body>
</html>


Bijna dus, weet iemand de laatste eindjes nog?? en de grijze achtergrond waar dus die 3 kolommen in staan moet doorlopen maar stopt weet iemand daar ook miss. iets voor???
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timo Kleinhout
 
Milo

Milo

31/12/2009 17:57:00
Quote Anchor link
Probeer mijn code eens staat boven jou post ;)
 
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

31/12/2009 18:05:00
Quote Anchor link
jeuhhh, http://www.habspace.nl/1/ <--- hij doet het thx man :P
 
Milo

Milo

31/12/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Astu ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.