div maken met tekst jquery

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ScrapZz nl

ScrapZz nl

02/06/2012 22:05:30
Quote Anchor link
hey,

Ik wilde als je ergens op klik dat er dan een divje te voor schijn komt die bijv vraag of je door wilt gaan alleen nu wilt hij de divje niet maken wie kan me helpen??:

dit heb ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function medeling(title,tekst){
    $("<div id='warning'>" + title + "<br/>" + tekst + "</div>").appendTo('body');
    $('.zwart_beeld').attr('id', 'zwart_beeld')
}
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:59:23
 
Jasper DS

Jasper DS

02/06/2012 22:13:49
Quote Anchor link
Wow ik begrijp niets van wat je zegt!

Even proberen, je wilt dat als iemand ergens op klikt dat er een vraag komt of de gebruiker door wilt gaan?

In dat geval zou ik eens kijken naar confirm
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

02/06/2012 22:17:44
Quote Anchor link
PHP Jasper op 02/06/2012 22:13:49:
Wow ik begrijp niets van wat je zegt!

Even proberen, je wilt dat als iemand ergens op klikt dat er een vraag komt of de gebruiker door wilt gaan?

In dat geval zou ik eens kijken naar confirm


nee wil dan dat er een soort van popupje komt en dat wil ik dan maken met een div
want wil niet alleen vragen doen wil ook bijv uitleg over dingen weergeven in dat popupje dan
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/06/2012 22:20:16
Quote Anchor link
Kijk eens naar de alert() method van javascript.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

02/06/2012 22:22:36
Quote Anchor link
Jeroen vd op 02/06/2012 22:20:16:
Kijk eens naar de alert() method van javascript.


wil een divje maken en geen alert want div is mooier dan een alert!
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/06/2012 22:23:29
Quote Anchor link
Maar moet die zich gedragen als alert?
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

02/06/2012 22:26:54
Quote Anchor link
Jeroen vd op 02/06/2012 22:23:29:
Maar moet die zich gedragen als alert?


soort van ja!
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/06/2012 22:30:54
Quote Anchor link
Probeer eens een divje te plaatsen na het laatste element in de body (met jQuery), en zet met css de z-index op 10000 ofzo, en width en height, en verticaal en horizontaal gecentreerd. (kun nu even geen code posten, zit op mn telefoon)
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

02/06/2012 22:33:02
Quote Anchor link
Jeroen vd op 02/06/2012 22:30:54:
Probeer eens een divje te plaatsen na het laatste element in de body (met jQuery), en zet met css de z-index op 10000 ofzo, en width en height, en verticaal en horizontaal gecentreerd. (kun nu even geen code posten, zit op mn telefoon)


dat heb ik al ja maar dat vind ik niet echt mooi wil dat de script zelf de div maak en niet van te voren (waarom omdat als je van te voren niet alles kan instellen zoals background-color enz)
 
Erwin H

Erwin H

02/06/2012 22:38:00
Quote Anchor link
ScrapZz nl op 02/06/2012 22:33:02:
waarom omdat als je van te voren niet alles kan instellen zoals background-color enz

huh? Wat is dat voor onzin? Tuurlijk kan dat wel. Wel eens van css gehoord? Daarnaast kan je ook dat weer aanpassen met jquery, dus dat argument slaat echt helemaal nergens op.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

02/06/2012 22:43:21
Quote Anchor link
Erwin H op 02/06/2012 22:38:00:
ScrapZz nl op 02/06/2012 22:33:02:
waarom omdat als je van te voren niet alles kan instellen zoals background-color enz

huh? Wat is dat voor onzin? Tuurlijk kan dat wel. Wel eens van css gehoord? Daarnaast kan je ook dat weer aanpassen met jquery, dus dat argument slaat echt helemaal nergens op.



ja maar als ik het met css de background een kleur geef dan zie je dat ook op het scherm terwel hij nog niet naar voren moet komen en met jquery later doen vind ik dus niet echt mooi
daarom wil ik de div met jquery aanmaken
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/06/2012 22:49:19
Quote Anchor link
Probeer eerst eens wat ik zei. Je maakt gewoon voor die div een aparte class aan, en alles kun je van tevoren instellen, of door het script als je dat wil
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

02/06/2012 22:50:21
Quote Anchor link
Jeroen vd op 02/06/2012 22:49:19:
Probeer eerst eens wat ik zei. Je maakt gewoon voor die div een aparte class aan, en alles kun je van tevoren instellen, of door het script als je dat wil


Dat heb ik dus al maar dat vind ik niet echt mooi en makelijk ;) daarom wil ik het laten maken door jquery
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/06/2012 22:59:56
Quote Anchor link
Dat doe je ook. Effecten van jquery zijn niets anders dan css veranderingen over tijd. Maar dat kost veel geheugen. Het is dan in alle opzichten beter om dus een class te maken, en die samen met die div toe te voegen met jquery. Vind je het niet mooi, dan moet je je css aanpassen, daar kan jquery niets aan doen. Css is opmaak, jquer logica.
 
Jasper DS

Jasper DS

02/06/2012 23:01:22
Quote Anchor link
Ik heb nog een ideetje. Zet de div op de juist plek door hem te positioneren met css. Daarna zet je de display op none. En dan ga je aan de slag met de toggle funtie van jquery. Zo moet het lukken volgens mij!
 
Erwin H

Erwin H

02/06/2012 23:02:24
Quote Anchor link
ScrapZz nl op 02/06/2012 22:43:21:
ja maar als ik het met css de background een kleur geef dan zie je dat ook op het scherm terwel hij nog niet naar voren moet komen en met jquery later doen vind ik dus niet echt mooi
daarom wil ik de div met jquery aanmaken

Dan doe je het verkeerd. Als je het div een speciale class geeft en die class een bepaalde opmaak dan zie je dat alleen in die div. Daarbij kan je in css de display op none zetten zodat de div standaard niet getoond wordt. Pas als je dan in jquery de div laat zien middels show() krijg je het op het scherm.
 
Jasper DS

Jasper DS

02/06/2012 23:03:28
Quote Anchor link
Inderdaad, zoals erwin al aanhaalde is de show() funtie in dit geval beter als de functie die ik aanhield.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/06/2012 23:07:04
Quote Anchor link
Jasper, ik denk het niet. Zodra je hem dan laat zien, gaat die met de flow van de pagina mee, en verknalt de hele opmaak. Haal m uit de flow, met een torenhoge z-incex. Ga dan positioneren met een class.
 
Jasper DS

Jasper DS

02/06/2012 23:12:29
Quote Anchor link
Klopt! een z-index die hoger ligt als die van de rest en dan display:none? Of gewoon telkens de z-index aanpassen?
 
Erwin H

Erwin H

02/06/2012 23:26:05
Quote Anchor link
In elk geval nog de position op absolute zetten.

toggle kan overigens ook wel, alleen heb ik daar persoonlijk wat slechte ervaringen mee als gebruikers op F5 drukken. In sommige gevallen kan je toggle dan verkeerd gaan. In dit geval waarschijnlijk niet, maar ik blijf er dus meestal gewoon weg van.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

02/06/2012 23:31:47
Quote Anchor link
De z-index zit dan al in die div, met display:none
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.