DIV over Flash

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Barman V

Barman V

11/09/2006 14:38:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Simpele vraag (geen simpel antwoord ben ik bang):
Is er een manier om een div OVER een flash animatie te krijgen? De flash animatie transparant maken is helaas geen optie.

Alle hulp is welkom.

Groetjes,
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:27:15
 
Kalle P

Kalle P

11/09/2006 14:45:00
Quote Anchor link
flash in een div gooien. En dan moet je met z-index werken. Ff proberen met z-index. Succes
 
Barman V

Barman V

11/09/2006 15:00:00
Quote Anchor link
Helaas, geen resultaat. Ik had het eerder al getest, maar flash geeft geen gehoor aan de z-index.

Is er misschien iets met javascript mogelijk?
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2006 15:02:00
Quote Anchor link
Helaas, in Firefox is het bij mijn weten helemaal niet mogelijk om ook maar iets over flash heen te krijgen, flash staat altijd op de voorgrond. Enige optie die er dan nog is is om het flash-filmpje niet weer te geven waneer de div erover heen komt, visibility: hidden of display: none

Zie maar naar tweakers.net als voorbeeld. Daar verdwijnt de reclame ook waneer je een menuutje pakt.
 
PHP erik

PHP erik

11/09/2006 15:05:00
Quote Anchor link
Flash heeft als het goed is een eigen window handler en die valt over die van je browser heen, waardoor je een DIV er niet overheen krijgt in de gebruikelijke browsers (Opera of Safari doet het in ieder geval wel).

Ik kamp met hetzelfde probleem :(
 
Barman V

Barman V

11/09/2006 15:21:00
Quote Anchor link
Balen. Ik werk aan een enquetesysteem voor TMF, MTV, The Box en Nickelodeon. Ik wil de uitnodiging in de vorm van een laagje presenteren, maar de sites maken een en al gebruik van flash-animaties.

Jammer, maar bedankt.
 

11/09/2006 18:03:00
Quote Anchor link
IE heeft hetzelfde probleem met select.

Voor IE is het wel mogelijk om een layer over een flash te krijgen: http://www.flashfiles.nl/forum/topic.asp?topic_id=27967
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

11/09/2006 18:12:00
Quote Anchor link
Zo heb ik dat indertijd gefixt:

<div style="z-index: 1;">
<object>
<embed src="movie.swf" wmode="transparent" width="750" height="112"></embed>
</object>
</div>
<div style="position:absolute; z-index: 2; left:140px; top:10px;">
<img src="img/DR header.gif">
</div>



Dus zeker dit gebruiken: wmode="transparent"
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

11/09/2006 18:12:00
Quote Anchor link
Zo heb ik dat indertijd gefixt:

<div style="z-index: 1;">
<object>
<embed src="movie.swf" wmode="transparent" width="750" height="112"></embed>
</object>
</div>
<div style="position:absolute; z-index: 2; left:140px; top:10px;">
<img src="img/DR header.gif">
</div>



Dus zeker dit gebruiken: wmode="transparent"
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/09/2006 18:13:00
Quote Anchor link
dan zou ik hem op zijn minst een negatieve z-index geven Christophe, en volgens mij gaat dit niet werken in o.a. FF
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.