div refresh na submit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Thomas de vries

thomas de vries

10/02/2011 09:58:13
Quote Anchor link
goede morgen

Ik zit met een klein probleempje waar ik niet uit kom
Ben niet zo thuis is javascript.

ik werk met 2 talen. Nederlands en Engels.
Maar als ik op Nederlands druk dan gebeurt er niks tenzij ik de page refresh,
dan staat de taal op Nederlands. dit moet ik elke keer doen.

Ik begreep dat je met javascript/ajax dit probleem kunt verhelpen.
Nu heb ik dit van w3c schools afgehaald.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<script type="text/javascript">
function loadXMLDoc()
{
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {
  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {
    document.getElementById("loginregister").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }
  }
xmlhttp.open("POST","lang.thom",true);
xmlhttp.send();
}
</script>


en in mijn register staat het form
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="">
<input type="submit" name="NL" onclick="loadXMLDoc" value="nederlands">
<input type="submit" name="ENG" onclick="loadXMLDoc" value="engels">
</form>


En in mijn lang staat dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST['NL']))
    {

        setcookie("taal", "NL",time()+3600, "/");
        //echo '<meta http-equiv=refresh content=0;URL= />';
    }
    elseif(isset($_POST['ENG']))
    {

        setcookie("taal","ENG", time()+3600, "/");
        //echo '<meta http-equiv=refresh content=0;URL= />';    
    }
}



if($_COOKIE["taal"] == "NL")
{

    include("taal/nl.thom");    
}

elseif
($_COOKIE["taal"] == "ENG")
{

    include("taal/eng.thom");
}

else
{
    include("taal/nl.thom");    
}


echo var_dump($_POST);
?>


Zoals jullie zien heb ik de refresh uitgeschakeld in de hoop dat ie mijn div refresht maar dat doet ie niet.

Hoe kan ik dit op lossen.

Met vriendelijke groet,

Thomas de vries.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:19:38
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/02/2011 10:16:10
Quote Anchor link
Je kan toch gewoon de complete pagina verversen via een formulier. Dan heb je geen javascript en ajax nodig.
 
Thomas de vries

thomas de vries

10/02/2011 10:20:01
Quote Anchor link
ja maar in FF is het wel mooi maar in IE laad ie de page 2x dus zat ik met een div refresh vindt ik persoonlijk ook mooier
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/02/2011 10:24:39
Quote Anchor link
hoezo laadt ie de pagina 2x?
 
Thomas de vries

thomas de vries

10/02/2011 10:31:04
Quote Anchor link
dat kun je zien als je op sumbit klik hoor je ie klik zeggen en dan refresht ie en dan hoor je weer klik.

Toevoeging op 10/02/2011 10:31:40:

dat is als die meta refresh aan staat.
 
Johan Dam

Johan Dam

10/02/2011 10:33:01
Quote Anchor link
Heb je firebug? Zo ja dan kan je in de javascript de volgende code gebruiken:

console.log(xmlhttp.responseText);

Dit geeft een mooie melding in de console van firebug (je kan natuurlijk ook een alert gebruiken maar.. wie vind een alert nou mooi?)

Dan weet je precies wat er word teruggegeven en dus ook waar het probleem zit (php of js)

Verder valt het mij op dat je je bericht naar lang.thom stuurt en ik zo niet zie waar je de waarde ervoor meegeeft? (de taal in de post) Als er op een knop gedrukt word moet de functie loadXMLDoc uitgevoerd worden, maar je geeft geen () mee. Dit is slordig.

Tot slot vergeet je een return false mee te geven. Als er op een knop word gedrukt (welke een submit is) word eerst de onclick uitgevoerd en daarna het formulier verstuurd. Verander de submits in buttons of voeg aan het einde van de functie een 'return false;'
Beide blokkeren de normale form functies zodat de ajax als enige word uitgevoerd.
 
Thomas de vries

thomas de vries

10/02/2011 10:36:27
Quote Anchor link
srry die haakjes vergeten hier neer te zetten staan wel in mijn script.
Ik zal is kijken naar return false.

Thnx voor het meedenken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.