div verschuift steeds mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Davy Jansen

Davy Jansen

07/03/2008 21:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<style type="text/css">
    #divhtml1{
    position: relative;
    float: left;
    top: -228;
    }
</style>

//hier staan tabellen

<div id=divhtml1>test<br>test</div>

//hier staan tabellen


Bij elke enter zakt, de layout er onder steeds verder naar beneden? Het zwarte gedeelte schuif uit, terwijl dat niet moet.

Voorbeeld: http://b.imagehost.org/0217/sima-fout.jpg

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:21:47
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Ik begrijp je vraagstelling niet bepaald. Leg het eens duidelijk uit.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

07/03/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Zie het plaatje:

Het 1ste is goed, maar hier is ook nog geen tekst toegevoegd.
Het 2de en derde wordt wel tekst toegevoegd, en dan zie je ook dat bij elke enter, het zwarte vlak steeds groter wordt. En dat moet niet.
Het 4de plaatje, zo moet het worden, het zwarte vlak is even groot als bij het eerste plaatje, en toch staan er verschillende regels met tekst in.

Ik hoop dat het zo duidelijker is.

Alvast bedankt.
 
Ferdi R

Ferdi R

07/03/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Miss gewoon een vaste hoogte geven.
height: ?px;
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 22:22:00
Quote Anchor link
Door wat wordt die zwarte balk precies gegeven?
 
Davy Jansen

Davy Jansen

07/03/2008 23:15:00
Quote Anchor link
Nou, als ik die relative weghaal, dan komt die tekst precies op de plek van de zwarte balk te staan. Vandaar dus, dat die ook bij elke regel, mee schuift.

@ferdi r, dat heb ik allemaal al geprobeerd, width height left display:block, enz. Mocht allemaal niet baten, helaas.

Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Niek Weevers

Niek Weevers

08/03/2008 01:21:00
Quote Anchor link
Wat wil je als er nog 2 regels worden toegevoegd? dat het blauwe dan wel mee schuift of dat de tekst dan over het blauwe heen gaat?
Als je wilt dat het blauwe dan mee schuift dan moet je een min-height (voor FF) en _height ( voor IE) meegeven en wil je het niet dan gewoon simpel een background-image
 
Davy Jansen

Davy Jansen

08/03/2008 09:59:00
Quote Anchor link
@Niek, Nou gewoon zoals op het laatste plaatje. Het blauwe en het grijze vak schuiven zelf al helemaal goed mee. Dus daar is niks mee.

Alleen het zwarte vlak, wordt nu met elke regel tekst ook groter. En die moet juist gewoon niet groter worden.
---
Edit: Ohh nog 1 ding.
Als ik position als absolute instel, dan komen die regels tekst op de plaats te staan, waar nu zwarte vlak staat. Vandaar dus dat dat bij elke regel tekst, het zwarte vlak mee groeit.

Gaat er dan iets mis?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Davy Jansen

Davy Jansen

08/03/2008 10:12:00
Quote Anchor link
Oplossing: [/B]
De oplossing, omzetten naar absolute en dan goed positioneren
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
       #htmldiv{
    display: block;    
    margin: 0 auto;    
    position: absolute;
    top: 28px;
       }


Bedankt voor de hulp.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/03/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Als je position: op absolute zet, heeft display: block weinig zin meer. Het is mooi dat het werkt, maar position: absolute heb je praktisch nooit nodig, behalve bij popout menu's en overlays en dergelijke.

Misschien is een online voorbeeld handiger? Als je kunt laten zien hoe het er nu uitziet is er misschien een mooiere manier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.