div/id in google chrome en ie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

06/08/2012 21:38:57
Quote Anchor link
hallow ik heb een vraag hoe komt het dat een tekst als link het wel in ie doet en niet in google chrome .
ik ben er dus achter dat dat door de div's en id komt maar ik kom er niet uit hoe dit wel moet weet iemand waar ik op moet letten om het in beide browsers te laten werken?

alvast bedankt

html
<html>
<div class="menu">

<ul id=navigatie>
<li><a href="index1.php" class="home"><strong> Home</strong></a></li>
<li><a href="nieuwegebruiker.php" ><strong> Nieuwe Gebruiker</strong></a></li>
<li><a href="nieuwaanbod.php" ><strong>Nieuw aanbod</strong></a></li>
<li><a href="totaalaanbod.php" ><strong>Totaal aanbod</strong></a> </li>
<li><a href="contact.php" ><strong>Contact</strong></a></li>
</ul>
</div>
<html>
en de css
#navigatie li{
background:#none;
border-style:solid solid solid solid;
border-width:1px;
padding: 5px 0px 3px 0px;
text-align:center;
}
#navigatie a{
text-decoration: none;
}
#navigatie a:link{
color: #222;
}
#navigatie a:visited{
color: #222;
}
#navigatie a:hover{
color: #E50312;
}
div.menu{
position: absolute;
float: left;
margin: 0;
padding-top: 180px;
padding-left: 15%;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:42:29
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

06/08/2012 22:39:21
Quote Anchor link
Probeer eens het "id" tussen haakjes te zetten.
 
Stefan H

stefan H

07/08/2012 17:57:01
Quote Anchor link
Helaas dit werkt niet. nog meer ideeen misschien waar ik op moet letten tussen het verschil van IE en chrome
 
Jasper DS

Jasper DS

07/08/2012 18:45:11
Quote Anchor link
Schoon je html eerst wat op...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<html>
    <head>
        <title>Test</title>
        <!-- stylesheet ? -->
    </head>
    <body>
        <div class="menu">
            <ul id="navigatie">
                <li><a href="index1.php" class="home"><strong> Home</strong></a></li>
                <li><a href="nieuwegebruiker.php" ><strong> Nieuwe Gebruiker</strong></a></li>
                <li><a href="nieuwaanbod.php" ><strong>Nieuw aanbod</strong></a></li>
                <li><a href="totaalaanbod.php" ><strong>Totaal aanbod</strong></a> </li>
                <li><a href="contact.php" ><strong>Contact</strong></a></li>
            </ul>
        </div>
    </body>
</html>
 
Stefan H

stefan H

07/08/2012 18:50:58
Quote Anchor link
maar kan het het probleem zijn dat het in IE wel werkt en in google niet ?
 
Jasper DS

Jasper DS

07/08/2012 18:52:02
Quote Anchor link
Neen.
 
Stefan H

stefan H

07/08/2012 18:52:53
Quote Anchor link
heb je daar misschien een idee voor waar ik op moet letten

alvast bedankt jasper .
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/08/2012 18:53:15
Quote Anchor link
Stefan H op 06/08/2012 21:38:57:
hallow ik heb een vraag hoe komt het dat een tekst als link het wel in ie doet en niet in google chrome .

Is er geen hyperlink te zien?
Is die niet aan te klikken?
Komt die niet op de juiste pagina?
Wat staat er als je in de broncode kijkt?
 
Jasper DS

Jasper DS

07/08/2012 18:55:11
Quote Anchor link
Je kan beginnen met je html en css aan de standaarden* te laten voldoen.

Dat kan via de w3c validator.

Hier alvast een start voor de css, de html zie je in de voorgaande post.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
#navigatie li
{
    border-style: solid 1px black;
    padding: 5px 0px 3px 0px;
    text-align:center;
}
#navigatie a
{
    text-decoration: none;
}

#navigatie a:link
{
    color: #222;
}

#navigatie a:visited
{
    color: #222;
}

#navigatie a:hover
{
    color: #E50312;
}

.menu
{
    position: absolute;
    float: left;
    margin: 0;
    padding-top: 180px;
    padding-left: 15%;
}


* Staar je niet blind op die validator, het is niet altijd de beste oplossing.
Gewijzigd op 07/08/2012 18:56:32 door Jasper DS
 
Stefan H

stefan H

07/08/2012 18:57:09
Quote Anchor link
hij is wel te zien maar kan hem niet aanklikken. ook de hover werkt niet.
dit zelfde heb ik met formulieren op de pagina deze kan ik niet invulen.

in de broncode staat precies hetzelfde als in de code.

hij staat wel op de juiste pagina


Toevoeging op 07/08/2012 19:01:44:

misschien zie ik iets over het hoofd maar mijn css is toch hetzelfde ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.