div's hiden en showen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roflcopter Lol

Roflcopter Lol

24/09/2010 19:01:24
Quote Anchor link
Ik heb een website waar 3 mogelijke content venster onder moeten komen te staan. Deze wil ik met javascript (via een menu) showen. Ik ben nog niet heel goed en weet dus ook niet precies waar het probleem zit.

Dit is de HTML code:

<nav id="menu">
<ul>
<li><a href="#" onclick="xShow('Appels');">Appels</a></li>
<li><a href="#" onclick="xShow('Peren');">Peren</a></li>
<li><a href="#" onclick="xShow('Bananen');">Bananen</a></li>
</ul>
</nav>
<section id="content">
<div id="Appels"><p>Hier komt appels</p></div>
<div id="Peren"><p>Hier komt peren</p></div>
<div id="Bananen"><p>Hier komt bananen</p></div>
</section>
------------
<script language="JavaScript">
function xShow(divID) {
Appels.style.display="none";
Bananen.style.display="none";
Peren.style.display="none";
var item = document.getElementById(divID);
if (item== 'Appels') {
Appels.style.display='block';
}
if (item == 'Peren') {
Peren.style.display='block';
}
if (item == Bananen) {
Bananen.style.display='block';
}
}
</script>

en dit is de CSS (belangrijkste deel):

#Bananen, #Peren {
display: none;
}

#Appels {
display: block;
}
------------

Appels moet showen als de pagina wordt geladen. Als je op de menuknoppen drukt moet de bijbehorende div showen. Dit werkt echter niet :/
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:58:55
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

24/09/2010 19:14:49
Quote Anchor link
deze werkt in iedergeval wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function switchMenu(obj) {
    var el = document.getElementById(obj);
    if ( el.style.display != "none" ) {
        el.style.display = "none";
    }
    else {
        el.style.display = "";
    }
}


en aanroepen moet dan via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
                       echo '<a href="javascript:void(0);" onclick="switchMenu(\'reviews\');" title="Reviews bekijken">Reviews bekijken</a><br />';
                       echo '<div id="reviews" style="display: none">';
?>


als je wil dat een div dan niet wordt laten zien, geef je deze de stijl "display: none" zoals in het voorbeeld
Gewijzigd op 24/09/2010 19:15:46 door Vincent Huisman
 
Pim -

Pim -

24/09/2010 19:22:20
Quote Anchor link
Appels.style.display="none";

moet zijn

document.getElementById('Appels').style.display="none";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.