d.m.v. JavaScript midden bepalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Justin S

Justin S

21/06/2009 14:34:00
Quote Anchor link
De topictitel zegt het al, is er een manier om door middel van JavaScript het midden van het contentvlak in de browser te bepalen (dus niet het midden van beeldscherm, maar het midden van de browser)?

Ik heb al gezocht op google, maar geen resultaat.

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 15:53:41
 
Robin de Vries

Robin de Vries

21/06/2009 15:17:00
Quote Anchor link
deze heb ik van watismijnip.nl misschien moet je hem nog ietsjes aanpassen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
       <script language="JavaScript">
           History = history.length;
        colors = window.screen.colorDepth;
        mathcolor = Math.pow (2, colors);

        function getwindowsize() {
          if (navigator.userAgent.indexOf("MSIE") > 0) {
              var sSize = (document.body.clientWidth * document.body.clientHeight);
              return sSize;
          } else {
             var sSize = (window.outerWidth * window.outerHeight);
             return sSize;
          }
        return;
        }

           document.writeln("<tr><td><img src='single_bullet.gif' width='10' height='14' alt='*' border='0' align='absmiddle'><font color='#034e7f'>Max Size: ",window.screen.width,"*",window.screen.height,"</font></td></tr>");
               document.writeln("<tr><td><img src='single_bullet.gif' width='10' height='14' alt='*' border='0' align='absmiddle'><font color='#034e7f'>Used Size: ",window.screen.availWidth,"*",window.screen.availHeight,"</font></td></tr>");
               document.writeln("<tr><td><img src='single_bullet.gif' width='10' height='14' alt='*' border='0' align='absmiddle'><font color='#034e7f'>Color: ",window.screen.colorDepth,"(bits)</font></td></tr>");
               document.writeln("<tr><td><img src='single_bullet.gif' width='10' height='14' alt='*' border='0' align='absmiddle'><font color='#034e7f'>Total colors: ",mathcolor,"</font></td></tr>");
var percent = Math.round((getwindowsize()/(screen.width * screen.height)*100) * Math.pow(10, 0));
               document.writeln("<tr><td><img src='single_bullet.gif' width='10' height='14' alt='*' border='0' align='absmiddle'><font color='#034e7f'>Window size: ",percent,"%</font></td></tr>");

       </script>
 
Justin S

Justin S

21/06/2009 15:21:00
Quote Anchor link
Is de "Used Size" dan de size waarop je op dit moment je browser viewd?
 
Robin de Vries

Robin de Vries

21/06/2009 15:25:00
Quote Anchor link
ik denk het wel..

probeer het gewoon zou ik zeggen
of surf naar http://watismijnip.nl/
 
Justin S

Justin S

21/06/2009 15:26:00
Quote Anchor link
Ja heb ik al gedaan, vandaar dat ik het vroeg, daar staat namelijk dat mijn totale beelgrootte 1280*800 is, en dan zou mn browsersize 1280*770 moeten zijn...
 
Robin de Vries

Robin de Vries

21/06/2009 15:26:00
Quote Anchor link
nee, je moet de used size vermenigvuldigen met de window size..
 
Justin S

Justin S

21/06/2009 15:30:00
Quote Anchor link
Dus dat zou zijn bij mij:

1280*770 en dat vermenigvuldigen met 99%?

Daar komt naar mijn idee uit: (1280/100)*99 = 1267,2 px
en daar komt dan ook uit qua hoogte: (770/100)*99 = 762,3 px

Maar de height klopt niet (even opgemeten met photoshop wat de browser-content-size zou moeten zijn, die is 678 px.
 
John Doe

John Doe

21/06/2009 15:52:00
Quote Anchor link
Even een algemene vraag waarom gebruik je de regel meneer van dale wacht op antwoord. Die regel is ongeveer 10 jaar geleden al vervallen tegenwoordig worden de voorangsregels gebruikt.

1. De haakjes
2. Macht en Wortel van links naar rechts
3. Vermenigvuldigen en delen van links naar rechts
4. Plus en min van links naar rechts

Ofwel je haakjes zijn onnodig.
Veel succes verder.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Doe
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 15:52:00
Quote Anchor link
Waarom met javascript kan makelijk met css werkt prima.

Link: http://www.sceneone.nl/tips_tricks/verticaal_centreren.php
 
Justin S

Justin S

21/06/2009 15:57:00
Quote Anchor link
@ Joey: Omdat er een aparte div wordt geopend met jQuery als er ergens op wordt geklikt.. Dat is een beetje omslachtig met CSS als het gewoon met JavaScript kan en dat is ook wat ik wil.

@ Daniel: Ik heb al gezocht op google, maar kan niks vinden. Dus ik denk ik post het hier. En bovenstaande code van Robin heb ik even bekeken en gekeken naar wat er op watismijnip.nl staat, en dat klopt dus niet, aangezien de berekening die ik geef in mijn bovenstaande post op andere waarden uitkomt als dat ik had gekregen via PhotoShop..

@Allemaal, ik weet wat ik wil, javascript, na klikken van link moet de div gecentreerd op het BROWSERSCHERM tevoorschijn komen, dus NIET op het volledige beeldscherm, slechts het contentgedeelte van CHrome, FF, IE, Opera e.d.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2009 16:07:00
Quote Anchor link
nou met die css manier lukt makelijk laat hem alleen nog niet zien en laat hem dan zien met javascript.

P.S. die scripts ommidden te bepaalen werken niet altijd 100%.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.