Documentatie (PHPDoc)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »
PHP Scripter

PHP Scripter

12/10/2011 18:28:08
Quote Anchor link
Als je een applicatie ontwikkeld, in welke taal schrijf je dan de documentatie? Ik ben nu bezig met het ontwikkelen van een applicatie en doe nu alle documentatie in het Engels, maar soms is dit best lastig om overal dezelfde zinnen aan te houden en om ook nog eens goede zinnen te maken. Daarom twijfel ik erover in welke taal ik de documentatie zou doen.

Ik verwacht de komende paar jaren niet samen te werken met 'buitenlandse' programmeurs, eigenlijk nooit.

Het zou erg fijn zijn als je hier een stukje documentatie kan laten zien hoe jij het aanpakt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:34:34
 
Fabian M

Fabian M

12/10/2011 19:10:52
Quote Anchor link
http://pastebin.com/nx462ZVw

Zo zou ik het doen.
 
Aad B

Aad B

12/10/2011 19:54:49
Quote Anchor link
Documenteren in de taal die het meest voor de hand ligt en zoals je zelf al zegt niet te verwachten met buitenlandse programmeurs te moeten werken (geen outsourcing naar India... ;-) gewoon in het nederlands doen (maar niet in msn taal....). Gewoon documenteren in de scripts/code. Is het makkelijkst bij te houden bij mutaties. Eventueel in kop refereren/verwijzen naar hoofdstukken in het voorliggende ontwerp (functioneel ontwerp/technisch ontwerp e.d.)
Gewijzigd op 12/10/2011 19:56:42 door Aad B
 
PHP Scripter

PHP Scripter

12/10/2011 22:57:06
Quote Anchor link
Bedankt voor de info, dan ga ik toch maar Nederlandstalige documentatie aanhouden in mijn code.
 
Kees Schepers

kees Schepers

13/10/2011 00:12:12
Quote Anchor link
Documenteren van code doe ik altijd in het engels. Dat is toch wel de 'voertaal' in de software ontwikkeling wereld. Naast outsourcing of samenwerken met buitenlandse partijen biedt het ook voordelen als je bijvoorbeeld een stukje code plaatst op een internationaal forum voor hulp of om juist hulp te bieden. Ook als je later bijvoorbeeld besluit om (delen van) je code open-source te maken heeft dit aanzienlijke voordelen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/10/2011 00:24:41
Quote Anchor link
Ik zou altijd documenteren in het Engels om de redenen die Kees hierboven al noemt. Daarnaast ontwikkel je je Engelse taalvaardigheid op het gebied van programmeren. En dat is weer handig aangezien de meeste documentatie op het gebied van programmeren is opgesteld in de Engelse taal. Dus ik zeg +1 voor Engels.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

13/10/2011 15:01:32
Quote Anchor link
Precies, documenteer in de taal waarin je ook programmeert. En aangezien alle functies in PHP al in het Engels zijn, is het alleen maar passend om ook in het Engels te programmeren, en dus te documenteren.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

13/10/2011 16:33:21
Quote Anchor link
Poeh, nu wordt het wel een heel erg lastige keuze. Engels heeft inderdaad zijn voordelen en nadelen; je bent iets langer met de documentatie bezig maar je kunt er later wel meer mee, als ik het goed heb. En ja, ik programmeer (variabelen etc.) ook alles in het Engels.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

20/10/2011 20:06:50
Quote Anchor link
Toch wil ik nog even terug komen op dit onderwerp. Momenteel gaat mijn documentatie zo ver dat ik bij elke regel uitleg wat er gebeurd. Ik vraag mij toch af of er iemand hier op PHPhulp wat van zijn code kan laten zien als je gebruikt maakt van PHPDoc.

Toch besloten om alles Engelstalig te gaan doen!

EDIT: Toch maar even iets van code posten dan, deze kleine pagina heb ik net opnieuw gedocumenteerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
/**
 * @author ...
 * @package ...
 * @name Dashboard
 */


class Dashboard extends CI_Controller
{
    /**
     * @name __construct
     * @access public
     *
     * Run the main controller in the framework and check if the user can access this page.
     */

    function __construct()
    {

        parent::__construct();        
        $this->permission->check();
    }

    
    /**
     * @name index
     * @access public
     * @return view
     *
     * Say hello to the user and show the login history for this user.
     */

    function index()
    {
        
        $data['pageName'] = 'Dashboard';
        $data['loginHistory'] = $this->dashboard_model->loginHistory();

        $this->load->view('dashboard/index', $data);
    }

    
    /**
     * @name logout
     * @access public
     * @return redirect
     *
     * Delete the user session and redirect the user to the index (loginpage).
     */

    function logout()
    {

        $this->session->sess_destroy();
        redirect('');
    }
}
Gewijzigd op 20/10/2011 20:17:24 door PHP Scripter
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

20/10/2011 20:35:15
Quote Anchor link
Je code klopt niet helemaal. Een titel moet op de eerste regel commentaar. Beschrijving moet, gescheiden door een witregel, daaronder.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

/** Titel
 *
 * Beschrijving
 * Beschrijving
 * Beschrijving
 *
 * @return bool Success
 */

/** Titel zonder beschrijving
 *
 * @return bool Success
 */

?>


Praktijkvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    
    /** Error handler
     *
     * Will be triggered when an error occures. This function shows where what error occured, and echoes a stacktrace.
     * When triggered, the script shuts down.
     *
     * @access public
     * @param int $type Error-type, predifined PHP-constant.
     * @param string $error Description of the error.
     * @param string $errFile Path of the file where the error occured.
     * @param int $errLine The line where the error occured.
     * @param array $context Some for the error relevant variables.
     * @return void
     */

?>
 
PHP Scripter

PHP Scripter

20/10/2011 20:50:25
Quote Anchor link
Jacco bedankt voor je antwoord! Zou je nu nog eens naar mijn documentatie willen kijken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
/**
 * @author ...
 * @package ...
 * @name Dashboard
 */


class Dashboard extends CI_Controller
{    
    /** constructor
     *
     * Run the main controller in the framework and check if the user can access this page.
     *
     * @access public
     */

    function __construct() { }
    
    /** index
     *
     * Say hello to the user and show the login history for this user.
     *
     * @access public
     * @return view
     */

    function index() { }

    /** logout
     *
     * Delete the user session and redirect the user to the index (loginpage).
     *
     * @access public
     * @return redirect
     */

    function logout() { }
}
Gewijzigd op 20/10/2011 20:52:36 door PHP Scripter
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

20/10/2011 21:27:19
Quote Anchor link
Ziet er al beter uit, let op dat de @return-tag bestaat uit 2 parameters bestaat:
@return [type] [description]
Bijvoorbeeld:
@return bool Success
 
Pim -

Pim -

30/10/2011 17:59:01
Quote Anchor link
De eerste is vereist, de tweede niet. Mocht de beschrijving voor de liggen, schrijf ik hem meestal niet op.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/10/2011 18:52:06
Quote Anchor link
Pim, bedankt voor de toevoeging.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.