"$ =" functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nathan K

Nathan K

29/08/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Ik heb aan de header van iedere "members" pagina een verwijzing ($overigmembers) staan zodat ik daar een code kan plakken via mijn config.

Alleen het gaat eenbeetje fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$overigmembers = "if (!isset($_SESSION['memberid'])){
echo"<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=http://www.google.com\">";
exit;
}";


Wat is hier fout aan?



Bedankt!
Nathaniel.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:06:20
 
Jannickv

jannickv

29/08/2008 19:03:00
Quote Anchor link
ik kan het mis hebben maar moet dit niet in een functie in plaats van in een variable?
 
Daan

Daan

29/08/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Bedoel je niet gewoon dit dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (!isset($_SESSION['memberid'])) {
    echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=http://www.google.com\">";
    exit;
}

?>


Edit:

Inderdaad, het moet in een functie..
ik had niet goed gelezen wat je bedoelde.

Dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function overigmembers () {
    if (!isset($_SESSION['memberid'])) {
        echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=http://www.google.com\">";
        exit;
    }
}

?>


Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Daan
 
Jannickv

jannickv

29/08/2008 19:15:00
Quote Anchor link
joepie ik heb ook eens iets nuttig gezegt :)

dus die functie steek je dan in een bestand dat je in elke pagina include.
en dan in plaats van 'echo $overigemembers;' roep je de functie aan 'overigemembers();'
 
Nathan K

Nathan K

29/08/2008 20:29:00
Quote Anchor link
Maar nu moet ik alles veranderen naar overigemembers();

Nu heb ik op al mijn pagina's $overigemembers. Het is nogal een werkje om dat alles te veranderen....


Is er geen oplossing met $overigemembers?



Bedankt!
 
W W

W W

29/08/2008 20:32:00
Quote Anchor link
find/replace?
 
Nathan K

Nathan K

29/08/2008 21:30:00
Quote Anchor link
Wat??
 
Nathan K

Nathan K

29/08/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Owwww ja, dat kan...
Maar ik heb het over heel veel pagina's dus dan moet ik alsnog wel pagina voor pagina openen...
 
Jannickv

jannickv

29/08/2008 23:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
function overigemembers () {
    if (!isset($_SESSION['memberid'])) {
        echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=http://www.google.com\">";
        exit;
    }
}

?>

en dan wijs je de functie toe aan de variable
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$overigemembers
= overigemembers();
?>

dan kan je de functie aanroepen via de variable
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2008 09:56:00
Quote Anchor link
Dat werkt niet, want er zit een echo in de functie en returned niets!
Dit zal wel werken (en ook meer zoals het hoort):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// maak $overigemembers
function overigemembers ()
   {

    if (!isset($_SESSION['memberid']))
      {

      return "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=http://www.google.com\">";
      exit;
      }
   }

$overigemembers = overigemembers();
echo $overige_members;
?>


En dit sla je op in een bestand (bijvoorbeeld overigemembers.inc.php) en die include je 1x (op je index).
Dan heb je op alle pagina's $overigemembers tot je beschikking.
Uiteraard moet je die alsnog echo-en. Dus je kan de functie net zogoed direct echoen, maar dat wil de TS blijkbaar niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Jannickv

jannickv

30/08/2008 16:10:00
Quote Anchor link
en wat is het verschil met wat ik zei?
 
Douwe

Douwe

30/08/2008 16:11:00
Quote Anchor link
return vs. echo ;)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

30/08/2008 16:13:00
Quote Anchor link
Eddy's functie gebruikt return() in plaats van echo(), waardoor elke variable wat $overigemembers heet, de waarde die overigemembers() teruggeeft krijgt. Als hij die dan echo't, krijgt die de waarde van overigemembers();

Edit, vorige poster was me zo te zien voor :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Jannickv

jannickv

30/08/2008 16:30:00
Quote Anchor link
thanx... weet ik ook weer :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.