$_GET functie werkt niet zoals ik wil

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 22:56:08
Quote Anchor link
Bij deze code doet hij niet het gewenste wat ik wil
Zodra je op add klikt, krijg ik niet de gewenste output

news.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    
    $sql
= 'SELECT * FROM News';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $news = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
        foreach($news as $new) {
            if($_GET['menu'] = 'news'){
            echo "
                </tr></td>
                <tr>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Title</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'><a href='index.php?action=add'>Add</a></td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Edit</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Activate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Deactivate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Delete</td>
                </tr>    
                <tr>
                    <td class='news_title_edit' colspan='2'>"
.htmlspecialchars($new['Title'])."</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Edit</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Activate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Deactivate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Delete</td>
                </tr>"
;
            }
        }

            if($_GET['action'] = 'add') {
                echo "<tr><td colspan='6'>Adding no news</td></tr>";
            }
else{
                echo "<tr><td colspan='6'>Adding news</td></tr>";
            }

?>


Wat doe ik nu weer fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:13:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:00:29
Quote Anchor link
Gebruik ==

= is: toekennen van waarde aan variabele
== is: vergelijken van waardes.

Je wilt dus kijken of $_GET['action'] gelijk is aan add, news etc....
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:04:47
Quote Anchor link
- Ariën - op 01/06/2022 23:00:29:
Gebruik ==

= is: toekennen van waarde aan variabele
== is: vergelijken van waardes.

Je wilt dus kijken of $_GET['action'] gelijk is aan add, news etc....

Ik wil dus eigenlijk dat ik news kan toevoegen door middel van een action add
maar nu doet hij dus niet wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:09:29
Quote Anchor link
Heb je mijn opmerking toegepast?
Wat gebeurt er nu dan?
Hoe ziet je URL eruit?
Komt hij wel in de foreach loop?

Wees zo specifiek mogelijk. Aan een reactie met: 'hij doet het niet', hebben we erg weinig.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:10:45
Quote Anchor link
de url wordt dan bij add : index.php?action=add
Maar dan geeft hij niks weer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:13:12
Quote Anchor link
Als hij niks weergeeft, dan kan het misschien aan je query liggen.
Wat zit er volgens print_r() in $news?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:24:06
Quote Anchor link
Dat geeft ie wel weer
De query haalt hij gewoon op, hij laad mij alles zien wat ik wil.
Zodra ik op add klik, geeft hij de output niet weer die ik in de echo heb staan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:30:11
Quote Anchor link
Gebruik je wel de vergelijks-operator ==, zoals ik al heb gezegd?
Dan zou het moeten werken. Ik zie dat deze inderdaad buiten je foreach valt, dus naar die loop hoef je niet te kijken.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:30:53
Quote Anchor link
ook al gebruik ik == of =, het doet niet wat het zou moeten doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:35:29
Quote Anchor link
Haal die code daarboven eens weg. Het probleem isoleren helpt vaak.
Zorg dat je uiteindelijk een kleine compacte code hebt.

gewoon enkel dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
            if($_GET['action'] == 'add') {
                echo "<tr><td colspan='6'>Adding no news</td></tr>";
            }
else{
                echo "<tr><td colspan='6'>Adding news</td></tr>";
            }

?>


Zoiets moet gewoon werken, of je URL klopt niet.
Gewijzigd op 01/06/2022 23:36:49 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2022 23:36:11
Quote Anchor link
>> ook al gebruik ik == of =, het doet niet wat het zou moeten doen

Programmeren is niet een soort gokken of zo. Ariën vraagt of je zijn advies hebt opgevolgd. Een antwoord daarop luidt: 'ja' of 'nee'. Maar niet "ook al gebruik ik ..."

Zo kunnen we je uiteraard niet helpen. Wees duidelijk.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:37:24
Quote Anchor link
Ik heb beide opties geprobeerd, maar geen van beide werken.
Dus ja ik heb == gebruikt en werkte niet en = ook gebruikt en ook die werkte niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2022 23:38:34
Quote Anchor link
>> ... en = ook gebruikt en ook die werkte niet.

Die moet je dus helemaal niet gebruiken. Post je huidige code eens.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:38:37
Quote Anchor link
Programmeren draait om WETEN wat je doet, en WETEN wat er gebeurt.
Gewijzigd op 01/06/2022 23:39:13 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:39:35
Quote Anchor link
dit is de hele code zover
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
    
    $sql
= 'SELECT * FROM News ORDER BY ID DESC';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $news = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
        foreach($news as $new) {
            if($_GET['menu'] = 'news'){
            echo "
                </tr></td>
                <tr>
                    <td colspan='6' class='news_title_edit'><a href='index.php?action=add'>Add news</a></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Title</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='4'>Action</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Writer</td>
                </tr>    
                <tr>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>"
.htmlspecialchars($new['Title'])."</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'><a href='index.php?action=edit'>Edit</a></td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Activate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Deactivate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Delete</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>"
.htmlspecialchars($new['Writer'])."</td>
                </tr>"
;
            }
        }

            if($_GET['action'] = 'add') {
                include('./addnews.php');
            }
else{
                echo "<tr><td colspan='6'>Adding news</td></tr>";
            }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:40:30
Quote Anchor link
Tja.... = helpt natuurlijk niet.
Isoleer het probleem eens met compacte code, zoals ik al zei. Ik gaf net nog een voorbeeld.
Gewijzigd op 01/06/2022 23:40:47 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2022 23:43:05
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 01/06/2022 23:39:35:
dit is de hele code zover

En je laat gewoon de fouten waarop Ariën je heeft gewezen erin staan? Dat gaat natuurlijk nooit werken.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:45:58
Quote Anchor link
Geef aan welke dan A.U.B.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2022 23:48:46
Quote Anchor link
Ik blijf nog steeds de = zien, de == operator is voor vergelijken.
Dat laatste moet je dus doen bij je $_GET[....]
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2022 23:49:04
Quote Anchor link
Of je leest zelf even de allereerste reactie die Ariën je gegeven heeft?

Maar vooruit ...

if($_GET['menu'] = 'news'){

en

if($_GET['action'] = 'add') {
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/06/2022 23:50:54
Quote Anchor link
Nu doe ik dus dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
    
    $sql
= 'SELECT * FROM News ORDER BY ID DESC';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $news = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
        foreach($news as $new) {
            if($_GET['menu'] == 'news'){
            echo "
                </tr></td>
                <tr>
                    <td colspan='6' class='news_title_edit'><a href='index.php?action=add'>Add news</a></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Title</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='4'>Action</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Writer</td>
                </tr>    
                <tr>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>"
.htmlspecialchars($new['Title'])."</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'><a href='index.php?action=edit'>Edit</a></td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Activate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Deactivate</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>Delete</td>
                    <td class='news_title_edit' colspan='1'>"
.htmlspecialchars($new['Writer'])."</td>
                </tr>"
;
            }
        }

            if($_GET['action'] == 'add') {
                include('./addnews.php');
            }
else{
                echo "<tr><td colspan='6'>Adding news</td></tr>";
            }

?>

Ook dat werkt niet
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.