$GET_ met rss

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

28/02/2014 16:56:27
Quote Anchor link
Hallo,

Het is al weer even geleden dat ik met php heb gewerkt.
Ik wil nu een pagina maken van een rss feed met een $GET_ variable, dus al $GET_['id'] gelijk is aan de <title></title> in de rss file moet hij dat <item></item> blokje weergeven.
Hoe deed ik dat ook al weer? Heeft iemand een klein opzetje?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 28/02/2014 21:46:35 door Keizer Webdesign
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:09:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2014 17:07:22
Quote Anchor link
$_GET['id'] zal je bedoelen.
Met SimpleXML kan je deze uitlezen of zelfs genereren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rss
= simplexml_load_file("http://www.site.nl/feed.rss");
echo $rss->title;
echo "<pre>".print_r($rss,1)."</pre>";
?>
Gewijzigd op 28/02/2014 17:09:58 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

28/02/2014 21:52:43
Quote Anchor link
De feed heb ik al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$link_ns_parse_data
= "http://www.ns.nl/storingen/index.rss";
$ns_feed = simplexml_load_file($link_ns_parse_data);

    if(isset($_GET['id'])){
        foreach ($ns_feed->channel->item as $item) {
              $title       = (string) $item->title;
            $description = (string) $item->description;

        }
        
    }


?>


De title in de rss file moet de $_GET['id'] zijn.
Dus dan krijg je een link als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
index.php?id=Alphen%20a/d%20Rijn-Leiden%20C.

En als ik deze link opvraag wil ik dat hij de bijhorende description geeft.
Hoe doe ik dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2014 22:10:38
Quote Anchor link
Als ik in de 'title'-node kijk dan zie ik dit er nu staan: 'Beperkt treinverkeer Den Haag-Utrecht t/m 2 maart.' Je zult dus met preg_match moeten kijken of je $_GET['id'] value erin voorkomt.
 
David Meijer

David Meijer

28/02/2014 23:49:06
Quote Anchor link
wat ik via prive zei tegen je Aar dat wist hij niet hoe dat moet doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2014 23:49:52
Quote Anchor link
ik zou zeggen: Kijk eens naar http://www.php.net/preg_match
Kijk daarin of $_GET['id'] (of een deel daarvan) voorkomt in $item->title
Gewijzigd op 28/02/2014 23:51:40 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

01/03/2014 00:01:14
Quote Anchor link
Ik ga het morgen bestuderen en zo
 
Ivo P

Ivo P

01/03/2014 00:11:33
Quote Anchor link
Is strpos() of stripos() niet voldoende ipv preg_match()?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.